facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Harzé Castle

Geschiedenis

Le château de Harzé est un château de style Renaissance mosane situé à Harzé dans la commune d'Aywaille en Belgique.HistoireSi les origines d'un château remontent probablement au ou, l'édifice actuel est l'œuvre du comte Ernest de Suys de Lynden qui fit aménager, dans les années 1632 à 1645, l'ancien fenil transformé en une vaste salle des comtes. Ses armoiries ainsi que celles de son épouse surmontent le porche d'entrée donnant accès à la grande cour du château. Elles sont datées de 1647.La façade du château, restaurée entre 1909 et 1924 sous la direction de l'architecte Camille Bourgault, constitue un exemple remarquable du style Renaissance mosane, avec ses arcades en plein cintre sur colonnes toscanes et ses fenêtres à triples meneaux.Pendant la Seconde Guerre mondiale, lors de la bataille des Ardennes, le château fut réquisitionné par l'armée américaine qui y installa un état major dirigé par le général Matthew Ridgway. Ce dernier y reçut le Field Marshall Bernard Montgomery le 24 décembre 1944 et le général Dwight Eisenhower le 28 décembre 1944. Une plaque commémorative placée dans le porche d'entrée relate ces événements.Activités actuellesPropriété de la province de Liège depuis 1973, le château est devenu un centre de séminaires résidentiels, de réception de mariage et d'hébergement pour groupes et individuels ainsi qu'une auberge. Ses anciennes dépendances abritent le musée de la Meunerie et de la Boulangerie.

Adres: Rue de Bastogne, 1, 4920 Aywaille
Telefoonnummer: 04/246.63.63
eb.ezrah-uaetahc@ofni
Stad: Aywaille
Route: Rue de Bastogne, 1
Postcode: 4920



op zoek naar gerelateerd: bezienswaardigheden harzé, chateau de harzé restaurant, chateau de harzé tripadvisor, kasteel harze belgie, harzé aywaille, chateau de harze belgium, harzé belgië, restaurant harze
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Château de Harzé Château de Harzé 0 meter Fantastisch verblijf met prachtige uitzicht vanuit onze kamer boven de fontein. Bij ...
Schloss Harzé Schloss Harzé 0 meter Een tegenvaller eigenlijk. We verbleven in een kasteel kamer die naar mijn mening te ...
MGS sprl MGS sprl 4 km Sound - Light - Video - Deco - Stand
Aywaille Aywaille 4 km Aywaille is a Belgian municipality located in the Walloon province of Liège. On Janua...
Recensies
Een tegenvaller eigenlijk. We verbleven in een kasteel kamer die naar mijn mening te sober en koud was. Alle begrip voor de Corona regels maar een mager ontbijt met 4 lapjes ham en geen ander beleg of zelfs geen eitje. Op de kamer stond er geen fles water. Er waren ook geen badjassen voorzien. Het enige pluspunt is de locatie en het bed. Via vivabox dit hotel gevonden wat qua prijs kwaliteit een tegenvaller was. Zou ik terug gaan? Ik denk het niet.
Fantastisch verblijf met prachtige uitzicht vanuit onze kamer boven de fontein. Bij aankomst super vriendelijk personeel en spreekt goed Engels. Ze doen echt hun uiterste best om ons in deze rare tijden van corona veilig te laten voelen. Het mail contact over onze boeking verliep steeds heel vlot en ze hebben ons echt verrast met hun gast vriendelijkheid. De locatie is ontzettend mooi en het gebouw en entourage zien er verzorgd uit. Hebben vanavond heerlijk gegeten in het restaurant en liggen nu ontspannen in onze bedden. Wij nemen dan ook gelijk het moment een positieve review te schrijven. Een absolute aanrader.. Genoeg te doen in de omgeving en het kasteel is top!
Wil je in een echt kasteel slapen dan kan je dat hier. Onze kamer was modern en het was allemaal netjes. Wandelingen vertrekken vanop de parking en er is ook een bakkersmuseum in de bijgebouwen. Ideaal voor een wie van rust houd.
Heel mooi kasteel, maar wel jammer dat er geen tuin bij is om in te wandelen, ook de omgeving heeft niet heel veel bijzonders te bieden, je moet er echt met de auto zijn om ergens heen te gaan. Het ontvangst was echt onder maats, niet 'kasteel waardig' was niets anders dan het geven van de noodzakelijke info, niet anders dan bij een 3 sterren hotelletje. Wij hadden een VIP arrangement, maar dat was zeer slecht geregeld, zaken ontbraken, wijn stond in de koelkast, badjassen letterlijk in de kast gesmeten, totaal waardeloze presentatie... De kamer was erg mooi, maar wel een beetje uitgeleefd, kapotte spiegel, schimmel en dergelijke wat best eenvoudig hersteld zou kunnen worden. En groot nadeel is dat de kamers enorm gehorig zijn doordat de kamers van elkaar zijn gescheiden door een simpel gipswandje.. Kortom dit kasteel is perfect voor conferenties en dergelijke, maar niet helemaal voor een romantisch uitje...
Zeer aangenaam verblijf, prachtige kamer, zeer aangenaam ontbijt misschien juist een eitje zou erbij gemogen hebben. Zeer aangename ervaring zelfs met de korte stroompanne over het dorp in de avond. Ook de maaltijd op de kamer gedaan wegens covid maatregelen. Eten was dik in orde. Komen graag terug.
Prima hotel, schone kamers, goede service, lekker ontbijt maar vreselijk restaurant. EDIT: Omdat er wordt gevraagd naar de slechte ervaring in het restaurant, hierbij mijn toelichting. Het grootste punt was de slechte kwaliteit van het eten. De biefstuk was taai, lauw en had een vreemde structuur. Was zeker niet nét gebakken. De vis was eveneens lauw. Daarnaast vroeg ik om de gazpacho zonder geitenkaas, die vervolgens mét werd geserveerd. Na dit te hebben aangekaart, werd het bord meegenomen en 10 seconden later weer gebracht, met nog stééds stukken geitenkaas in. Voor die prijs € 35 per menu verwacht ik toch veel meer en beter. Ten slotte was het vrij lang wachten tussen elk gerecht, maar dit komt wellicht ook omdat we er op die manier niet zoveel zin meer in hadden.
De locatie en sfeer is hier prachtig. De kamers superior hadden we zijn gewoonweg af, helemaal top. Het restaurant serveert uitmuntende gerechten, klopt prijs/kwaliteit. Aanrader om de streek te verkennen!
Mooi gebouw. We hadden een ietwat verouderde badkamer, met lekkend water tijdens het douchen! Geen airco, dus hete kamer in de zomer. Onze vivabox voordelen hebben we 5x moeten aanvragen aan de receptie eer we ze ontvingen, dus dat was iets minder. Ontbijt is netjes en lekker.
Mooie gelegenheid en omgeving. Het hotel is sober. Een bar is er niet. Je kunt er wel zelf drank pakken en bijhouden wat je gedronken hebt. Wanneer je wat later bij het hotel aankomt heb je grote kans dat het restaurant volgeboekt is. Vooraf reserveren is dus geboden wanneer je hier wilt eten.
Er super gegeten op het terras, erg warm, volgende keer als het zo warm is later reserveren. We hadden het menu genomen, prima porties bij anderen soms kleiner. De bediening was correct, ons frans is te slecht voor een leuk contact.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid