facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Heuk Lyoong - 흑룡

Heuk Lyoong - 흑룡

Info

Practical martial arts for daily life!
Particulieren: Massage / Chinese geneeskunde
Bedrijven:Stress management / Conflictmanagement / Self-defence

Geschiedenis

Particulieren:
Wat hebben wij u te beiden in 2017:
- Een volledige Chinese diagnose van u lichamelijke en mentale toestand:
- Massage:
• Relax: Een rustige massage in combinatie met acupressuur die voor mentaal evenwicht zorgt.
• Sport: Los werken van de spieren. Kan zowel als voorbereiding op een sportprestatie, als nadien om de afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen.
• Deep tissue: Diepe massage, kan ook als sportmassage. Technieken worden dikwijls in combinatie met andere massages gebruikt om fysieke problemen aan te pakken.
• Koreaans: Meestal in combinatie met andere massages om fysieke problemen aan te pakken. Kan ook afzonderlijk, als ontspannende massage. Vooral gericht op de gewrichten, minder op de spieren.
• Cupping: Bevordert het afvoeren van afvalstoffen uit het lichaam. Heft qi-stagnatie op en vermindert dus pijn, lost fysieke problemen op.
• Orgaan: Afgeleid uit de qi-gong en bij ons meestal gecombineerd met een relaxmassage van rug en hoofd. Zorgt voor balans in het lichaam en versterkt dus het lichaam tegen ziekte.
• Zwangerschap: Zachte, ontspannende massage. Vermindert de ongemakken van de zwangerschap. Brengt de geest van de moeder tot rust. Deze rust wordt overgebracht op de baby en zorgt voor rustige, sterke baby’s na de geboorte.
• Baby: Lichamelijk contact is erg belangrijk voor baby’s en jonge kinderen. Men kan met de baby komen voor een massage, maar belangrijker nog is dat we deze massage ook aan de ouders aanleren. Het masseren van de baby bevordert de hechting met de ouders. Baby’s die regelmatig gemasseerd worden zijn toegankelijker voor ‘kinder TuiNa’.

Meestal wordt er een combinatie van massages gemaakt naargelang de behoefte van de klant.
- TuiNa:
• TuiNa: Combinatie van acupressuur en massage. In principe kan elke ziekte met TuiNa worden bestreden.
Veel gebruikt bij lichamelijke problemen zoals: nek, rugproblemen, gewrichtsproblemen, tennis- en golfelleboog, migraine, hoofdpijn. Maar ook mentale problemen zoals depressie, burn-out, stress of je gewoon niet goed in je vel voelen, kunnen aangepakt worden.
TuiNa kan een oplossing bieden voor problemen die in de Westerse geneeskunde niet zo goed behandelbaar zijn. We denken dan o.a. aan fibromyalgie, CVS. Bij ernstige ziekte kan TuiNa een verzachtende werking hebben.
Voordeel aan TuiNa is dat je het in combinatie met een westerse behandeling kan uitvoeren.
TuiNa wordt dikwijls gebruikt in combinatie met acupunctuurtechnieken.
• Kinder TuiNa: Kinderen onder de 7 jaar hebben nog niet de acupunctuurpunten zoals volwassen. Ze bezitten echter wel andere punten en lijnen die verdwijnen met het ouder worden.
Meestal reageren kinderen zeer goed op de TuiNa technieken. Is toepasbaar voor alle ziekte bij baby’s.
Baby’s, kinderen die van het begin met TuiNa behandeld zijn, geven later sterke, gezonde volwassenen.
- Qi-gong:
• Oefeningen die het lichaam en geest energetisch in balans brengen. Is algemeen versterkend voor het lichaam. Veel oefeningen werken op de houdingspieren en de bekkenbodemspieren. De combinatie van het versterken van die twee groepen zorgt zoal voor een sterk lichaam en voorkomt lichamelijke klachten.
Qi-gong is een belangrijk onderdeel in de Chinese geneeskunde in het versterken van lichaam en geest. Het voorkomt klachten.
- Meditatie
• Vipassana: Wij maken gebruik van deze meditatie methode omdat de praktijk ons geleerd heeft dat deze zeer goede resultaten behaalt bij het aanpakken van mentale problemen waarmee normale mensen te maken hebben. Deze methode helpt om tegenslagen en geluk een juiste plaats te geven in het leven.
Bij ons dikwijls in combinatie met qi-gong oefeningen.
• Bijkomend gebruik van TuiNa, massage en kruiden, zorgen voor stabiele, sterke mensen die met beide voeten in het leven staan.
- Kruiden: Dienen om de diepere oorzaak van ziektes aan te pakken. Wordt dus gebruikt samen met voorgaande technieken.
Het gebruik van kruiden is de basis van Chinese geneeskunde. Bij ons kan je de kruiden of mengeling van kruiden verkrijgen in gemakkelijk inneembare tabletten.
- Conflicthantering/zelfverdediging:
In het westen lijkt dit misschien vreemd dat het tussen deze lijst staat, voor het oosten is dit volledig normaal. Het kunnen opkomen voor zichzelf is ook een vorm van gezondheid.
De principes om te helen zijn dezelfde als om te vernietigen, het is de intentie die verandert.
Effectieve methodes om met conflict en fysiek geweld om te gaan worden hier aangeleerd.

Graag verwelkomen wij u één van deze dagen in onze praktijk,

Erik


Adres: Sigarenstraat 25, 2940 Stabroeck, Antwerpen, Belgium
Telefoonnummer: +32477370175
Stad: Stabroeck
Route: Sigarenstraat 25
Postcode: 2940


Openingstijden

Maandag: 06:00 - 23:00
Dinsdag: 06:00 - 23:00
Woensdag: 06:00 - 23:00
Donderdag: 06:00 - 23:00
Vrijdag: 06:00 - 23:00
Zaterdag: 06:00 - 23:00
Zondag: 06:00 - 23:00

Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid