facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Hivset

Hivset

Info

HIVSET in Turnhout: opleidingen, vormingen en nascholingen in zorg en verpleegkunde in secundair en postsecundair, Sense, HBO5 en Vormingscentrum.

Geschiedenis

Het HIVSET is een geïntegreerde onderwijsorganisatie waarin twee instellingen participeren die gegroeid zijn uit een initiatief van de Gasthuiszusters van Turnhout: het Hoger Instituut voor Verpleegkunde Sint-Elisabeth Turnhout (HIVSET) en het vormingscentrum HIVSET.

Onze school is gesticht door de Gasthuiszusters van Turnhout. De spiritualiteit van de Gasthuiszusters blijft ons inspireren vanuit de geest/traditie waaruit de school is gegroeid maar ook als voorbeeld, een voetspoor waarin we kunnen treden. Geworteld in het werk en het gebed van de Gasthuiszusters weten wij ons hierbij bezield door een christelijke inspiratie, in verbondenheid met de Kerkgemeenschap en in openheid en respect voor allen, ongeacht hun levensbeschouwing, achtergrond of etnische afkomst. Naar het voorbeeld van de Gasthuiszusters wil ons samenwerkingsplatform deze christelijke levensvisie en spiritualiteit ook uitstralen, naar de mensen met wie we werken én naar heel de omgeving waarin wij gevestigd en waarmee we verbonden zijn. Ook in ons beleid worden wij geïnspireerd door de Gasthuiszusters. In onze beleidskeuzes willen wij ons uitdrukkelijk laten leiden door hun evangelische bewogenheid die historische gestalte kreeg in woorden, daden en instellingen.

Mensen die zich aan ons toevertrouwen zijn welkom, ze hebben elk een eigen naam en we kennen ze bij naam. We zorgen voor een warme opvang, we wapenen hen voor de stap in de wereld en geven de christelijke waarden mee zodat ze zich daarin geruggensteund voelen en zelf anderen kunnen opvangen.

De positie van mensen binnen de school is verschillend. Sommigen komen even proeven, anderen warmen of laden zich op en weer anderen geven ideeën en dragen mee verantwoordelijkheid. Sommigen keren graag terug naar deze plaats.

De school is een veilige plek met een sterk draagvlak: we staan stevig in onze opleidingen. De school is ook een baken en heeft uitstraling. Toch willen we nederig blijven, we hebben niet alle wijsheid in pacht, hebben een eigen identiteit maar zijn niet de enige opleidingsverstrekker. We pleiten voor bescheidenheid die ons ook open stelt voor alles wat er gebeurt en ons betrokken houdt op de wereld. Samenwerking met de partners uit het werkveld is belangrijk.

De waarden die we met zijn allen nastreven in onze school:
Blijvende inzet vanuit trouw, verbondenheid en dienstbaarheid.
Zorgzaamheid, betrokkenheid en waardering voor iedereen en alles wat hen toebehoort.
Zelfstandigheid en weerbaarheid met respect voor elke persoon en voor zijn kwetsbaarheid.
Verdraagzaamheid en meerstemmigheid en verschilligheid.

Deze waarden zijn een leidraad voor elke medewerker, een klankbord voor de keuzes van de student. Ons doel is niet reproducties maken van onszelf, maar vanuit een positieve (h)erkenning de zelfsturing van de student bevestigen. We hopen dat de studenten deze warme menselijkheid mee dragen en voort dragen. Wat je écht ervaren hebt, vergeet je nooit meer.

In de verscheidenheid zijn we toch één geheel. We voelen ons gedragen door elkaar: in wat we herkennen in elkaar voelen we ons erkend en gedragen. Er is ruimte voor ontmoeten, voor luisteren en delen. We zijn ook maar mensen en gaan de weg met vallen en opstaan. We balanceren voortdurend tussen het zoeken van onszelf en de verbondenheid met anderen. Wat ons verbindt met elkaar is onze respons op het steeds weerkerende appèl van allen die ons nodig hebben.

Vanuit de veiligheid van het huis dat onze school is durven we keuzes maken. Welke weg kunnen we samen bewandelen? Waar willen we samen naar toe? Prioriteiten stellen, doet groeien maar vraagt ook rationaliteit om de krachten te verdelen.

Er zijn. Daar is het ons om te doen. Er zijn als persoon als studenten en collega’s ‘iemand’ nodig hebben. Bij verdriet, leermoeilijkheden, discriminatie, als het zelfvertrouwen geschonden is … zodat wie niemand zag staan, weer tot hun recht komen.

Adres: Herentalsstraat 70, 2300 Turnhout
Telefoonnummer: +3214471300
Stad: Turnhout
Route: Herentalsstraat 70
Postcode: 2300



op zoek naar gerelateerd: HIVSET Personeel, HIVSET turnhout okan, Hivset Waregem, HIVSET SECUNDAIR onderwijs, HIVSET GOZO, HIVSET Stappenplannen, HIVSET Smartschool, Mentorenopleiding Hivset
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
De Beweeghoek De Beweeghoek 421 meter Verzorgde praktijk. Schitterende dienstverlening.
Kineteam Turnhout Kineteam Turnhout 599 meter Zeer goed voor alles en zeer vriendelijk
Thuisverpleging kempen Thuisverpleging kempen 640 meter Uw gezondheid is onze prioriteit!
Praktijk De Nieuwe Maan Praktijk De Nieuwe Maan 704 meter Zeer goede begeleiding!
Inventio Foundation Inventio Foundation 827 meter Bij Inventio Foundation staan cultuur en diversiteit centraal. De vennootschap organi...
Dierenarts Jasmien Delaere Dierenarts Jasmien Delaere 881 meter Goede dierenarts,zeer personelijke en warme benadering. Jasmien en assistente,top tea...
Dermatografie Dermatografie 1 km Gespecialiseerd in het aanbrengen van Medische pigmentatie/permanente Make-Up. Areola...
Bloom therapie & coaching Bloom therapie & coaching 3 km Praktijk voor integratieve therapie aangepast aan de gevoelsmens. Specialisatie HSP.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid