facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor K.v. De Brikkebekkers Rekem

K.v. De Brikkebekkers Rekem

Info

Raad van 11 van Rekem

Geschiedenis

KV De Brikkebekkers is de Raad van Elf van Rèkem, de oudste van Groot-Lanaken.
De Brikkebekkers bestaan ondertussen 51 jaar.
Sinds het gezegende jaar 1964 wordt er elk jaar een nieuwe prins gekozen en elk jaar trekt er een carnavalsstoet door de straten van Rekem, die elk jaar bleef groeien in aantal, maar ook in kwaliteit.

De gemeente Lanaken is Belgische hofleverancier wat het aantal carnavasstoeten betreft. Maar liefst 5 optochten vinden plaats in deze grensgemeente. De stoet van Rekem is de oudste en de langste van allemaal. Dit jaar trokken meer dan 90 wagens door de straten van "Het Mooiste Dorp van Vlaanderen" tijdens de 50e Brikkebekkerkaravaan.
Ieder jaar proberen we ook meer en meer kwalitatief hoogstaand entertainment toe te voegen aan de carnavalsstoet. In 2012 zorgden de Brikkebekkers voor een Belgische primeur. Nog nooit eerder leverde een Raad van 11 een Keizer volgens de regels van de kunst. Dit wil zeggen: 3x prins carnaval worden, met tussen elk mandaat een wachttijd van minstens 11 jaar. Dit deed de toen 59- jarige Giel Beckers in 1975, 1987 (12 jaar na zijn eerste mandaat) en dus in 2012 (25 jaar na zijn tweede mandaat).
Nooit eerder deed een Belgische prins carnaval dit voor.
Met terechte fierheid, en zoals het hoort, mag Keizer Giel deze titel blijven dragen voor het leven.

Misschien doen de Brikkebekkers dit nòg eens over, want met name Ghyslain Roumans (Gies) werd al twee maal prins (in 1997 en in 2011). Wordt hij de tweede Keizer van Rèkem? We weten het vanaf 2022

Adres: Pater Verboislaan 21, 3621 Rekem, Limburg, Belgium
Stad: Rekem
Route: Pater Verboislaan 21
Postcode: 3621



op zoek naar gerelateerd: Carnaval in Lanaken, Carnaval Lanaken 2022, Schirmbar Rekem
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Ponypaleis Ponypaleis 2 km Heel onvriendelijke uitbaters, de jobstudenten worden tot het uiterste gedreven en ui...
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid