facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Gruut

Gruut

Info

Stadsbrouwerij Gruut

Geschiedenis

Stadsbrouwerij Gruut



"Kom langs in de Gentse stadsbrouwerij in het hartje van Gent om ons heerlijk Gruutbier te proeven en de gezellige brouwerij/bar te bezichtigen.Reservering voor brouwerijbezoeken met gids kunnen via [email protected]"
Adres: Rembert Dodoensdreef 1, 9000 Gent
Telefoonnummer: +32 9 2690269
Stad: Ghent
Route: Rembert Dodoensdreef 1
Postcode: 9000


Openingstijden

Maandag: 11:00 - 18:00
Dinsdag: 11:00 - 18:00
Woensdag: 11:00 - 18:00
Donderdag: 11:00 - 18:00
Vrijdag: 11:00 - 23:00
Zaterdag: 11:00 - 23:00
Zondag: 14:00 - 19:00


op zoek naar gerelateerd: Bierproeverij Gent 2 personen, Bierproeverij Gent boot, Gruut winter, Gruut annick, Brouwbar Gent, High Beer Gent, Brouwerijbezoek, Gentse bieren lijst
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
PARELS PARELS 135 meter Een ware Gentse parel
HUSH CLUB HUSH CLUB 154 meter Heel vriendelijke werkmensen! Pilsen werden verkeerd aangerekend en dit werd opgelost...
Wünderbar pop-up Wünderbar pop-up 162 meter
DAS.bar DAS.bar 200 meter The Penthouse of Verky&Noodles opens a new pop-up bar during Gentse Feesten: DAS.bar
BAR JOS BAR JOS 202 meter We zagen door het raam mensen gezellig dansen, dus ook een kijkje gaan nemen. Gezelli...
Gloria Gloria 211 meter Leuke ambiance, wel erg warm. Leek of de verwarming op 25 graden stond. Verder prima...
Gloria Gloria 212 meter Leuke ambiance, wel erg warm. Leek of de verwarming op 25 graden stond. Verder prima...
Trefpunt Trefpunt 224 meter Als nen duvel 4€ of minder koste, dan waren het 5 sterretjes
Aap Vlasmarkt Aap Vlasmarkt 227 meter Een kleine vibey bar, een absoluut pareltje aan de vlasmarkt
Bar Popular Bar Popular 232 meter Al met al niets bijzonders, maar gewoon prima *English below* Bar popular vind je tu...
Trollekelder Trollekelder 233 meter Wat een gezellig cafe met veel keuze in bieren en wat leuk dat ze veel glazen bij de ...
The Cover The Cover 254 meter Leuke terras en vriendelijke bediening ! De wc en ruimte binnen is een beetje somber ...
De Poort De Poort 259 meter Zeer mooie stripboekshop en zeer vriendelijke gast achter de toog alles zeer goed ver...
Antiek-Depot Antiek-Depot 259 meter Leuke plek. Het bezoeken waard. ... T.
't Zuiden Van Europa 't Zuiden Van Europa 262 meter Nog een echte café tussen de vele toeristevallen op de vrijdagsmarkt. Toffe eigenaar ...
Vol Pension Vol Pension 264 meter super gezellig, lieve bediening, Flandrien van het vat. Meer moet dat niet zijn....
A-Pluss A-Pluss 283 meter Hele vriendelijke tent, easy going, alle leeftijden, geen feest of cruisbar maar wel ...
Bar Mitte Bar Mitte 291 meter Food, music and cocktails @het MIAT museum!
Recensies
Niets zeggende brouwerij. Oud en vies en de rondleiding was zeer slecht. De gids moest haar tekst van een blaadje lezen en er is weinig aan ons getoond qua brouwproces oid. Voor ons nooit meer.
Leuk vehaal te horen gekregen over de oorsprong van Gruut bier. Ook was het assortiment gegeven proefbiertjes naar de volle tevredenheid. Wel een relatief kleine brouwerij, dus van het brouwproces zelf zie je meer bij de grote brouwerijen. Voor €14 pp een prima aanrader.
Op zich leuke ervaring bieralchemist tasting gedaan, maar het stoofvlees nadien heeft de avond wat verpest. Mijn advies aan de brouwerij is om simpelweg geen voedsel meer te serveren, of een kok aan te nemen!
Eindelijk een vernieuwde en frisse rondleiding in de bierwereld! Verwacht hier geen steriele, commerciële machine, maar passie, oprechtheid vanuit het hart, heel veel humor en ontzettend lekker bier. Ik zou iedereen aanraden een brouwerij als deze een kans te geven en vooral aanraden niet te letten op de reviews die een state of the art brouwerij a la De Koninck verwachtten, want die vind je hier niet. Enkel passie, goed bier en een fijne gemoedelijke sfeer!
Wilde spontaan een bezoek brengen aan de brouwerij voor een drankje, maar bij aankomst door de regen bleek het gesloten ivm een besloten aangelegenheid. Jammer dat dit niet vermeld staat op de website.
Wij kwam hier met een groep gezellig zitten om het bier van de brouwerij te proberen. Het was er gezellig, tot er een man kwam die ons streng verzochten stil te zijn, zodat hij een uitleg over het bier kon geven. Toen wij zachtjes door praten werden ze boos en begonnen ze te schreeuwen naar ons. De sfeer werd daardoor heel ongezellig, terwijl je gewoon in een kroeg zit. Het bier smaakte daarnaast ook nog naar water. Wat een stemming, bazig kereltje. Blijkbaar hebben bepaalde mensen ook nog betaald voor een zielig verhaaltje. Jammer.
De rondleiding geboekt bij Gentse Gruut voor ongeveer 15eu per persoon. Daar aangekomen bleek dat het geen rondleiding was, je zit gewoon in een zaaltje met ongeveer 80 personen en werknemer geeft ongeveer klein half uurtje uitleg. Er wordt volgens mij lokaal daar niks gebrouwen, wij hebben daar in ieder geval niks van kunnen zien. Daarnaast hing er een ontiegelijk onverdraagbare geur rook naar rotte eieren of zwavel in het pand, die geur zette soms enorm aan. Hierdoor na de 3 biertjes geproefd te hebben, zijn we meteen vertrokken. Ervaring sloot totaal niet aan bij de verwachting, jammer.
Met onze Rotary Club hebben we een kort bezoek gebracht aan de brouwerij. Leuke setting en alhoewel het recept voor de bieren uiteraard geheim zijn, smaakt het naar meer, zowel de triple als de pils. Een aanrader tijdens je bezoek aan Gent.
Na binnenkomst hadden we al wat bedenkingen over de brouwerij. Het was vies zag er vies uit en kon nooit zoveel gebrouwen worden. Er wordt daar niet meer gebrouwen!! Ze doen alsof en is echt geen aanrader. Hygiëne staat daar niet hoog in het vaandel sterker nog daar hebben ze niet van gehoord. Gauw overslaan dus.
de rondleiding is echt ondermaats. geen brouwproces gezien. terplekke blijkt ook dat hier allerminst bier wordt gebrouwen. rommelig geheel en geen structuur. de te proeven bieren tijdens de excursie waren wel van kwaliteit. zal de tour niemand aanraden, je krijgt niet te zien wat je verwacht.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid