facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Japanse Tuin

Geschiedenis

De Japanse Tuin in Hasselt (België) is het resultaat van de vriendschapsbanden die de steden Itami (prefectuur Hyogo, Japan) en Hasselt sedert 1985 onderhouden. Hasselt schonk Itami in november 1991 een torenbeiaard, en in Hasselt is de Japanse tuin de blijvende, symbolische aanwezigheid. De Japanse tuin vormt het verlengstuk van het park Kapermolen. Het is met een oppervlakte van 2,5 hectare de grootste Japanse tuin in Europa. De Japanse tuin ligt tussen de binnenstad en de Grote Ring.Het ceremoniehuisHet ceremoniehuis 'Korokan' betekent "een plaats van rust en onderkomen voor reizigers", opgetrokken uit natuurlijke materialen . Op het dak liggen kleipannen en rode dakleien. De vele ramen bieden een mooi zicht op de tuin.Het theehuisHet theehuis ligt halverwege een aangelegde heuvel. Het pad ernaartoe ligt langs een aangelegd mostapijt. Een belangrijk decoratief element is de Oribe-steenlantaarn. Opvallend is het gesloten karakter: de ramen geven maar een beperkt uitzicht op de tuin en zorgen voor een minimale lichtinval, geconcentreerd op de in de vloer geïnstalleerde vuurhaard. Specifiek voor het theeceremoniehuis is het in de kleiwand aangebrachte ronde venster, voorzien van twijgen en de voor de buitenramen aangebrachte latwerk in bamboe. In het theehuis worden regelmatig theedemonstraties gegeven in de stijl van de Urasenke-school, geleid door theemeester Staf Daems.De watervalKenmerkend is het horizontale en verticale lijnenspel van de gebruikte rotsen, nog versterkt door de steenpartijen die in het water gelegd een voorgrond vormen.YatsuhashiDe zigzagbrug in de vijver heet Yatsuhashi. Ze is steeds gebruikt in een 'irisvijver'. De iris wordt volgens Japans gebruik in vijvers aangeplant ter herinnering aan een vriend die vertrokken of overleden is.



"Originally a gift from the Japanese city of Itami, the Japanese Garden in Hasselt is the biggest authentic Japanese Garden in Europe with 2.5h. Apart from experiencing nature, we also offer events where you can be submerged in the Japanese culture."
Adres: Hasselt
Stad: Hasselt



op zoek naar gerelateerd: Japanse Tuin Hasselt in bloei, Japanse Tuin Hasselt prijs inkom, Japanse Tuin Hasselt honden toegelaten, Japanse Tuin Hasselt foto's, Japanse Tuin Hasselt toilet, Japanse Tuin Hasselt mondmasker, Japanse Tuin Hasselt workshops, Japanse tuin hasselt shop
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Jardin japonais de Hasselt Jardin japonais de Hasselt 0 meter Leuke tuin, zeer goed rolstoel toegankelijk. Je kunt 2 dingen niet bereiken maar de r...
Japanse Tuin Japanse Tuin 199 meter Leuke tuin, zeer goed rolstoel toegankelijk. Je kunt 2 dingen niet bereiken maar de r...
Stadspark Stadspark 1 km Enkele jaren geleden werd dit park gerenoveerd. Er zijn goed verharde wandel- en fiet...
Action Park Kiewit Action Park Kiewit 3 km Dochter is met school hiernaartoe geweest had een reuze leuke dag gehad ! .. aanrader...
Recensies
Mooie tuin. Ideaal deze periode te bezoeken als de bloesems mooi op de bomen staan. Het is wel druk. Vaak aanschuiven en wachten tot de fotografen klaar zijn met het fotograferen van de kinderen in hun communie-outfit. De tuin zelf is redelijk klein.
Mooi ruim van opzet en een erg leuke 'speurtocht' met vragen opdrachten voor de kinderen. Wel een paar kale gedeelten die hopelijk snel weer bjjgezaaid/-plant gaan worden. Ook wel heel erg veel bordjes die niet in de omgeving passen Nederlandstalige en daar dan weer Engelstalige bordjes naast. Als die wat discreter kunnen, des te meer een aanrader!
De tuin zag er enigszins verlept uit toen ik hem bezocht in juni. Zijn piek ligt ondertussen twee maanden in het verleden. Een 'oase van rust' kan het ook niet genoemd worden, aangezien er momenteel werken bezig zijn aan de nabijgelegen autoweg. Het constante lawaai van graafmachines en drilboren verstoort de rust. Verder wel een typerend en fraai landschap, met een fotogeniek ceremoniehuis in het midden. Volgend jaar iets vroeger langskomen.
Mooie tuin, gemakkelijk gevonden. Zeer toegankelijk met de rolstoel, als je zelf nog iets kan stappen kan je zeker alles zien en bezichtigen. Indien volledig rolstoel afhankelijk is het jammer dat het thee ceremonie huisje en de Japanse woning niet toegankelijk zijn met de rolstoel. Tuin is zeer netjes onderhouden. Ik vond het boeiend om eindelijk de tuin te hebben gezien. Toiletten: Zijn zeer netjes. Het was wel een rustige woensdag voormiddag toen we de tuinen bezochten. Picknickgebied: Het picknick gebied is netjes en mooi onderhouden maar op een gewone weekdag is het aanbod van lunch of eten ondermaats en duur. Een beker cup noodles waar kokend water opgegeten wordt aan 6€?ik lust dit zelfs niet.
Helaas met te hoge verwachtingen naartoe gegaan. Misschien dat het park op bepaalde momenten van het jaar beter tot zijn recht komt. Ik stond na een uur ongeveer alweer bij de uitgang, goed voor een 1,5 kilometer. Zonder mijn fotocamera was dat waarschijnlijk aanzienlijk sneller geweest. Het park miste voor mij wat aankleding. Wat meer Japanse tierlantijntjes en kleuren of wat dieren zouden het park al wat minder kaal laten ogen. Maar wellicht heb ik een te geromantiseerd beeld van een Japanse tuin. Hoogtepuntje was het laten luiden van de tempelbel.
Enorm genoten van deze prachtige tuin. Het voederen van de koi's, het luiden van de vredesbel en de prachtige waterval waren de hoogtepunten van ons bezoek. We hebben er toch een aantal uren in doorgebracht met wandelen en rusten op een bankje en aan een picknic tafel en we hadden gerust nog langer kunnen blijven. Heel rustgevend.
De Japanse Tuin is in elk seizoen zeker de moeite waard. Van de beginnende knoppen aan bloemen en planten, de talrijke bloesems, tot het evenement met de prachtige chrysanten. Niet heel groot, wel een mooie rustgevende tuin, zeer goed onderhouden. Enig minpunt : weinig parkeerplaatsen
Heel mooie tuin maar erg klein en jammer genoeg vlak naast een drukke baan. Er is te weinig te beleven, na 10minuten ben je rond. Paden lopen vaak naar een hek aan de rand van het park dus je wordt er continu aan herinnerd hoe klein het is. Het is de 6€ entree dus niet waard, zou gratis moeten zijn of 1-2€ misschien of misschien een vrije bijdrage. Ook een gemiste kans om meer info te geven over Japan, japanse gebruiken en cultuur, japanse planten en bomen, eten en drinken? Er is een theehuis maar niet in gebruik. Wil je iets drinken? Daar is een frisdrankautomaat. Stijlloos. Hier was veel meer van te maken. Plus voor de mooie vijvers en waterpartijen, rotsen, bomen en japanse gebouwen. Had er meer van verwacht; er is evenwel veel onbenut potentieel.
De Japanse tuin is zeker een aanrader voor jong en oud! Via een wandelpad ontdek je de Japanse natuurpracht, maar tevens ook de Japanse cultuur en gebruiken. In april is er het bloesemseizoen en staan alle kersenbomen in bloei. Het is er heerlijk wandelen en verassend rustig! Je moet er niet over de koppen lopen en op het evenementenplein staan foodtrucks met Japanse specialiteiten in het weekend. Bovendien moet je als student maar 1euro toegang betalen.
Heel mooie en serene plek. Je moet zeker het ´verhaal´ en de symboliek achter sommige zaken kennen. Dat maakt het nog boeiender. Maar het is heel klein. We hebben er amper 50min rond gewandeld. De talloze toeristen die de ´het gazon niet betreden´-bordjes straal negeren, maken de plek minder zen dan dat ze zou kunnen zijn.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid