facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Horval West-Vlaanderen

Horval West-Vlaanderen

Info

HORVAL WEST-VLAANDEREN is de Voedingscentrale van het ABVV in West-Vlaanderen

Adres: Jules Peurquaetstraat 27, 8400 Oostende, West-Vlaanderen, Belgium
Telefoonnummer: 059556080
Stad: Oostende
Route: Jules Peurquaetstraat 27
Postcode: 8400



op zoek naar gerelateerd: Abvv Horval Leuven, Horvalwvl, ABVV eindejaarspremie Horeca
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Local Central Aartshertoginnestraat Local Central Aartshertoginnestraat 613 meter Hier vind je alle foto's & info over de vrije tijdswerking van Arktos in het centrum ...
Mastermind Belgium Mastermind Belgium 756 meter Mastermind Belgium is an exclusive Community/Organisation of young and hard working e...
De Bezaan De Bezaan 898 meter Super blij werk
Duinhelm vzw Duinhelm vzw 3 km Top verzorging en begeleiding aan mensen met beperking .
Oesterbank vzw Oesterbank vzw 3 km 3de dag en momenteel totaal geen spijt
Recensies
Heel vriendelijk ontvangen door onthaal en dat meisje heeft mij direct alle documenten afgeprint dewelke ik nodig heb voor mijn belastingbrief .
Vandaag morgen ben ik bij het abvv kantoor in oostende geweest. Ik wil daar een klacht over indienen. De Mevrouw die mij geholpen heeft was heel bot, arrogant en discriminerend naar me toe. Het was te veel voor haar om te werken en me te helpen bij mijn probleem. Ze wilde mijn probleem alleen maar erger maken. Ik ben hier helemaal niet over te spreken hoe ik behandeld ben door haar.
Tristige organizatie dat ik niet meer erkend. Probeer iemand aan telefoon te krijgen voor simpele vraag! Moest ik zij niet nodig hebben voor Economis werklozheid dan zou ik stopen ermee. Dikke NUL krijgen zij van mij.
ze zijn super vriendelijke en altijd bereid om te helpen
Heel vriendelijke mensen aan telefoon wel veel wachten zeker 40min aan telefoon tegen dat je iemand hebt
Mensen die hier werken, hebben ook hun hoofd vol! Jij en ik zijn niet de enige die daar met vragen zitten of andere miserie. Het belangrijkste is dat je hier bescherming krijg en je rechten.
Verschrikkelijk hoe onbeleefd dat ze zijn op kantoor , ze lieten me voelen dat ik met de president aan het praten ben + 50 minuten opwachten tot dat ze antwoorden Gewoon te melden dat ik en de mensen zoals ik jullie loon betalen
Vroeteloors aan de telefoon. 45min aan telefoon. E nog geen hulp .schande
Ik ben ZEER ontevreden over het ABVV Oostende. Ik heb mij in februari lid gemaakt omdat ik recht zou hebben op een uitkering. Dit bleek ook zo te zijn volgens het abvv dus ik kreeg de nodige administratie om in te vullen en bracht dit maandelijks binnen. Daar werd ik aan het loket geconfronteerd met zeer kille mensen. Iedere keer spreek je iemand anders en ze weten het uiteraard nooit zeker want het is niet 'hun dossier'. Ze lopen dan nog eens naar de kast om het dossier er bij te halen om onderweg nog eens luid te verkondigen tegen een collega dat ze het niet begrijpen en dan terug bij ons geen woord informatie geven. Na 5 maanden lid geld te betalen, zeggen ze mij dat ik toch geen recht heb op een uitkering en dat ik die dopbrieven eigenlijk invul voor niets. Dit staat letterlijk op hun website: 'We informeren, adviseren, helpen en verdedigen je'. Waar in dit verhaal heb je 1 van deze woorden teruggevonden?? Al die goedbelovende reclames stroken enorm met de realiteit. We zijn nog altijd mensen onder mekaar en vriendelijkheid kost geen geld. Ik zou dan ook iedereen afraden om zich lid te maken!
Kastje - muur - kastje - muur.. zeer kille aanpak en ik twijfel echt of men soms echt wel weet waarover men bezig is. Dienst hulpverlening... Maar niet echt Wat voor jezelf dringend is moet je minstens 3 maand uitstellen. Wat voor hen belangrijk is.. als je na 3sec niet antwoord krijg je aangetekende brief en draaiende ogen in het loket waar je bijna omvalt door het zuchten van de werknemers. Als je na de succesvolle schoolcarrière hier moet komen ons systeem bereid je hier ook 0% op voor dan loop je eerst tegen de muur, het onthaal. Waar ontvangst en uitleg geen begrippen zijn maar gewoon onbestaand. Onzeker en onwetend start je aan avontuur van onvriendelijke obstakels. Op elektronische en mondelinge communicatie kan je niet rekenen. En het aantal collega's dat ze naar doorverwijzen lijkt wel een eindeloze bodemloze put waar alles in verloren gaat. Stagiairs staan onder een ijzeren hand waardoor ze enkel fouten maken en nog zenuwachtiger worden en ze niets leren als een gefrustreerde collega dan toch maar het dossier uit hun handen maait. Niemand is verantwoordelijk voor gelijk welk dossier, verantwoordelijkheid licht ergens in die put waarschijnlijk.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid