facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Helping Hands Belgium

Helping Hands Belgium

Info

Belçika Toplumsal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği

Geschiedenis

HHB (Helping Hands Beligum) Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği

Yardım içerikli faaliyetler.
Derneğimiz Belçika içi ve Belçika dışında yoksul, yardıma muhtaç, kimsesiz, dul, yetim, öksüzleri, sokak çocuklarını, sokakta kalmış her yaşta insanı, hastaları, yurdundan ayrı kalmışları, mültecileri, yolda kalmışları himaye eder ve her türlü ayni ve nakdi yardım yapar. Bu yardımların gerçekleşmesine katkı sağlayacak yurt içi ve yurt dışında huzur evi, barınma evi, sığınma evi, rehabilitasyon merkezleri, aşevleri, kesimhaneler, kreşler, misafirhaneler, ibadethaneler, kültür merkezleri açar, açılmasına yardımcı olur veya açılmış olanların işletilmesine katkıda bulunur. Çadır kentler, lojistik merkezleri, sosyal amaçlı mağazalar ve sair tesisler kurar, işletir ve bu tür müesseselere her türlü ayni ve nakdi yardımda bulunur. Ayrıca ihtiyaç sahiplerine yönelik yemek dağıtımında bulunur ve bununla ilgili hizmet satın alır.

Özellikle öncelik arz eden ülkelerde yoksulluğun, çocuk ölümlerinin azaltılması, anne sağlığının iyileştirilmesi ve istihdamın arttırılmasına yönelik projeler hazırlar ve uygular. Bu amaçlar doğrultusunda faaliyet gösteren kuruluşlarla işbirliği yapar, yardım faaliyetleri ve projeler için gerçek anlamda yoksulların tespiti için çalışmalar yapar ve bu amaçla bir birim oluşturur. Mahalleler bazında ülkenin yoksulluk haritasını yapar ve yoksullara yardım edecek kişi, kuruluş ve kardeş aileler belirler.

Dernek amaçları doğrultusunda çalışmalar yapan kuruluşlara talepleri üzerine destek verebilir.

Sosyal içerikli faaliyetler:
Derneğe gelir sağlama ve Halkı bilinçlendirme amaçlı olarak yemekli-çaylı toplantılar yapar. Kermes, müzayede, spor müsabakaları, piknik vb. etkinliklerde düzenler. Yoksullarla, onlara yardım yapanları tanıştırıp kaynaştırma, “kardeş aile” uygulamasını geliştirme organizasyonları yapar. İhtiyaç sahibi çocukların sünnet, gençlerin evlilik masraflarını karşılayıp törenlerini yapar.

Eğitim içerikli faaliyetler:
Belçika Federe ülke mevzuatının izin verdiği ölçüde, Belçika içinde ve Belçika dışında eğitim faaliyetinde bulunan kuruluşlar ile işbirliği yapar; okul(Üniversite), yurt, kurs, okuma salonları, rehabilitasyon merkezleri vb. yerlerde okuyan, barınan veya eğitim alan öğrencilere burs verir; yiyecek, giyecek, araç ve gereç yardımlarında bulunur. İmkanlar dahilinde kendisi bu amaçla binalar yapar; işletir veya benzer amaçlı dernek ya da vakfa işletme hakkını devreder.

Yeryüzünde egemen olan savaşların, toplumsal çalkantıların, kitlesel huzursuzlukların, kültürel anlaşmazlıkların çıkış sebeplerini, perde arkasında ki nedenlerini ve amaçlarını tarafsız anlatma faaliyetlerini yürütür.

Yoksulluğun nedenleri ve önlenmesi bağlamında halkın eğitilmesi faaliyetlerinde bulunur. Bu anlamda yaptığı yardımların, iş kurmada, kişilerin ve ailelerin kendi kendine yeter hale gelmelerine katkı sağlayacak çalışmalar yapar. Bu maksatla Belçika içinde ve Belçika dışında meslek edindirme ve kalifiye eleman yetiştirme kursları açar veya yönlendirir, faizsiz teşfik kredileri sağlar.

Dernek üyelerinin, çalışanlarının, gönüllülerin yaptıkları işlerle ilgili bilgi ve becerilerini geliştirmek için Belçika içinde ve gerektiğinde Belçika dışında eğitim almalarını sağlar, ihtiyaca göre yabancı dil eğitimi aldırır.

Sağlık içerikli faaliyetler:
Belçika federal mevzuatının izin verdiği ölçüde ve imkan dahilinde Belçika içinde ve belçika dışında sağlık yardımına muhtaç herkesi, fakir hastaları tedavi ettirir. Doğum, hastalık, kaza hallerinde, her türlü ilaç ve tedavi masraflarının karşılanmasına katkıda bulunur. Belçika içinde ve Belçika dışında tedavilerini yaptırır. Belçika dışında bu amaca katkı sağlayacak dispanser, klinik, doğumevi, hastane, gezici sağlık ekibi, sağlık aracı, sağlık kabini, eczane ve benzeri tesisler kurar veya kuranlara yardımda bulunur. Koruyucu sağlık hizmetleri ve hasta nakil hizmetleri yapar. Sağlık alanında hizmet veren tüm kuruluşlarla müşterek çalışmalar yapar ve hizmet satın alır.

Şehir dışından gelen hasta ve hasta yakınlarına tedavileri süresince kalacakları yer temin eder ve bununla ilgili hizmet satın alır. Engellilere ve engellilerle ilgili kuruluşlara cihaz ve malzeme yardımında bulunur.

Gönüllü sağlık ekibi kurar, meslek içi eğitim verir, ihtiyaç duyulan bölgelere Belçika içi ve Belçika dışına insani yardım için sağlık elemanı ve tıbbi malzeme gönderir. Toplumu sağlık konusunda bilinçlendirmek üzere etkinlikler düzenler.

Afetlerde görev yapacak ‘Arama-Kurtarma Sağlık Yardım’ adıyla arama ve kurtarma ekipleri kurar; bu işler için gerekli araç ve gereçleri temin eder; görev alanlara gerekli eğitimi aldırır. Afetlere hazırlık ve gerektiğinde kullanılmak üzere araç, gereç, madde, malzemeleri belli yerlerde depolama işleri yapar ve lojistik merkezleri kurar.

Çevreyle ilgili faaliyetler:
Doğal çevrenin bozulmasını ve kirlenmesini önleyici Belçika içi ve Belçika dışında çalışmalarda bulunur. Bu anlamda çevre kirliliği, doğal dengenin bozulması, erozyon, küresel ısınma konularında toplumu bilinçlendirici faaliyetlerde bulunur. Bu tür faaliyette bulunan kuruluşlarla işbirliği yapar. Araştırmalar yaptırır, projeler hazırlatır, bu tür faaliyetlere katkıda bulunur. Bu anlamda Belçika içinde ve Belçika dışında, doğal çevrenin korunması faaliyetlerine katılır. Tarihi ve kültürel değerlerin, yapıların, anıtların korunması, onarılması ve restorasyon işlerini yapar; yapanlara maddi ve manevi katkıda bulunur.


İşbirliği şeklindeki faaliyetler:
Dernek, amaçları gerçekleştirmek ve faaliyetlerini geliştirmek için Belçika Federal devletinin ilgili mevzuatının izin verdiği ölçüde kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve özel kuruluşlar ile işbirliği yapar. Bu anlamda yurt içindeki ve dışındaki kamu kurum ve kuruluşları, vakıflar, dernekler, meslek odaları, sendikalar, federasyonlar, konfederasyonlar ile iş birliği yapar. Bu amaçla yurt içinde ve yurt dışında şubeler açar, ayrı dernekler kurulmasını teşvik eder ve kendi adının kullanılmasına izin verir.

Birleşmiş Milletler, Dünya Bankası, Avrupa Birliği vb. uluslararası kuruluşlar ve Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ile işbirliği yapar, ulusal ve uluslar arası fonlardan yararlanır, yararlanmak için projeler hazırlar ve hazırlayan kuruluşlara destek verir.

Dernek gelirlerini artırma ve tanıtım faaliyetleri:
Amaçları doğrultusunda, derneğe gelir temin etmek ve/veya tanıtım amacı ile Belçika içi ve Belçika dışında kermes, konferans, sergi, panel, seminer, sempozyum gibi etkinlikler düzenler; bu tür faaliyetlere katılır ve stantlar açar. Kitap, broşür, dergi, bülten ve benzeri yayınları çıkarır. Tanıtım amaçlı promosyonlar yaptırır ve seyahatler düzenler.

İktisadi işletmeler, kooperatifler, vakıflar kurar ve işletir, işletmelere ve kooperatiflere ortak olabilir. Taşınmaz mal satın alır, bağışını kabul eder, inşa eder, kiraya verir, dernek amaçları doğrultusunda kullanır, gelir sağlamak amacıyla işletir.

Derneğe yapılan bağışları; nakit, gıda, giyim, araç, gereç, yakacak ve temizlik malzemesi ve canlı hayvan bağışlarını kabul eder. Dernek çalışmalarında kullanılmak üzere menkul veya gayrimenkul kiralar, kendine ait olanları kiraya verir; tarihi yerleri restore eder ve kiralar, buraları başkalarına kiraya verir, her türlü araç bağışını kabul eder, satın alır, kiralar, giderlerini karşılar. Amacın gerçekleştirilmesi için sağlıklı bir çalışma ortamı sağlamak amacıyla her türlü teknik araç ve gereç, demirbaş ve kırtasiye malzemelerini temin eder.

Yardım toplama kanunu ve sair ilgili mevzuat hükümleri dahilinde ayni ve nakdi bağış kampanyaları başlatır ve yürütür, belli yerlere bağış kutuları koyar.

Amaçta belirtilen yardımları yazılı ve görsel yayınlar yoluyla kamuoyunun dikkatine sunar. Bunu yaparken toplumun yardım ve dayanışma duygularına, sosyal sorumluluk, milli ve manevi değerlere, insanlık onuruna saygı bilincinin geliştirilmesine dikkat çeker, vurgu yapar. Bu anlamda sesli ya da görüntülü yayınlar yapar, yaptırır ve yapılanlara sponsor olur. Ayrıca bu amaca hizmet edecek matbuat, sinema filmi, reklam filmi, tiyatro eseri gibi kültür ve sanat etkinliklerinde bulunur veya yaptırır.

Reklam ve tanıtım çalışmalarında internet ortamından istifade eder. Bilimsel toplantılar düzenler, gözlemler yaptırır, raporlar hazırlatır, bilimsel araştırma, geliştirme ve uygulama merkezleri kurar ve işletir. Bu konularda kişisel veya kurumsal olarak çalışma yapanlara mali destek sağlar.
Yurt içi ve yurt dışında yol, köprü, çeşme, şehirler, kasabalar, köyler, su kuyuları ve su şebekesi, dinlenme yeri, oyun parkı, okul parkı, okul, sosyal ve kültürel tesisler, spor alanları ve salonları, ibadethane vb. yapıları yapar; onarım ve restorasyon işlerini üstlenir veya yapılmasına yardımcı olur; buralara dernek veya tarihi kahramanlarımızın, bilim adamlarımızın, bunlara sponsor olanların adlarını verir. Bu amaçlar doğrultusunda bilim adamlarından, konunun uzmanlarından yardım alır, planlar ve projeler yaptırır.

Dernek mallarının değerlendirilmesi:
Derneğe bağış olarak gelen tarihi kıymeti haiz, antika özelliği taşıyan ve yardım malzemesi olarak değerlendirilemeyecek türdeki eşyaları, geliri dernek amaçları doğrultusunda kullanılmak üzere, kermeslerde, müzayede veya teklif almak suretiyle satışa çıkararak satabilir. Yine derneğin ekonomik değerini yitirmiş veya yetersiz olan araç, gereç, bina tesis, arsa v.s mal ve kıymetlerini, ilgili mevzuat hükümlerine göre satar, paraya çevirir, yerine yenisini alır veya gelirini dernek amacı doğrultusunda harcar. Sahip olduğu veya olacağı gayrimenkulleri kendisi kullanmadığı, işletmediği zamanlarda, uzun veya kısa süreli olarak, belli bir ücret karşılığında başka kurum, kuruluş veya kişilere kiralar, kullanma ve işletme hakkını devreder. Bu kurum veya kuruluşa dernek amacı doğrultusunda faaliyet göstermesi şartıyla kullanma ve işletme hakkını geçici olarak bedelsiz verebilir.

Gönüllülerin katkılarının sağlanması:
Dernek amaçlarını gerçekleştirmek için yapacağı Belçika içi ve Belçika dışın

Adres: 9000 Gent
Stad: Ghent
Postcode: 9000



op zoek naar gerelateerd: Helping Hand Belgium, Burgerplicht Gent, Inzamelactie Turkije Gent
Reageer op deze plaats

Recensies, routebeschrijvingen en contactgegevens voor Helping Hands Belgium.

Ghent gemeenschapsorganisatie

openingstijden, locatie, vervoer. Helping Hands Belgium adres, telefoonnummer, straatzicht, postcode, hoe u zich verplaatst. Op deze pagina vindt u bedrijven die vergelijkbaar zijn met Helping Hands Belgium. Op deze website kunt u uw opmerkingen en ervaringen over Helping Hands Belgium delen met andere mensen.

Voeg deze kaart toe aan uw website;



Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Hackerspace Gent Hackerspace Gent 119 meter Gezellig samen praten over maken, coderen en actualiteiten. Er is gereedschap, comput...
Logo Gezond Plus Logo Gezond Plus 145 meter "Logo staat voor LOkaal GezondheidsOverleg. Er zijn vijftien Logo’s in Vlaandere...
Koepel Vrijzinnige Thuisbegeleidingsdiensten vzw Koepel Vrijzinnige Thuisbegeleidingsdiensten... 159 meter Op deze pagina vind je nieuws over "Cocon Vilvoorde vzw", "De Cocon, Jeugdhulp aan Hu...
De Cocon, Jeugdhulp aan Huis Vzw De Cocon, Jeugdhulp aan Huis Vzw 159 meter Top organisatie!
De Cocon, Jeugdhulp aan huis vzw De Cocon, Jeugdhulp aan huis vzw 164 meter Schrijnende hulpverlening in de problematiek vechtscheiding & oudermishandeling ....
OVAKI OVAKI 175 meter Echt een top café. Wie er niet komt zitten heeft ferm ongelijk. Geweldige sfeer, lekk...
In-Gent Vzw In-Gent Vzw 206 meter IN-Gent vzw is een plaats waar je als anders taligen Nederlands kan gaan leren. Ik ko...
Awakening SOULS International Ministries Awakening SOULS International Ministries 206 meter Pastor Vijay Kumar Abraham is the Senior Pastor for Awakening Souls International Min...
Opstap Opstap 209 meter Elke maa & vrij van 14u - 17u welkom in de Baudelohof 2
Kom-pas Gent Vrijwilligers Voor Vrijwilligers Kom-pas Gent Vrijwilligers Voor Vrijwilliger... 218 meter Het project Vrijwilligers voor Vrijwilligers werd enkele jaren geleden opgericht met ...
Uilenspel vzw Uilenspel vzw 232 meter Is heel effectief help voor de kinderen. Dank U
Donderdag Veggiedag Donderdag Veggiedag 232 meter Donderdag Veggiedag is een campagne die jou wil stimuleren om tenminste één keer per ...
EVA Brussels EVA Brussels 232 meter wat een schitterende organisatie, zeg!
FZO-VL vzw FZO-VL vzw 247 meter FZO-VL, Federatie voor Zelforganisaties in Vlaanderen, is de multi-etnische, pluralis...
IN-Gent vzw IN-Gent vzw 250 meter IN-Gent vzw is een plaats waar je als anders taligen Nederlands kan gaan leren. Ik ko...
Vdab Gent Vdab Gent 259 meter Opleiding te doen
Rechten als vader Rechten als vader 289 meter Ivm omgangsrecht is er een discriminatie, daar moet een oplossing voor komen. Als va...
WISPER Dans WISPER Dans 320 meter Wisper is een heeeerlijke organisatie. Ik volgde er al verschillende cursussen. Op ee...
We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid