facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Herkenrode vzw

Herkenrode vzw

Info

Als partner in het project "Abdijsite Herkenrode", nemen wij initiatieven die de verdere ontwikkeling van dit waardevol stuk erfgoed ten goede komen!

Geschiedenis

Met veel enthousiasme, geduld en doorzettingsvermogen heeft Herkenrode vzw in het verleden plannen gesmeed, studies besteld en overlegtafels georganiseerd. Er ontstond een draagvlak voor de herbestemming van Herkenrode, restauratie en investeringen door de besturen van Vlaanderen, Limburg en Hasselt om Herkenrode een nieuw leven te geven als cultuurtoeristisch hefboomproject.
Herkenrode vzw bracht met veel vrijwilligers leven op de site door een eerste bezoekersonthaal en talrijke evenementen. Diverse publicaties en lezingen over de geschiedenis van Herkenrode brachten de kennis onder de mensen. De gebouwen werden een na een gerestaureerd onder leiding van Erfgoed Vlaanderen (nu Herita) en de site werd door Herkenrode vzw geëxploiteerd.

De oprichting van de vzw Abdijsite Herkenrode in 2011 als verzelfstandigd agentschap luidde een nieuwe periode in, waarbij de Stad Hasselt het initiatief neemt in de publieksontsluiting en het beheer van de site. Herkenrode vzw heeft haar eerste missie als pionier en opstartexploitant volbracht. Een nieuwe periode van engagement breekt aan, waarbij de missie en doelstellingen opnieuw op scherp worden gesteld om visie, bezieling, kennis en werkkracht, verder ten dienst te stellen van wat ons allemaal zo dierbaar is: Herkenrode!

Herkenrode vzw wil het spirituele en materiële Cisterciënzererfgoed ontsluiten en delen met anderen, in een Europese context. We willen in alle activiteiten de autarkie (zelfvoorziening) cultiveren en ook de kennis en het gebruik van kruiden bevorderen. Daarvoor hebben we een kruidenkenniscentrum opgericht, waarover u snel meer informatie vindt op onze website (www.herkenrode.be).
Het doet ons uitermate plezier om u te mogen ontmoeten op ons evenement Café-Culinair waarbij de opbrengsten ten goede zullen komen van de verdere uitbouw van de Herkenrode site en tal van onze projecten.Herkenrode abdijbier, kaas, chocolade en likeuren.

Sedert enige tijd zijn wij verhuisd van de abdijsite naar de nabij gelegen Tuiltermolen.

Adres: Zolderse Kiezel 220, 3511 Kuringen, Limburg, Belgium
Telefoonnummer: 011 33 43 70
Stad: Kuringen
Route: Zolderse Kiezel 220
Postcode: 3511



op zoek naar gerelateerd: Facebook Herkenrode, Paaszoektocht Herkenrode, Domein Herkenrode, Vrienden van Herkenrode 2023, Heksje mimi musical Herkenrode, Herkenrode Erfgoeddag, Abdij Herkenrode parking, Belevingscentrum Herkenrode
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Kruidenkenniscentrum Herkenrode Kruidenkenniscentrum Herkenrode 0 meter Mooie plek en we gaan zeker terug komen
KLJ Kuringen KLJ Kuringen 3 km Wij zijn zonder twijfel de leukste jeugdbeweging die er is!
De Graef Kuringen De Graef Kuringen 3 km De Graef Hasselt Kuringen houdt zich bezig met heemkunde en het in stand houden van h...
Recensies
Mooie plek en we gaan zeker terug komen
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid