facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Gutami Solar

Gutami Solar

Info

Gutami Solar: Uw importeur, groothandel én leverancier van zonnepanelen en toebehoren

Geschiedenis

Gutami Solar is een van de langst bestaande groothandels op het gebied van PV installaties in de Benelux. In 2015 is Gutami Solar gefuseerd met het Belgische Berrentec Solar Plus. Beide gaan nu verder onder de naam Gutami Solar, gevestigd te Beringen in België.



"Gutami Solar: Uw importeur, groothandel én leverancier van zonnepanelen en toebehoren"
Adres: Koolmijnlaan 181, 3582 Beringen
Telefoonnummer: 003211719300
Stad: Beringen
Route: Koolmijnlaan 181
Postcode: 3582


Openingstijden

Maandag: 08:00 - 17:00
Dinsdag: 08:00 - 17:00
Woensdag: 08:00 - 17:00
Donderdag: 08:00 - 17:00
Vrijdag: 08:00 - 14:30


op zoek naar gerelateerd: Gutami groepsaankoop, Gutami klachten, Gutami omvormer, Gutami ervaringen, Gutami Solar btw, Gutami garantie, Gutami laadpaal, Marina Doggen
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
VBH Belgium VBH Belgium 1 km Ok even terug op mijn oude werkvloer
Creavit Belgium Creavit Belgium 1 km Producten zijn echt wel niet meer van deze tijd.
Cosmo-line Cosmo-line 2 km Vandaag eindelijk terug naar ons favoriete stekkie geweest met mijn maake....een heer...
CBS Tegelimport CBS Tegelimport 2 km Top bedrijf super vriendelijk en behulpzaam mooie exclusieve tegels en de rest van on...
Recensies
Wij wachten helaas nog steeds op degelijk werk. Na de slechte afwerking met de plaatsing namen we zowel via mail als telefonisch contact op, maar niemand bereikbaar. Uiteindelijk 2 weken later telefonisch contact gehad waarna vandaag alles opgelost zou worden. Was dat even te optimistisch... Behalve een nieuwe login voor de app werd er niets opgelost. De elektricien zei dat de dakploeg alles moest oplossen, de dakploeg verwees naar de elektricien. Bovendien verstonden we elkaar niet goed, want geen enkele technieker sprak Nederlands. Resultaat is dat er eigenlijk niets opgelost is behalve de login, en dat zowel de 2de ploeg als ik hun tijd nutteloos hebben besteed... Ondertussen zitten wij nog steeds met deze problemen zie foto’s: - De bekabeling van de zekeringenkast naar buiten is niet netjes gedaan. Een goede elektricien kan perfect schuin boren zodat geen kabel op de gevel zichtbaar is. - De bekabeling naast de regenpijp aan de gevel richting omvormer moet netjes afgewerkt worden. Als dit bijvoorbeeld met een kabelgoot in aluminium afgewerkt wordt, is dit tenminste wat deftiger op de gevel. - Beschadiging onderaan de regenpijp, bij overgang naar grondstuk. - De flexibel onder de regenpijp is naar omhoog getrokken, en de klinkers werden verwijderd. Deze zouden deftig terug geplaatst moeten worden, zoals ze voordien ook toe lagen. - De bedrading aan de omvormer is slordig. De losse bedrading kan beter bevestigd worden aan de muur. Is dit werkelijk zo moeilijk om op te lossen?!?
De zonnepanelen en thuisbatterij werden zeer netjes geplaatst, met veel aandacht voor de esthetiek. En dit ruim binnen de geplande tijdslimiet. Wel had ik wat meer uitleg verwacht betreffende werking batterij enzo Onlangs stroompanne gehad en daar sta je dan met je volle batterij ....... bij kaarslicht. Via mail geen respons.
Via groepsaankoop door Gutami zonnepanelen en thuisbatterij laten installeren. Communicatie via mail en telefoon verliepen vlot. Inspecteur had na eerste plaatsbezoek de info niet doorgegeven aan Gutami waardoor er een nieuwe afspraak ingepland moest worden waardoor er vertraging was, maar dit werd snel geregeld en verder verliep alles vlot. Installatie van de panelen ging probleemloos zonder iets stuk te maken. Alles werd nog geïnstalleerd binnen de beloofde termijn van de groespaankoop. Tevreden klant!
Absoluut ontevreden over gebrek aan respect en respons. Ik had enkele jaren terug zonnepanelen laten plaatsen door Gutami, zonder al te grote problemen. Ondertussen deden we een verbouwing en vroeg ik Gutami om de zonnepanelen terug van ons dak te halen en na vernieuwing van ons dak deze te herinstalleren. Afhalen gebeurde ook zonder problemen, maar bij herinstallatie werden mijn panelen op het dak bevestigd zonder dat deze functioneerden. Ondertussen kreeg ik enkele facturen en herinneringen, waarop ik telkens aanhaalde dat de werken incorrect waren uitgevoerd en dat ze deze moesten afwerken. Ze zijn dit nooit komen doen ondanks veelvuldig mailen en bellen en ik heb dan uiteindelijk maar zelf mijn vrije tijd opgeofferd om mijn panelen aan de praat te krijgen zowel omvormer als datalogger waren onjuist geïnstalleerd... Uiteindelijk weigert Gutami om een compensatie te doen, omdat de panelen intussen correct zijn geïnstalleerd? Na de comment op mijn review nam ik opnieuw contact op met de customer service die mij antwoordde dat alles in orde is en ik bijgevolg geen compensatie krijg... Betaald voor mijn eigen werk dus. Wat een beleid...
Voor service geef ik 0 op 10! Op 28/04/2022 hebben wij ons ingeschreven voor de groepsaankoop zonnepanelen van de provincie West-Vlaanderen. Kort daarna kregen wij van Gutami een mail waarin men ons vertelde dat iemand binnen de maand zou langskomen om te bekijken wat mogelijk was. Na heel lang wachten zijn wij zelf beginnen bellen naar Gutami zonder ook maar enig resultaat. Na bijna 5 maanden kreeg ik vorige week te horen dat er niemand zou langskomen en ik zelf een vragenlijst moest invullen met een heleboel foto's erbij zodat ze vanop afstand de situatie konden inschatten. Meer dan 2 uur hebben wij hieraan gewerkt en nog diezelfde dag dat we de vragenlijst ontvingen deze ook naar Gutami verzonden. We zijn reeds een week later en zelfs nog geen mail ontvangen dat ze onze ingevulde vragenlijst ontvangen hebben! Deze firma kan dit werkt niet aan! Ook hebben wij reeds contact opgenomen met de provincie om het probleem aan te kaarten maar daar reageren ze evenmin!!!
Gutami is heel communicatief en behulpzaam in de fase vóór je klant wordt en tot de installatie. Maar eens de zonnepanelen geplaatst reageren de verschillende diensten nauwelijks of niet op berichten, emails of telefoontjes. De werking van mijn zonnepanelen met thuisbatterij is pas 3 weken na de installatie in orde gekomen. De thuisbatterij is onbeschermd op de vloer geplaatst. Ik werd er wel 2 keer aan herinnerd dat ik binnen de 7 dagen het saldo moest betalen.
Wij kochten onze installatie via een groepsaankoop van iChoosr, die samenwerkten met Gutami. Ondanks enkele vertragingen tappen wij nu onze elektriciteit van ons eigen dak. De communicatie verliep niet altijd even vlot zowel ter plaatse door de installateurs die het Nederlands niet machtig zijn als via het callcenter, waar ze vaak iets anders beweerden dan wat de installateurs ons vertelden, maar de werken zijn zeer goed uitgevoerd. Ik zou zeker eens bij Gutami gaan kijken als u nog op zoek bent naar panelen en een batterij.
Enkel maar problemen met Gutami sinds inschrijving groepsaankoop op 1 juni. Op mijn verstuurde mails mocht ik tot op heden geen enkel antwoord ontvangen. Telefonisch niet bereikbaar of pas na lange wachttijden, maar geholpen word ik nooit, enkel uitvluchten en loze beloften. Maar 'ik begrijp het' zeggen ze iedere keer. Bezichtiging - schouw - na meerde tf's en mails maar zonder reactie op 23 september. Offerte ontvangen op 27 oktober. Dezelfde dag nog online akkoord gegeven. Mail ontvangen eind oktober dat installatie in juli, maar ten laatste in augustus zal doorgaan ??? Op 12 november mail ontvangen dat ik keuringsdatum van de firma ACEG zou gekregen per mail, niet dus neen, ook niet in spam Mail op 19 november om te melden dat de keuring, dit keer door de firma AREI, zeker nog dit jaar moet gebeuren ?? Telefoon gekregen om te melden dat bepaalde electriciteitsonderdelen vertraging opgelopen hebben. Mail ontvangen om te melden dat de thuisbatterij vertraging opgelopen heeft. Nieuwe offerte gekregen omdat profielen voor bevestiging panelen niet beschikbaar waren, verticale plaatsing ipv horizontale plaatsing, nieuwe offerte dezelfde dag nog akkoord gegeven. Weer telefoneren en wachten, uiteindelijk leveringsdatum verkregen 9 december. Niemand gezien, tot 18u00 's avonds. Hebben enkel de zonnepanelen afgezet in de garage. Weer telefoneren en wachten, nieuwe belofte dat alles in orde zou zijn voor eind 2022. Nieuwe afspraak installatie 22 december om 08u00 + keuring op 30 december. Telefoon gekregen van Gutami op 22 december om 10u00. Installateurs komen niet, 'ze zijn ziek'. En bovendien zal het dit jaar niet meer lukken, men zal me begin januari telefonisch contacteren. Daar gaat mijn premie, na ingeschreven te hebben in juni.. Goede raad : Gutami, ga er niet op in!
In offerte-fase was er geen vuiltje aan de lucht, alles verliep zoals het hoorde. Wanneer de afspraak voor installatie werd vastgelegd kwam er niemand opdagen. Geen verwittiging, geen telefoontje, niets. Moest er zelf voor bellen naar Gutami en ik had hier verlof voor genomen! Uiteraard werd dit gemeld waarna er met veel verontschuldigingen een tweede afspraak werd vastgelegd. Deze werd ook geannuleerd op vraag van Gutami. Hierop volgde een derde afspraak. Een week op voorhand belde ik Gutami zelf op om bevestiging van de installatie te krijgen en werd VERZEKERD dat het deze keer allemaal zeker in orde komt en ik mij geen zorgen moest maken. Een dag voor de installatie annuleert Gutami gewoon zelf de afspraak en ondanks de annulatie stond er toch een team van elektriciens aan mijn deur die van geen annulatie afwisten. Het beste van de zaak is dat mijn moeder juist dezelfde ervaring heeft met Gutami! Er komt tweemaal niemand opdagen en er is geen communicatie. Schandalig! Voor ons hoeft het niet meer. Doe jezelf en plezier en ga elders zonne-energie kloppen.
je krijgt nooit antwoord als je mailt, als je belt hang je uren aan de lijn en dan krijg je het antwoord dat ze u snel terug zullen contacteren, maar dat gebeurd nooit. Het enige wat blijkbaar wel snel gaat is de factuur opsturen alvorens de installatie technisch in orde is. Ondertussen liggen mijn panelen al meer dan een maand op mijn dak, alles is betaald maar ik heb nog steeds geen papierwerk ontvangen om mijn panelen te registreren.
Reageer op deze plaats

Routebeschrijving naar Gutami Solar met het openbaar vervoer


Koersel Posthoorn 330 meter
32
58
90
Koersel Posthoorn 360 meter
170
30
32
58
90
Koersel Posthoorn 360 meter
719
Koersel Heesterweg 360 meter
719
Beringen Mijnschoolstraat 370 meter
32

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid