facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Jeugdbrandweer Kruibeke - HVZ Waasland

Info

De jeugdbrandweer werd in Kruibeke in 1994 opgestart. Nu, 20 jaar later, zijn we een voorbeeld voor velen en mee werkzaam in het Vlaams bestuur.

Geschiedenis

Als eerste in de regio werd in 1994 gestart met een afdeling jeugdbrandweer. Jongeren, zowel jongens als meisjes, van 10 tot 18 jaar worden op een aangepaste wijze , onder begeleiding van een aantal ervaren brandweermensen, in de knepen van het brandweervak ingewijd. Dat dit reeds vruchten heeft afgeworpen kan men afleiden uit het palmares dat onze groep heeft behaald. Zo werden we reeds 3 maal Belgisch kampioen en behaalden we meerdere ereplaatsen.

Dat dit voor het korps zelf een zeer goede zaak is, kan men afleiden uit het feit dat reeds velen de overstap naar de echte brandweer maakten.

De jongeren komen 2 maal per maand, op zaterdagvoormiddag naar de brandweerkazerne om een theoretische en praktische opleiding te krijgen.

Zo worden ze onderlegd in knopen, radiocommunicatie, brandweermateriaal, organisatie, EHBO, enz. en met praktische oefeningen worden ook de brandweertechnieken aan onze jongeren overgedragen.

Een topper voor onze jongeren is zeker het jaarlijks kamp in de zomer, wat elk jaar een groot succes is onder de jeugdbrandweer.

Adres: Onze-Lieve-Vrouwplein 19-20, 9150 Kruibeke
Telefoonnummer: 0472833550
Stad: Kruibeke
Route: Onze-Lieve-Vrouwplein 19-20
Postcode: 9150


Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid