facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Jongerenwerking De Caravanne

Jongerenwerking De Caravanne

Info

Een open en laagdrempelige vrijetijdswerking voor jongeren tussen 12 en 18 jaar uit Lombardsijde en omstreken.

Geschiedenis

De Caravanne is in 1997 ontstaan uit een samenwerking tussen de gemeentelijke jeugddienst van Middelkerke en ARKTOS, een vormingsorganisatie voor jongeren.
De Caravanne is een ontmoetingsplaats die openstaat voor alle jongeren tussen 12 en 18 jaar uit Lombardsijde; een plaats waar men nieuwe vrienden kan maken. Wij bieden een zinvolle vrijetijdsbesteding aan. Samen met de jongeren organiseren we activiteiten. De invulling van het programma komt meestal van de jongeren zelf, met ondersteuning van de begeleiders. We moedigen hen aan om zoveel mogelijk deel te nemen aan de werking.
Op een toffe manier leren jongeren inzien dat ze heel wat in hun mars hebben, en eigenlijk meer kunnen dan ze misschien denken. Zo leren ze samenwerken en verantwoordelijkheid opnemen voor zichzelf, voor anderen en voor hun omgeving. We scheppen kansen voor de jongeren om hun vertrouwen te vergroten en meer zelfstandig te worden.
Daarnaast proberen we met elke jongere een vertrouwensband op te bouwen. Het is de bedoeling dat de jongeren ook met eventuele problemen bij ons terechtkunnen. We helpen mee nadenken over het probleem, en verwijzen eventueel door naar andere diensten.
Daarnaast proberen we een goed contact te houden met de buurtbewoners en de directe buren van de Caravanne.
Naar het beleid toe worden signalen gegeven in functie van de noden, behoeften en bekommernissen van de jongeren en de buurt.
We organiseren toffe activiteiten in de Caravanne of op verplaatsing. De kostprijs wordt zo laag mogelijk gehouden, zodat dit zeker geen probleem kan zijn om naar de Caravanne te komen. De jongeren die deelnemen aan de activiteiten zijn verzekerd tegen ongevallen via de jeugddienst of Arktos.
Er zijn een aantal afspraken die vanzelfsprekend dienen gerespecteerd te worden, zoals:
- respect hebben voor jezelf, voor elkaar en voor het materiaal;
- je verstand gebruiken;
- niet roken in het lokaal;
- geen alcohol drinken, tenzij op een speciale
- gelegenheid en als je ouder bent dan 16 jaar;
- geen drugs gebruiken of onder invloed zijn.

Vanuit de jeugddienst en vanuit ARKTOS worden in de Caravanne twee halftijdse medewerkers ingezet. De begeleiders zijn van opleiding maatschappelijk werker en dus geschoold om een buurtgericht vormingsproject te ontwikkelen en te begeleiden.
Voor meer informatie over de Caravanne, de werking, of andere vragen, kun je steeds terecht bij de begeleiders Karel Lepla of Frederick Van Loock.

Adres: Bamburgstraat 115B, 8434 Lombardsijde, West-Vlaanderen, Belgium
Telefoonnummer: 0499876628
Stad: Lombardsijde
Route: Bamburgstraat 115B
Postcode: 8434


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Camps Lombardsijde Kampen Camps Lombardsijde Kampen 786 meter Tu es précieux, tu es unique. Je bent waardevol, je bent uniek.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid