facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor KFCV Alberta Geel

KFCV Alberta Geel

Info

KFCV Alberta is een voetbalclub in Winkelomheide te Geel die een thuishaven wil zijn voor zij die meer willen dan louter het sportieve.

Geschiedenis

Enkele jaren geleden bevond de club zich aan de rand van de afgrond. Niet duurzame investeringen en wanbeleid van het toenmalige bestuur zorgden voor het toeslaan van het onvermijdelijke noodlot. In onzekere dagen kwam een groep vrienden binnen de club geregeld samen rond de vraag: “Waarom zou Alberta moeten blijven bestaan?”. Het antwoord was steeds onder ons, meer nog: wij zijn het antwoord. De club was de ontmoetingsplaats waar een groep vrienden voor het leven gevormd werd. Alberta is meer dan louter het sportieve: het is de lijm die ons allen verbindt met elkaar. In tijden van groter wordende individualisering en de teloorgang van clubspelers willen wij een warme thuishaven zijn voor zij die meer willen dan louter het sportieve. Alberta is een club van spelers, voor spelers. Van vrienden, voor vrienden.

Alberta gaat sinds een jaar geleden terug naar haar wortels. Nadat F.C. Heisport in 1938 was gestopt, begon het bij enkele jonge mannen opnieuw 'te kriebelen': ze wilden graag voetballen. René Nevelsteen, Fons Mertens, Jos Hendrickx en Remi Hendrickx staken begin jaren '40 de koppen bij elkaar en richtten een nieuwe voetbalploeg op. De bijeengezochte truitjes zouden in een rode kleur geverfd worden, omdat deze het meest succes op slagen zou hebben. Graag willen wij als bestuur samenwerken met de trainers, spelers en supporters om onze traditie in een hedendaags, nieuw jasje te steken. Om van die bijeengezochte, roodgeverfde truitjes van weleer terug een succesverhaal te maken. Samen dragen en delen wij de idealen van vriendschap, collegialiteit, verbondenheid… met de liefde voor het voetbal als centraal punt.

Met deze visie stappen wij als bestuur resoluut af van het oude leiderschapspatroon binnen de provinciale voetbalwereld. Wat maakt vandaag een goede leider? Velen dragen nog het beeld met zich mee van een superheld die stuurt en beschermt. Maar dat is echter een verouderd beeld van leiderschap. Onze visie omtrent het besturen van een voetbalclub zit vervat in de eerder beschreven idealen die haaks staan op de waarden die ons vorige bestuur hoog in het vaandel achtte: winstbejag en machtsgewin. Onze definitie van leiderschap is het scheppen van een ruimte waarin de toekomst zich kan aandienen. Dit doen we niet vanuit een ivoren toren maar samen met iedereen. Bij ons moet er voor iedereen een plaats zijn: van de jonge snaak met zijn eerste paar voetbalschoenen tot de opa met een koffie aan de toog.

Samen bouwen wij aan deze toekomst.
Bestuur


KFCV Alberta

Adres: Hollandsebaan 26B, 2440 Geel
Stad: Geel
Route: Hollandsebaan 26B
Postcode: 2440


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Karperhoeve Karperhoeve 2 km Top ervaring Top service Wil direct terug Mooie vangsten gehad
Geelse TTC Geelse TTC 5 km Mooie plaats om te pingpongen
Paaldansen Geel Paaldansen Geel 5 km CrossFit Geel is een fantastische gym met super gemotiveerde coaches. Deze gediplomee...
Geelse Atletiekclub Geelse Atletiekclub 5 km Leuke locatie en aangename trainers
Stadion De Leunen Stadion De Leunen 5 km Leuke locatie voor bedrijfsevenementen, diners, feestjes alsook voor een leuk avondje...
Recensies
Topbestuur, gemotiveerde jeugdtrainers en een accommodatie die volop wordt vernieuwd. Duidelijk dat voetbal in Winkelomheide terug leeft!
Geweldige werken aan de gang... Nieuwe accomedatie..
Onvoorstelbaar dat zoiets nog mag bestaan
Aan vernieuwing toe..
Verouderde technologie en gebouwen
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid