facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Kinder- en jongerentherapeute Jolien Vuylsteke

Info

Samen met de cliënt zoek ik naar verbinding en evenwicht met zichzelf en diens gezin. Dit om in harmonie en met innerlijke rust te kunnen groeien.

Geschiedenis

Kinder- en jongerentherapie.

Kinderen en jongeren kunnen voor heel uiteenlopende redenen terecht bij een kindertherapeut.
Mogelijke redenen kunnen zijn:
-verwerking van emotionele gebeurtenissen (echtscheiding of nieuw -samengesteld gezin, rouw en verlies, trauma, ...)
-gedragsproblemen
-hoogbegaafdheid
-overgevoeligheid (hoogsensitiviteit)
-faalangst
-onzekerheid
-ADHD
-autisme
-pesten
Ik werk met uw kind om hem een gezonde en stevige bodem te geven, van waaruit het opnieuw met kracht, enthousiasme en zachtheid in het leven kan staan en de wereld kan ontdekken.
Ik doe dit aan de hand van een doe-, voel- en speeltaal: tekenen, schilderen, bewegingsexpressie, ademhalings- en ontspanningsoefeningen, visualisaties, meditatief boetseren, teksten en muziek, oplossingsgerichte oefeningen, zandspel, verhalen, drama, symboolcommunicatie.


Gezinstherapie.

"Het gezin als hoeksteen van de maatschappij", dit is niet een evident gegeven. De druk, verwachtingen en veranderingen die een gezin moet doorstaan zijn niet altijd even gemakkelijk te dragen.
Omwille van verscheidene omstandigheden is het mogelijk dat een gezin het evenwicht verliest. Dit kan het gevolg zijn van ingrijpende levensgebeurtenissen (echtscheiding, nieuw samengesteld gezin, een diagnose van een gezinslid, verlies van een gezinslid, verhuis,...). De fasen waar een gezin door gaat kunnen ervoor zorgen dat de manier waarop het gezin vroeger functioneerde nu niet meer lukt (geboorte van een kind, opgroeiende peuters tot pubers, schoolgaan,...).
Binnen gezinstherapie wordt er ruimte gemaakt om ieder gezinslid een plaats te geven en een nieuw evenwicht te vinden. Er wordt stilgestaan bij de communicatie en de samenwerking in het gezin om te zoeken hoe het gezin terug afgestemd kan worden op elkaar. Door beroep te doen op de krachten van het gezin en de gezinsleden wordt gezocht hoe het gezin met veranderingen in de toekomst kan omgaan.

Adres: Borreweg 48, 1500 Halle
Telefoonnummer: 0496.99.60.14
Stad: Halle
Route: Borreweg 48
Postcode: 1500


Openingstijden

Maandag: 09:00 - 21:00
Dinsdag: 09:00 - 21:00
Woensdag: 09:00 - 21:00
Donderdag: 09:00 - 21:00
Vrijdag: 09:00 - 21:00
Zaterdag: 09:00 - 21:00

Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Psychotherapie Kim Radzio Psychotherapie Kim Radzio 1 km Bezorgdheden, vragen of problemen? Ik verwelkom je graag voor een gesprek. Samen expl...
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid