facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Hengelhoef

Geschiedenis

Hengelhoef is een natuur- en recreatiegebied in Houthalen in de Belgische provincie Limburg. Het natuurgedeelte van het gebied wordt sinds 2002 beheerd door de vzw Limburgs Landschap.Algemene infoHengelhoef bestaat vooral uit naaldbos. Verder herbergt het domein ook een 8 ha grote vijver en een hoogstamboomgaarden van 9 ha. Daarnaast wordt de begroeiing onder twee hoogspanningslijnen kort gehouden door beheerswerken. Door de schraalheid van de zandbodem zou dit moet leiden tot duin en hei. Ten slotte situeren zich langs de Roosterbeek ook nog enkele interessante graslanden.GeschiedenisDe geschiedenis van het domein gaat terug tot 1141, toen dit gebied geschonken werd aan de Abdij van Floreffe. Het gebied ligt op de rand van het Kempens Plateau en hier voert ook de naam op terug: Heng komt van Hang of helling. Het gebied ligt aan de bovenloop van de Roosterbeek. In 1179 was er reeds sprake van een hoeve, en in 1400 van een kapel. Er werd bijenteelt en schapenteelt beoefend, en wellicht ook visvangst.In 1798 werd het domein verkocht aan een particulier, en sinds 1850 was het in bezit van de familie Wittouck. Door aankoop werd het domein uitgebreid tot 549 ha, er ontstond een herenhuis en een moderne boerderij. Deze was voorzien van een watermolen en er was een distilleerderij waar tientallen mensen werkten en waar alcohol werd geproduceerd. Begin 20e eeuw brak er brand uit, het Kasteel Engelhof werd in 1903 herbouwd door Baron Fernand de Beeckman de Vieusart. De gevelsteen laat lezen: LE CHÂTEAU D’ENGELHOF/A ÉTÉ RECONSTRUIT/PAR LE BARON ET LA BARONNE/FERNAND DE BEECKMAN/DE VIEUSART/- EN L’ANNÉE 1903.



"Heerlijk kamperen en genieten van de Belgische natuur. Park Hengelhoef is een gemoedelijk vakantiepark in Houthalen-Helchteren met een breed kampeer- en verhuuraanbod. De kampeer- en camperplaatsen zijn in een prachtige groene omgeving gelegen. Je beleeft het heerlijke kampeergevoel op Park Hengelhoef!Voor het hele gezin zijn er diverse faciliteiten te vinden zoals een groot subtropisch zwemparadijs en meerdere horecagelegenheden. In het subtropische zwemparadijs vind je o.a. glijbanen, een wildwaterbaan en Turks stoombad. De wildwaterbaan blijft een unieke belevenis voor het hele gezin! Tot rust komen? Het strandbad is de ideale plek om heerlijk te ontspannen. Voor gasten die op het park verblijven zijn de faciliteiten gratis."
Adres: Opglabbeek
Stad: Opglabbeek



op zoek naar gerelateerd: hengelhoef zwemparadijs, hengelhoef appartement, hengelhoef zwemmen, hengelhoef speeltuin, hengelhoef plattegrond, hengelhoef wifi, hengelhoef adres, hengelhoef wildwaterbaan
Recensies
Wil je naar de indoor speeltuin als het regent? Dat heeft geen zin het regent daar binnen. Op meerdere plaatsen zelfs aan het onthaal en het restaurant staan er emmers. Wil je plezier maken in het subtropisch zwembad ? Vergeet het de kleedhokjes sluiten niet door kromgetrokken deuren, de schimmel staat er te bloeien alles is kapot van kleerhangers tot douches tot faiencen die van de muur liggen. Eens in het zwembad zijn de glijbanen al meer dan 4 maanden buiten gebruik, dat is ook te zien aan het groene water. Van alle spuittoestellen zijn nog weinige in gebruik, verschillende delen van het zwembad zijn afgesloten, de opfrissingsbeurt is daar ook maar door een schamele firma uitgevoerd als het al geen kinderactiviteit was om overal in het zwembad met verf te lopen klodden. Echt schandalig met hoe ik hier mijn jeugd heb beleefd. Alles is kapot, niet onderhouden. De accomodatie waar we verbeleven bleek bij aankomst onzettend vies, gebroken keukengerei, losse planken op de trap, tv die kleiner is dan een laptopscherm en dan nog eens geen ontvangst heeft. Douchekop kapot, letterlijk alle naden vol schimmel. Algemene staat van het park, alles wat vroeger goed was is weg, wat overblijft is niet onderhouden, geen euro is deze verblijplaats waard als het over prijs kwaliteit hebben is dit een heel duur park met heel slechte kwaliteit, goed om weten dat oostappen 12 parken heeft dan kunnen we er 12 schrappen voor in de toekomst. Bijzondere details: Gigantisch veel investeringen nodig of gewoon de bulldozer erdoor zoals het nu is kan het echt niet meer door de beugel, vieze schimmelboel.
Eerste keer met oostappenvakantieparken, dit doen we nooit meer! Huurden een basis kleine stacaravan aan een erg hoge huurprijs in vergelijking voor wat je krijgt. Bij aankomst hebben we om te beginnen een twintigtal spinnen gevangen. De stacaravan is heel erg klein. Je kan in de kamers nauwelijks door. Je slaapt op een plank in heel kleine en smalle bedden. De stacaravan rook naar schimmel. Algemeen beeld = afgeleefd. Keukenmateriaal heel basis en van erg lichte kwaliteit. Houten terras is zo afgeleefd dat het gevaarlijk is voor kinderen. Er schuiven er gewoon op uit of krijgen er splinters van. Het park is niet onderhouden. Overal dwarrelt er afval rond. Heel veel materialen zijn afgeleefd of er hangt defect op omdat het gewoon kapot is. Schandalig! Reken je op een subtropisch zwembad met alles erop en eraan, zijn twee van de drie glijbanen stuk. In het hoofdseizoen?! De helft van de douches werktte niet. Water in het voetbad werd aangevoerd met een tuinslang. De vissen zag je niet zwemmen door de vele algen in het aquarium. Whirlpools buiten gebruik. Zelfs de klok in het zwembad loopt uren achterop. Algemeen verwaarloosd park. Wasserette versleten, net zoals al de rest. Het animatieteam is erg jong en onervaren. De kinderen vonden het zelfs niet leuk. Ze waren wel lief! Het jonge team in de horeca en aan de balie probeert zijn best te doen, maar ze zijn erg onervaren allemaal. Kassa is massa? Investeren in de parken zou een aanrader zijn! Onze vakantie trok op niet veel...
Ga hier niet heen! Ondanks de reviews toch geprobeerd. Er is veel te doen voor de kinderen dus we hebben 3 nachten geboekt. Op de kampeerplek aangekomen lag er overal kots en glasscherven. Uit de putten komt een vieze rioollucht, de plek is heel klein en de caravan past er net op met een kleine meter speling tot de weg. Een voortent gaat niet. Iedereen staat opgepropt op elkaar. Het toiletgebouw is echt ontzettend smerig, heb alleen de baby ruimte geprobeerd en daar was geen eens warm water. Mijn zoontje van 5 is gek op zwemmen dus wij naar het zwembad.. Daar zijn alle glijbanen dicht al heel lang blijkbaar en de wildwaterbaan is alleen voor volwassenen. Blijft het vierkante badje over? Snachts is overal herrie en muziek, er lopen constant dronken figuren langs de plek en er wordt overal geblowd.. De enig veilige plek was de binnenspeeltuin met aanwezige beveiliging. We zijn meteen de volgende ochtend vertrokken. 160 euro kwijt voor 3 nachten, wat echt veel te veel is!! Ik heb nog geprobeerd de gemeentelijke toeristenbelasting terug te vragen, we overnachten er immers niet. Medewerker had geen idee wat toeristenbelasting is en haalt een manager erbij die zacht gezegd niet heel vriendelijk is. Voor ons was de maat al vol, hier komen we nooit meer terug.
Ik weet niet waar ik moet beginnen. De kampeerplek op zichzelf is prima, mooie omgeving ook. Alleen jammer dat het door Oostappen beheerd wordt. Door het gebrek aan toezicht, en het jonge en onervaren of gewoon ongeineresseerde personeel, is het een speeltuin voor feestende tokkies, drugsgebruikers en ander soort tuig. Je bevindt je hier echt in het afvoerputje van de samenleving. Niet iets waar je met je kinderen naartoe wilt. De dingen die ik hier heb zien gebeuren... groepjes blowende jongeren voor de supermarkt, een moeder die overduidelijk vol op de xtc zit in de binnenspeeltuin, geluidsoverlast van keiharde muziek op meerdere plekken op de camping... Hier wil ik echt nooit meer naar toe. Verder is het onderhoud echt dramatisch. Zelf hebben wij gekampeerd, maar de huisjes zagen er van buiten al afgeleefd uit en staan echt tegen elkaar aan. Na de eerste week was er in het toiletblok geen warm water meer bij de heren en de afwasgelegelheid. Dit is de rest van onze vakantie nog 2 weken niet gerepareerd. Sowieso kan je de temperatuur van de douches in het toiletblok niet instellen. Bij de dames was er dus superheet water, bij de heren ijskoud. Mijn kinderen kon ik dus nergens douchen. De binnenspeeltuin is zo lek als een mandje, dus als het regent liggen er overal plassen water. Stel je daarbij rennende kinderen voor en je weet genoeg. Ook in het zwembad regent het binnen. De helft van de douches in het zwembad werken maar, en 2 van de 3 glijbanen zijn dicht voor onderhoud voor onbepaalde tijd lees: deze gaan nooit meer open. Bovendien is het zwembad echt te smerig voor woorden. Het enige positieve wat ik wel wil benoemen is het animatieteam van Recrateam. Hoewel het jonge meiden zijn en ze weinig middelen tot hun beschikking hebben het mag natuurlijk allemaal niks kosten, hebben ze wel plezier in hun werk in tegenstelling tot de rest van het personeel op Hengelhoef. De kinderen vonden de activiteiten erg leuk.
Nooit meer zal ik hier heen gaan! Wij verbleven 4 nachten. Wij sliepen in zo’n stacaravan 3 kids en 2 volwassenen. Matrassen waren te hard alsof je op de vloer lag. Het was jammer genoeg niet schoon er zaten vieze vlekken op de matrassen. Schimmel plekken in de douche. 2 van de drie glijbanen waren buiten werking in het zwembad. Bubbelbad was koud en mijn ogen gingen branden van teveel chloor in het water. De helft van de douches in het zwembad waren buitenwerking. Wifi werkte niet. Jammer genoeg ook geen 4/5G werking in de park, blijkbaar te ver weg van antenne. Vannacht om 02:00 wakker geworden van keihard muziek niet normaal. Stacaravans waren ook niet geïsoleerd dus gehorig. Je hoorde je buren op hun terras gewoon. Locatie is mooi maar de park zelf mag echt een opfrisbeurt gebruiken ook de stacaravans en zwembad.
Zee slecht niet boeken. Foto's pure oplichterij. Niks is wat het lijkt overal schimmel ook in zwembad slechts 1 zwembad open geen enkele glijbaan of buitenzwembad echt triestig. Totaal niet onderhouden zowel de "huisjes" niet als het park niet. Parkwinkel trekt op niks. Had een week geboekt en ben slechts 1 x gaan zwemmen bang om ziek te worden. Zwembad vol zand zijn binnengegaan bij opening echt schandalig !! Camera's hangen boven kleedkotjes , matrassen gewoon gesmeten op de grond. Terwijl we effecrief op een gescheurd voddeke moesten slapen .
Deze park verdient een dikke 0 Bij aankomst hebben wij schoongemaakt omdat de kamers vies waren. Bedlinnen waren vies, bevlekt en met gaten. Dekbed was vies en alles ruikt muf en onfris. Stapelbed mist een bedhek en trapje is los, wat volgens veiligheidsvoorschriften niet mag. Mijn kind kan eruit vallen. Plafondlamp hangt los. Deze kan in het ergste geval op iemands hoofd vallen. Tuinmeubilair is beschadigd en staat scheef. Radiatoren hangen scheef en los. Douchekop heeft geen standaard waardoor je de kop vast moet houden tijdens het douchen. Rioollucht. Koelkast ruikt heel zuur. Gat in de voorgevel, enzovoort. We hebben het meteen gemeld bij de receptie, maar blijkbaar stroomt het vol klachten. De TD'er heeft geen tijd, hij heeft een stapel meldingen wat hij na moet lopen. Slechte zaak, wij bevelen deze park niemand aan. Dit vakantiehuisje had nooit verhuurd mogen worden.
We hebben al wat vakantieparken gedaan, maar nog nooit van deze keten. Het was meteen de laatste keer. De caravans staan op elkaar gepropt, waardoor je elk geluid en elke beweging in de caravans naast je hoort. Onze caravan was klein, afgeleefd en vies. Zelfs de kinderen waren gedegouteerd. Na aankomst heb ik meteen tientallen spinnenwebben moeten verwijderen en de vloer geborsteld en gedweild. De bedden zijn de benaming niet waard: een houten bak met gaatjes in ik wil niet weten hoeveel spinnen daar onderin huisden en een 'kartonnen' matrasje erop. Een extra matras gevraagd en gekregen, maar met hetzelfde resultaat. We zouden beter geslapen hebben op een kampeermatras op de grond. Voor tieners en pubers zijn de eenpersoonsbedjes veel te klein. Mijn zoon van 10 is meerdere malen tegen de muur geknald en uit bed gevallen tijdens het omdraaien. De inbouwkasten zijn beschadigd, de gaskachel werkte niet, het droogrek was stuk en te klein om een wasje of 4 grote handdoeken op te drogen, de prehistorische mini-televisie zoemde de hele tijd en had geen enkele zender zonder storing, het keukengerei was belachelijk basic van alles 1 stuk per persoon, waardoor je minstens 3 keer per dag moet afwassen, slechts 1 klein pannetje om in te bakken, niet eens een scherp mes om groenten te snijden, geen dampkap, er hing een onaangename schimmellucht in de caravan, de eettafel stond zo scheef dat de speelgoedautootjes er vanzelf af reden,... Het lijkt wel alsof de caravans 30 jaar geleden zijn geplaatst en sindsdien geen enkele update gebeurd is. Voor het algemene publiek moet je ook niet gaan: tot een gat in de nacht is er lawaaihinder, telkens als mijn kinderen buiten gingen spelen kwamen ze terug met verhalen van pubers die hen lastigvielen, op bijna elke hoek rook het naar cannabis, mensen die in het zwembad of de douches op de grond spugen, kom je zatte lallende mensen tegen overdag op weg naar de wasserette 'Mama, wat is er met die man?', ... Het park zelf is vuil. Doorheen het park is ook de helft defect: wasmachines 7€! en droogkasten, 2 van de 3 waterglijbanen en alle whirlpools en de helft van de douches en het voetbad in het zwembad, spelletjes in gamehall, skelters die half uiteen hangen, ... Er staat een permanente tsjingelende flikkerende minikermis snoepkraam, churros, en 3 lunaparkvarianten waar je steeds langs moet als je naar het hoofdgebouw wil. De horeca is ok, wel verschillende keren moeten vragen of we konden bestellen. We hebben niets gegeten, want op de kaart staat enkel fastfood en wie weet hoe vuil is de keuken... De animatie is saai en weinig uitdagend of entertainend. De kinderen vonden het niet leuk en hielden het halverwege de eerste activiteit voor bekeken. De familiebingo was wel leuk. Het lijkt alsof de helft van het personeel bestaat uit onervaren lome jobstudenten: in de superette, op de parking, in de horeca, het animatieteam, in het zwembad. De medewerkers zijn over het algemeen wel vriendelijk. Het hele plaatje voelt aan als regelrechte geldklopperij. We boekten godzijdank een promo, maar die was nog steeds zwaar overprijsd tov. wat je in de plaats krijgt en hoe je vakantie in een vingerknip verandert in één grote blooper. Jammer dat 0 sterren niet kan worden aangeduid.
Nooit meer! Caravans/ mobilhomes staan bijna op elkaar gestapeld, het is er heel erg druk, veel lawaai tot heel laat, raar volk dat er rond loopt, niet normaal. Mobilhome geboekt voor 6 volwassen personen, blijkt dat 4 van de 6 bedden eigenlijk bedden voor kinderen onder de 14 zijn. Onze zoons konden niet in het stapelbed omdat ze veel te klein en te kort waren. De 2 enkele bedden zijn heel erg smal en ook kort. Als we binnen komen ruikt het erg muf. Het interieur is heel erg verouderd en de ruimtes enorm klein. Echt proper was het er niet. Op tv krijg je enkel VRT en Canvas als Vlaamse zender en voor de rest alles wat er maar in Nederland te kijken valt van officieel tot commercieel. Na een wandeling besluiten we nog een drankje te nemen op het terras. De bediening gaat vlot en heel vriendelijk. Ik bestelde een Mojito en kreeg tot mijn verbazing een drankje dat kant en klaar uit de fles kwam met enkel maar ijs er bij. Geen schijfje limoen, geen munt, gewoon niks en dat voor €9,25. Het park zelf ziet er ook niet verzorgd uit, papiertjes vind je overal. Dit was de eerste en meteen ook de laatste keer dat we hier geweest zijn. Meneer Oostappen zou beter wat minder op tv komen en zijn parken beter onderhouden, het is hier idd 'Massa is kassa'. Voor de mensen die Hengelhoef kennen van vroeger, het is er in de verste verte niet meer mee te vergelijken. Als je in een huisje wilt logeren, die zijn er nog steeds, maar vallen onder Holidaysuites, het park is nu in twee gedeeld. Bijzondere details: Blijf hier gewoon weg
Eerte keer hier op hengel hoeve Maar ook de laaste keer zo jammer geluidsoverlast harde muziek om 0:00 s'nachts toilet gebouw niet om aan te slepen lekkende leidingen spiegel glad van de moder. Wc's verstopt lekkage. Afwas kranen die afgebroken zijn geen warm water Ga zo maar door Kamper plek is wel goed maar daar is alles mee gezegt Volgend jaar maar andere camping zoeken ‍
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid