facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor JONGCD&V Oostende

JONGCD&V Oostende

Info

Dit is de officiële Facebookpagina van de jonge Oostendse Christendemocraten. Volg ons om op de hoogte te blijven van onze activiteiten en standpunten!

Geschiedenis

Doelstellingen van JONGCD&V:

JONGCD&V biedt een forum dat het uitwerken van vernieuwende christendemocratische ideeën rond maatschappij en (inter)nationale politiek stimuleert. Het forum biedt ook de mogelijkheid om de leden maximaal te betrekken in het formuleren van standpunten.

JONGCD&V coacht haar afdelingen en kadervrijwilligers intensief om de werking en politieke actie op elk niveau te verbeteren.

JONGCD&V wil zowel leden als niet-leden prikkelen om hun politieke en maatschappelijke interesse (al dan niet vanuit christendemocratisch perspectief) te ontwikkelen.

JONGCD&V is uitgegroeid tot een professionele jongerenbeweging op verschillende vlakken: kwaliteitsbeleid en planmatig werken, communicatiebeleid, personeels- en vrijwilligersbeleid, organisatiestructuur, netwerk,...

JONGCD&V verhoogt de deelname van jong talent aan de politiek op verschillende beleidsniveaus.
Durven voorsprong nemen

JONGCD&V wil zich als jongerenpartij richten op het voorbereiden van de toekomst. JONGCD&V heeft de uitdaging op zich genomen om mee de antwoorden te leveren op de grote uitdagingen voor onze generatie. Als we onze toekomst veilig willen stellen, moeten we vandaag keuzes maken die onze voorsprong kunnen garanderen.

JONGCD&V weet waar de uitdagingen zich bevinden en zal mee de plannen uittekenen. Het is aan ons, jonge christendemocraten, om te durven voorsprong nemen.

De waarden van de christendemocratie

Je voelt in je buik waar we voor staan, dat we fundamenteel verschillen van de andere partijen, maar je kan het niet benoemen. Je hebt dan ook al “CD&V\'ers\" van allerlei slag ontmoet. En nu zit je met die prangende vraag: ‘wat is er zo typisch aan christendemocraten?’

Gelukkig kunnen wij je een begin van antwoord geven op die vraag!

We hebben om te beginnen een aantal vaste stijlkenmerken. Want we zijn niet toevallig ánders. En hebben niet toevallig een andere kleur. We schuiven ook niet toevallig andere ideeën naar voor of leggen andere accenten. Er is een reden waarom wij geloven dat onze politiek leidt tot een betere samenleving. Datgene wat van een christendemocraat een echte christendemocraat maakt, zit hem in zijn mentaliteit, zijn houding. Als christendemocraat heb je een bepaalde uitgangspositie die open maar tegelijk duidelijk is. We gebruiken hiervoor het beeld van een pincode, het gaat om enkele essentiële cijfertjes die je steeds weer moet intikken om te bepalen of iemand al dan niet als christendemocraat handelt.

Adres:
Stad: Oostende


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Jongsocialisten Oostende Jongsocialisten Oostende 2 km Sociale Welvaart! ...toch ook voor de jongere? Samen werken we hieraan via solidarite...
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid