facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Jacobs Maurits Tuinmachines

Jacobs Maurits Tuinmachines

Info

Verkoop en dienst-na-verkoop van machines voor tuin en park.



"Verkoop van tuin en parkmachines voor zowel de particulier als de professionele tuinaannemer als voor openbaren besturen en gemeenten.Met eigen hersteldienst en dienst na verkoopEen ruim assortiment van bekende merken van tuinmachines te bezichtigen in de winkel als op de webshop."
Adres: Herbergstraat 14, 9310 Moorsel (Oost-Vlaanderen)
Telefoonnummer: 053779006
Stad: Moorsel
Route: Herbergstraat 14
Postcode: 9310


Openingstijden

Maandag: 08:30 - 12:00


op zoek naar gerelateerd: Jacobs Maurits opendeurdag 2023, Jacobs Maurits kortingscode, STIHL
Recensies
Stihl heggenschaar online gekocht samen met andere producten. 1 dag later reeds in mijn bezit. 1 product verkeerd geleverd. Na telefonisch contact werd dit direct rechtgezet en werd het juiste product nageleverd en mocht ik het verkeerde houden voor de moeite. Das dus een topservice. Bedankt!
NOOIT MEER !!! Geïnformeerd, besteld, betaald .. beloofde leveringstermijn van 1 week werd niet nagekomen en werden hierover ook niet geïnformeerd. Zelf contact gezocht bleek termijn met min. 3 weken verlengd te zijn. Dit heeft ons 300€ extra gekost daar we de tuin niet zelf konden doen. Ze gingen zelf leveren met uitleg bij toestel.. Mr had geen tijd, wat dachten we wel.. dat hij zomaar even 100km zou rijden wanneer wij dat wilden ?? Terwijl hij het toestel met deze service zo verkocht heeft !!! Werd uiteindelijk gewoon opgestuurd met DHL , zoek het zelf maar uit !! Wat een ARROGANTE KWAST zeg !!!
Heel blij met de aankoop van mijn nieuwe kettingzaag, en de daarbij horende uitleg en hulp. Zowel op service als klantvriendelijkheid dik in orde.
Mooie winkel, verdeeld over verschillende gebouwen, snel geholpen. Kwaliteistsmachines.
Een aantal jaren klant geweest bij Jacobs. Vorig jaar heel onvriendelijk, om niet te zeggen onbeleefd, behandeld geweest ondanks dat ik zelf een zaak gestart ben en nog investeringen ging doen. Zitmaaier constant startproblemen, nieuwe batterij geplaatst en probleem bleef aanslepen. Weken moeten wachten op een machine is geen uitzondering, zelfs niet in het najaar of vroege winter. Nu elders top service gekregen, veel goedkoper en daar ga ik dan mijn investeringen met plezier doen. In antwoord op de vraag: kijk, 10 jaar geleden kocht ik een Toro zitmaaier, zs4200. Vorig jaar meermaals problemen gehad. Ik snap dat niet alles voor iedereen a la minute opgelost kan worden, maar als het opgelost zou moeten zijn, verwacht ik ook niet dat ik nog 2x moet terugkerend met dezelfde machine. En om dan te horen "ik moest van mijn vader zeggen dat dit geen professionele machine is", vond ik wat teveel. Kan zelfs zijn dat dit geen professionele machine is volgens jullie. Ik heb zelf 30are gras, startte vorig jaar in bijberoep, en moet en gazon van 7 are in 3x doen omdat de herstelling niet correct gedaan was. Intussen ga ik ergens anders, de machine start en draait als de beste en het onderhoud heeft me 100 euro minder gekost. Tja... Met alle respect, soms denk ik dat jullie zaak te groot geworden is om met jullie 3/4 te runnen. Als een machine binnen geweest is voor jaarlijks winter onderhoud, verwacht ik dat ze werkt. Er kan altijd iets fout lopen, zowel bij jullie, bij mij als elders, maar dat is geen reden om een klant boertig te behandelen.
Vriendelijke en snelle bediening, heel nette zaak
Slechtste service ooit. Elk jaar superveel onderhoudskosten aan dure grasmachine, zonder uitleg of reden waarom. Net na onderhoud remkabel stuk, die zogezegd bij onderhoud ingevet werd, maar die stond kurkdroog. Onderhoud had nochtans 330 euro gekost. Geen bereidheid tot snelle reparatie. Zeer onvriendelijk en totaal niet klantgericht. Die mensen hebben een serieus communicatieprobleem. Update: ik kreeg een reactie op mijn post van deze handelaar vol met leugens, verkeerde bedragen en nooit gedane beloftes en advies dat ons nooit eerder gegeven werd! Facturen zijn naar de fabricant gestuurd. Die zal wel eerlijke communicatie van ons krijgen. Dus stop met liegen. En er was geen bereidheid tot reparatie want we kregen dexarrogante opmerking of " ze geen verlof mogen nemen", terwijl we 10 dagen voor het verlof gekomen zijn. En jullie iets gratis doen, echt? Laat ons niet lachen. Geen schaamte kennen jullie!
Zo vader NIET zo zoon. De jonge man met bril is een schande voor deze zaak, onbeleefd tegen persoon waar hij op bezoek gaat voor zijn firma.Zo jaag je uw klanten wel weg inderdaad met de arrogantie van deze persoon.
Een ster is nog veel te veel, heel slechte ervaring. Bij reparatie en betaling thuis aangekomen machine getest maar starte niet. Terug binnengebracht. Garantie op herstelling wordt geen rekening gehouden. Dus terug werkuren voor openen en nakijken van machine want ze hadden het de eerste keer niet zelf getest.na telefonisch onderhoud met de moeder van de zaak beloofde deze dat zij de faktuur ging nakijken omdat er fouten werden gemaakt. Dit gebeurde dus niet met gevolg dat we dus tweemaal betaalden voor openen nakijken en recupel. Volgens faktuur was onze machine binnen de drie dagen hersteld maar in werkelijkheid een maand weggeweest. Zodus geen service van de firma Jacobs.
En aanrader voor online bestellingen. Snelle levering! Een zeer ruim aanbod. Als er zich een probleem voordoet krijg je onmiddellijk telefoon. Betalen kan met een app of betaalkaart naar keuze. Bedankt voor het verzonden alternatief met een grote meerwaarde!
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid