Deze wonderlijke kapel staat midden in het Meerdaalwoud aan de rand van de Zoete Watervijvers.
De kapel dateert uit 1652 en werd bekostigd door Hendrik van Dongelberghe, heer van Steenbergen. Ze werd opgericht op de plaats waar kloosterlingen een Mariabeeldje in een uitgeholde steen terugvonden. Dat beeldje hingen ze aan een eik. Het zou mensen die aan ‘heete korze’ - een hevige koorts - leden op miraculeuze wijze genezen. Die koorts maakte in de moerassige streken nogal wat slachtoffers. Door de genezingen begonnen bedevaarders toe te stromen.
In 1715 werd de kapel grondig verbouwd. Binnen in de kapel vind je een aantal 17de-eeuwse altaren en schilderijen. Het dakgewelf is volledig afgewerkt met een stucwerkplafond. Toen in 1793 de Franse revolutionaire legers kerken, kloosters en kapellen vernielden, konden omwonenden de Onze-Lieve-Vrouwkapel redden. In 1980 werd de kapel opgenomen in de lijst van beschermde monumenten.
Met de hulp van de Vrienden van Onze-Lieve-Vrouw van Steenbergen werd ze vanaf 2002 prachtig gerestaureerd. Vandaag is de kapel opnieuw een wonderlijke, mooie plek waar bezoekers met plezier naartoe komen.
Voeg deze kaart toe aan uw website;
We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid