facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Hippo-Physic Aquatraining

Hippo-Physic Aquatraining

Info

Aquatraining en revalidatie.


Nieuw in Zottegem vanaf najaar 2016!

Geschiedenis

Vanaf het najaar van 2016 kan u op Stal De Wilgendreef terecht voor het trainen en revalideren van uw paard in de aquatrainer van Hippo-Physic.

De aquatrainer is een loopband die zowel droog als onder water kan gebruikt worden.
Doordat de hoogte van het water, de trainingsduur, de hellingsgraad en snelheid van de loopband veranderlijk zijn, kan de training volledig op maat van elke patiënt aangepast worden.

Aquatraining biedt verschillende voordelen:
Door de beweging onder water, kan het paard getraind worden zonder zijn botten, pezen en ligamenten te belasten.
De manier van bewegen wordt beïnvloed door het water, waardoor een groot aantal verschillende spiergroepen aangesproken wordt, waaronder ook een aantal spieren die moeilijk te trainen zijn tijdens een klassieke training onder het zadel of aan de hand. Daardoor worden paarden soepel en sterker.
Tegendruk van het water zorgt dat het paard zijn achterbenen hoger opheft en zijn rug en achterhand meer moet gebruiken dan wanneer er op vaste grond gewerkt wordt. Dit heeft positieve effecten op de ontwikkeling van spieren en het ruggebruik. De bovenlijn wordt losgewerkt en buikspieren worden aangespannen.
Aquatraining bevordert de conditie en het uithoudingsvermogen van het paard. 20 minuten trainen onder water staat gelijk aan een uur tot anderhalf uur training op vaste grond.Het kan een aanvulling zijn op de dagelijkse training of het kan de training vervangen bij blessures of rugproblemen.

Aanvullende behandelingen die mogelijk zijn:
Medical Taping - ter ondersteuning van de training of aanvullend voor de revalidatie
Ultrasound therapie voor de behandeling van blessures
Sportmassage om een optimaal spiergebruik mogelijk te maken
Voeder- & Trainingsadvies volledig op maat van paard en ruiter

Veiligheid en hygiëne staan in het hele trainings- of revalidatieproces centraal. Er wordt gewerkt met een ingebouwde aquatrainer met up-hill functie, die voldoet aan alle veiligheidsnormen en die voor elk paard voorzien wordt van vers water.
Permanente begeleiding wordt voorzien door Dierenarts - Fysiotherapeut Sophie Pauwels in samenspraak met de eigen dierenarts.

Foto's kan u terugvinden op de website van Hippo-Physic

Adres: Meelweg 1, 9620 Zottegem
Stad: Zottegem
Route: Meelweg 1
Postcode: 9620


Recensies
Een recensie, waar te beginnen... Ik ben normaal niet de persoon dat recensies schrijft maar voor het resultaat dat Sophie behaalt heeft met mijn merrie haal ik graag mijn beste recensie vaardigheden boven. Mijn vriendin en ik zijn toevallig bij Sophie terecht gekomen met een win actie op facebook. Nu moet je weten dat wij al lang aan het twijfelen waren om aquatraining eens een kans te geven. Er was altijd wel iets, geen tijd of te ver weg of ... Laat ons zeggen dat ik de beslissing al veel eerder had moeten maken want Sophie is een kei in haar vak. Ze weet hoe ze sensibele paarden een aangename ervaring kan geven in een aquatrainer zonder dat er stress bij komt kijken. Ook heb ik mijn vertrouwen in haar gelegd om mijn merrie een maand te stallen op locatie zodat we een doorgedreven aquatraining konden verwezelijken. Iets waar ik tot op de dag van vandaag geen spijt van heb gekregen. We zijn van een sensibel, heet paard gegaan naar een paard dat weet hoe ze haar lichaam moet gebruiken met als gevolg een paard dat meedenkt en veel evenwichtiger loopt. Fysiek zijn de spieren in haar rug ongelooflijk verandert en ontwikkelt uiteraard in de positieve zin, een doel dat ik voor ogen had maar met rijden alleen niet makkelijk gehaald zou hebben. Ik kan na 1,5 maand over en weer rijden en 1 maand stalling op locatie dan ook geen slecht woord zeggen over de manier waarop Sophie te werk gaat. Ik hoop dan ook dat van de moment u deze recensie leest, stopt met zoeken en twijfelen, uw telefoon neemt en een afspraak maakt voor uw paard zijn 1ste kennismaking met een aquatrainer en Sophie. U zal er geen spijt van hebben. Over de prijs ga ik zelfs niet beginnen aangezien het zijn geld meer dan waard is! Kort samengevat ik heb vanaf nu een extra aspect dat ik kan en zal toevoegen in de training van mijn paarden, aquatraining onder begeleiding van Sophie Pauwels.
Reageer op deze plaats

Recensies, routebeschrijvingen en contactgegevens voor Hippo-Physic Aquatraining.

Zottegem fysiotherapeut

openingstijden, locatie, vervoer. Meelweg 1 zottegem diensten voor huisdieren kaart stadsplattegrond, satellietweergave. Hippo-Physic Aquatraining adres, telefoonnummer, straatzicht, postcode, hoe u zich verplaatst. Op deze pagina vindt u bedrijven die vergelijkbaar zijn met Hippo-Physic Aquatraining. Op deze website kunt u uw opmerkingen en ervaringen over Hippo-Physic Aquatraining delen met andere mensen.

Voeg deze kaart toe aan uw website;



Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Kine Momentum Kine Momentum 552 meter Kinepraktijk voor baby's en kinderen Zwangerschapsbegeleiding Relaxatie & hartcohere...
Uw Kiné Uw Kiné 3 km Ervaren en gespecialiseerd therapeut Koen behandelt je pijnklachten met up-to-date te...
Groepspraktijk OK Zottegem Groepspraktijk OK Zottegem 3 km Heel goede behandeling, ik kom steeds terug bij deze praktijk !
KineticZ - Kinesitherapie Nicolas Haegeman KineticZ - Kinesitherapie Nicolas Haegeman 3 km Gebeld en na enkele dagen al eerste sessie. 3,4 sessies later al beterschap.
De Hangorenboerderij De Hangorenboerderij 4 km Occasionele nestjes Nederlandse Hangoordwergen en Franse Hangoren. Geen broodfok!!
Kinéas Kinéas 4 km Nog es tot bij Kinéas geweest vandaag. Het is een waarheid als een koe. Annelies heef...
Pawsome friends petsitters Pawsome friends petsitters 5 km Heeft je huisdier nood aan gezelschap terwijl je er even tussenuit bent. Dan zijn wij...
aquakine aquakine 5 km Heel aangenaam bezoek. Super vriendelijke eigenaars. En cryosauna is heel leuke ervar...
Dierenspeciaalzaak-hengelsport hobbypark Dierenspeciaalzaak-hengelsport hobbypark 5 km Heel klant vriendelijk en met een grote kennis kwa vissen altijd goed beholpen daar
Impact Kine, Personal Training & Inspanningstesten Impact Kine, Personal Training & Inspannings... 6 km Topkinesistenteam. Altijd vriendelijk en de praktijk is modern en optimaal uitgerust....
We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid