facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Gunfire Museum Brasschaat

Gunfire Museum Brasschaat

Info

Museum te Brasschaat over de militaire geschiedenis:
• Artillerie
• Luchtdoelartillerie
• Licht Vliegwezen
• Tankmuseum

Geschiedenis

Het museum bezoeken kan zowel in groep als individueel.
In groep wordt het bezoek liefst 1 maand (minstens 14 dagen) op voorhand aangevraagd.
Dit kan door een e-mail te sturen naar [email protected].
Individueel (of met enkelen) kan je elke dinsdag en donderdag namiddag terecht tussen 13u en 15u30.
Hierbij kan je afspreken wanneer je komt en om hoe laat je komt. Het bezoek kost steeds 4 euro per volwassene.

Momenteel is het museum open op:
- dinsdag- en donderdagnamiddag (13u - 15u30)
- 1ste zondag van de maand (tussen 30 april & 30 september)
- Tijdens evenementen (deze zullen worden aangekondigd op onze website en/of Facebookpagina)



"Gunfire est le berceau de l’artillerie belge. Ce centre d’interprétation et d’expertise abrite une gamme très étendue d’artillerie de campagne, antiaérienne et de tranchée de l’Armée belge depuis 1830. Sur le site se trouvent également une collection d’aviation légère et un grand nombre de véhicules blindés."
Adres: Licht Vliegwezenlaan 3, 2930 Brasschaat
Telefoonnummer: 0477967135
Stad: Brasschaat
Route: Licht Vliegwezenlaan 3
Postcode: 2930



op zoek naar gerelateerd: gunfire museum openingstijden, lichtvliegwezenlaan brasschaat, gunfire museum geplande evenementen, leger museum brasschaat, licht vliegwezenlaan 3 2930 brasschaat, vliegveld brasschaat, tankmuseum kapellen, 50 jaar leopard
Recensies
Schitterend museum,al een paar keer geweest..geen gebrek aan parking,bij binnenkomst,rechts in de eerste hal,krijg je van de vrijwilligers een heel goede uitleg en alles wat nodig is om op pad te gaan,mooie opstelling,er zijn ook vitrines met modelbouw,verschillende kanonnen uit de eerste Wereldoorlog in de eerste zaal,in de tweede zaal luchtafweer en tijdelijke tentoonstelling over de vliegende bommen is zeker de moeite..de derde zaal..de grote hangar op het achterste gedeelte van Gunfire,bevat het groot geschut,russische tanks koude oorlog,Leopard,M41,Cvrt enz,en op het terrein staan ook nog talrijke tanks en houwitzers…worden ook verschillende voertuigen gerenoveerd,er word gegidst,er is een bar,allemaal door bekwame vrijwilligers,zonder al deze zou Gunfire niet kunnen zijn wat het nu is …zijn het cement van de wereld…Respect!
Heel mooi, groot en avontuurlijk oorlogsmuseum met prima vrijwilligers en heel veelspul en info. Ga erheen!!!Bezocht opWerkdagWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenNee
Gunfire site ligt vlakbij het oudste militaire vliegveld van West Europa, en heeft een rijke collectie aan panser-, gevechts- en verkenningsvoertuigen. In het museum staat een overzicht van de geschiedenis van de Belgische strijdkrachten met wapensystemen uit de Koude Oorlog.
Echt een stukje geschiedenis wat je niet mag missen, moet blijven bestaan zodat ook de toekomst weet wat er gespeeld heeft. Vriendelijke mensen die altijd bereid zijn antwoord te geven op de vragen.
Fantastisch museum waar je een heel ander gevoel krijgt doordat je echt dicht bij de verschillende voertuigen kan raken. Je ruikt zelfs de motoren. Je kan ook de vrijwilligers zien sleutelen aan de voertuigen. En dit in onze eigen provincie Antwerpen. Onze kinderen vonden het fantastisch.
Goed georganiseerd en een schat aan informatie verzameld en tentoongesteld.Een pluim voor de vrijwilligers.Speciaal moment waneer men voor de kaart komt te staan van de V1 en V2 inslagen met vermelding van gewonden en dodelijke slachtoffers.
Leuk om te doen en de geschiedenis van het Belgische leger te delen met de kids, wij komen nog eens terug als ze buiten komen met de tanks
Interessant museum. Veel groter dan verwacht. Het tank gedeelte mist nog wat voertuig informatie maar de vrijwilligers hebben hart voor de zaak.
Niet wetende wat te verwachten, maar ons ingesteld op een klein museum met wat verzamel stukken…. Maar Ja, hallo! Hier staat meer dan wat het “echte” Belgisch leger momenteel gebruikt! Het is echt een enorme collectie tanks en ander geschut! En veel + niet achter glas, maar allemaal netjes met bordjes erbij, compleet, klaar voor actie! Accessoires, uniforms, hoe alles werkt, oud, nieuw… Super interessante uitleg en leuk gebracht! Een hele dikke proficiat aan al de enthousiaste vrijwilligers! TOP museum!
Leuke plaats om eens te bezoeken als WW2 liefhebber! Je vindt er allerlei voertuigen van tanks tot kanonnen etc.. Maar er is ook een overzicht, een tijdlijn met tekst en foto's, die het 'verhaal' levensecht maken.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid