facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Hoofdkantoor Vanden Borre

"Pas de magasin / geen winkel!Siège central / hoofdzetel -"
Adres: Slesbroekstraat, 1600 Sint-Pieters-Leeuw
Telefoonnummer: 023340000
Stad: Sint-Pieters-Leeuw
Route: Slesbroekstraat
Postcode: 1600



op zoek naar gerelateerd: Vandenborre, Vandenborre bestelling, Fnac vandenborre jobs, Fnac Vanden Borre, Openingsuren klantendienst Vandenborre, Vandenborre klantendienst telefoonnummer, Vandenborre terugbetaling, Vandenborre factuur
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Selexion - Fabelec Selexion - Fabelec 4 km Leuke winkel vriendelijke en hulpvaardige bediening klei e parking. Ze nemen er de de...
SonoWine SonoWine 4 km New Store Concept Wat kan je bij ons ontdekken ? - Wijn en champagne - Sigaren "...
Recensies
Philips Lattego van 650euro uit garantie 30/4/23. Zondag + feestdag dus vandaag 2/05/23 dien ik het in. En nu geen garantie meer. Mooie service wel bij philips en vdb. Ik neem nog contact op met vdb want dit aanvaard ik niet. Edit: reactie op mvr Megan van vdb. Ik begrijp de 2 jaar garantie. Maar als je geen vaste klant die al wel wat geld heeft achtergelaten bij vdb wil kwijtspelen, kan je wel eens wat moeite doen en over die 2 weekenddagen overkijken en gewoon gratis herstellen. Dat noemen ze service. Tenslotte kan ik er ook niet aan doen dat dit net kapot gaat in het laatste verlengde weekend dat de garantie telt.
Altijd fijn om snel te worden gelost door vakbekwaam personeel welke me elke keer het dichtstbijzijnde vrije loadingdock toewijzen om snel weer leeg te vertrekken voor mogelijk een volgende rit. Helaas wel 1 minpunt: het terrein is nogal lastig te berijden door de vele kuilen in het klinkerwegdek, misschien is het mogelijk een keer te asfalteren?
Bestelling gedaan die na 1 week geleverd zou worden. dan werd er gezegd dat ik nog 4 weken moest wachten. Na 4 weken nog steeds niets. Ondertussen zijn we meer dan 2 maanden verder en nog steeds niets en zelfs geen vooruitzicht wanneer ik dit zou kunnen verwachten.
Hun manier om retours terug te betalen is gewoon onaanvaarbaar. Nooit eerder so'n gesjoemel gezien. Vertrouw die van geen kant meer. Goed om te weten dat zij ook Fnaq zijn.....liewer mijden in de toekomst.
Na 20 jaar klant te zijn bij vdborre is het rijd om deze hoe zal ik het zeggen, van vriendelijke behulpzame firma naar een zeer onvriendelijke organisatie over te gaan, ik heb daar voor 1000 den euro s besteld en laten liggen, bestelling gedaan van vaatwasser met garantie van 5 jaar bijgenomen extra kost 119 euro heb ik de pech dat deze het begeeft na 5 jaar en 3 maanden, een Bosch van bijna 700 euro , dus ik bel en vraag na wat te doen, antwoord 45 euro verplaatsing + 25 euro vaste kost + 25 euro per 20 min werk + de kosten van de wisselstukken, dus keuze snel gemaakt maar wel spijtig , een nieuwe kiezen , een gekozen en besteld van bijna 500 euro in solden, krijg ik de dag erna telefoon de plaatsing van u machine kan pas binnen 8 dagen geplaatst worden , nu ik vind dat wat lang en ging op de site kijken bij coolbleu, dezelfde 80 euro goedkoper en overmorgen al geleverd en geplaatst. Ik bel terug naar vdborre voor annulatie bestelling en ben al 3 uur bezig , of ik word doorverbonden of ze zeggen os gebeurd en is niks gebeurd , nu nog steeds niks , dat is de dank na 20 jaar trouwe klant te zijn . NOOIT MEER voor ons.
Aankoop smartphone Ruim 2 maand geleden uiterst slechte ervaring. Allemaal begonnen bij probleem software update, Simkaart insteken gaf als resultaat de Smartphone Crasht. Binnen gedaan en na 10 dagen had ik hem weer, tot ik hem ging ophalen en uit nieuwsgierigheid hem voor winkelbediende test en ja zelfde probleem nog steeds aanwezig. Terug opsturen voor reparatie heel veel heen en weer gebel om tot deftig resultaat te komen. Nu gisteren opnieuw zelf gebeld met de melding toestel is gemaakt, was heel erg blij eindelijk. Maar helaas van korte duur toestel blijkt onaangetast geweest voor de reparatie waarvoor hij binnen is geweest. Simkaart erin en ja Crashen. Oeps wat een service Vandenborre! Een Klant die na een week zijn nieuw toestel niet meer werkt zoals het hoort en niet hersteld terug komt? Doet heel wat vragen rijzen. Uiteraard is er reed van alles over die software problemen in de media geweest aangezien onze noorderburen veel klanten idem problemen hadden en daar is een oplossing gekomen door een Software Update ? Welke de technici zelf hier niet in staat zijn het op te lossen en zelf erkend hersteller van het Merk zelf niet in staat is het op te lossen. Nu het toestel werkt nog steeds niet naar behoren , vingerafdruk sensor doet vreemd en niet meer accuraat enz... Simpel gezegd opgelet met dienst naverkoop en dan vooral Smartphone herstellingen. Denk 2 keer na voor ze deze in handen te geven van Vanden borre aangezien ze niet in staat zijn de garantie voorwaarden te respecteren en laat staan oplossing te bieden. Uiteraard zal dit ook gevolg krijgen aangezien ik minstens 20 tal keer oproep heb moeten doen van telkens 20 tal minuten en me heb moeten verplaatsen voor een product dat als consument niet naar behoren werkt. Slechtste service die je kan inbeelden in dienst na verkoop en gelieve toch te luisteren naar klanten hun klachten. En ze niet wijs maken het gemaakt is terwijl er niets is gedaan.
Heel speciaal gevoel. Zeker als je daar mag solliciteren. Jammer genoeg niet aangenomen. Maar daar gaat deze review niet om. Je voelt u daar goed. Ze spreken in 2 talen. Ze helpen je direct. Zeker een aanrader om daar eens langs te gaan. Vriendelijk personeel. Een koffietje. Iets heel klein maar wordt wel geaccepteerd.
Als vrachtwagenchauffeur mag je nog geen blikje frisdrank gaan halen
Zeer vriendelijke verkoper die prima uitleg gaf.
Onredelijk, onvriendelijk tegen chauffeurs. Heb de indruk dat ze daar echt tegen hun zin werken. Erg lange wachttijd voor enkele dozen te lossen.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid