facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Hoeve 31 'De Schaffel'

Hoeve 31 'De Schaffel'

Info

Op woensdagnamiddag komen we samen met een zestal jongeren, twee begeleiders, een stuk of tien paarden en vier honden. We brengen samen twee uur buiten in

Geschiedenis

Op woensdagnamiddag komen we samen met een zestal jongeren, twee begeleiders, een stuk of tien paarden en vier honden. We brengen samen twee uur buiten in de natuur door: in de weide, tussen de velden, of in de buitenpiste.
We vertrekken vanuit de behoeften en interesses van de jongeren in het hier en nu: hoe voelen we ons, waar hebben we nood aan, waar hebben we zin in? Het doel is niet noodzakelijk leren paardrijden. Het aanbod is oneindig: paarden observeren in de weide, contact maken met de paarden, verzorgen, borstelen, knuffelen, grondwerk naast het paard, rijden op een paard, in de piste, op wandeling, en zo veel meer.
Het idee is dat we doorheen het contact en werk met paarden niet alleen veel te weten komen over deze dieren, maar ook over onszelf: Paarden laten ons zien hoe we zelf in mekaar zitten en wat onze kwaliteiten zijn (ze werken als een soort van spiegel). Ze doen dit zonder ons te veroordelen, ze geven iedereen de kans om er te ‘zijn’.
We werken vanuit het comfort-stretch-stress model: we geven jongeren de kans om uit hun vertrouwde wereld te stappen en om nieuwe uitdagingen aan te gaan. We prikkelen hen om in een veilige omgeving nieuwe stapjes te zetten, met respect voor ieders tempo.
Onze nadruk ligt op het opdoen van succeservaringen, het ontdekken van ieders kwaliteiten, op plezier en tot rust kunnen komen. Er is respect voor ieders tempo.
Nadat we met de paarden gewerkt hebben, maken we altijd eventjes tijd om stil te staan bij wat er allemaal gebeurd is. Hoe was het voor iedereen? Waar hebben we van genoten? Waren er dingen moeilijk? Hoe zijn we er mee omgegaan?

Adres: overstraat, Waanrode, Brabant, Belgium
Telefoonnummer: 0485807795
Stad: Waanrode
Route: overstraat


Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid