facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Grottes de Remouchamps

Grottes de Remouchamps

Info

Merveille naturelle sculptée au fil des siècles, venez découvrir les merveilles de les Grottes de Remouchamps à 25 km de Liège (BE)

Geschiedenis

Merveille naturelle sculptée au fil des siècles, la visite commence par une promenade de plus d'un kilomètre à travers un décor féerique. Dans ce dédale de galeries, vous découvrirez stalagmites et stalactites et vous arriverez dans la première salle habitée il y a 8000 ans par les chasseurs du Paléolithique.

La promenade vous emmène ensuite par les anciens siphons du Rubicon (rivière souterraine), à la grande salle de la cathédrale.
La suite de la visite se fait en barque pour ce qui est de la plus longue navigation souterraine du monde ! Sous la conduite d'un guide vous profiterez d'un spectacle fabuleux où chaque merveille naturelle sera expliquée en détail.

La visite dure 1h15.
Les explications sont données en 4 langues (F, NL, E, D).

Coordonnées :
Grottes de Remouchamps
Rue de Louveigné, 3
4920 Remouchamps
Belgique
Tél : (+32)04/360.90.70
Fax : (+32)04/360 91 08

Site : www.mondesauvage.be (cliquer ensuite sur le logo des grottes)
Info et réservation : [email protected]

Accès :
Autoroute E25, sortie 46 (Aywaille / Remouchamps) (à 25km au sud de Liège)

Horaires :
Ouvert tous les jours du 01/02 au 30/11 à partir de 10h (jours fériés inclus – l’heure de fermeture varie selon la saison)
Et du 01/12 au 31/01 tous les week-ends et durant les vacances de Noël.

Transports en commun :
De la gare Liège-Guillemins ou de la gare d’Aywaille, prendre la ligne de Bus 64, arrêt à Remouchamps.
Attention: les trains et bus ne sont pas fréquents, pensez à vous renseigner avant votre départ.

Adres: Rue de Louveigné 3, 4920 Sougné-Remouchamps, Liege, Belgium
Telefoonnummer: 043609070
Stad: Sougné-Remouchamps
Route: Rue de Louveigné 3
Postcode: 4920



op zoek naar gerelateerd: grottes de remouchamps prijs, grotten van remouchamps parkeren, grottes de remouchamps tarif, grotten remouchamps reserveren, grotten remouchamps korting, grotten van remouchamps prijs, grotten van remouchamps honden, remouchamps bezienswaardigheden
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Aménagement MAGIN Raphaël Aménagement MAGIN Raphaël 57 km Aménagements extérieurs Parcs et Jardins, taille de haies, pavages, pose de bordures,...
Recensies
Prachtige grot met tal van infoborden die nuttige/leuke info bevatten. De heenreis door de grot leg je individueel af, zonder gids. De terugweg leg je af in een bootje met gids welke de langste bevaarbare grotwateren overvaart. Deze bootjes kom je tegen wanneer je het einde nadert. Ik raad je heel sterk aan om bij het pier toch nog even 3-4 minuutjes door te wandelen om de kathedraal te bekijken. Deze ruimte is op zijn langste 40m met tal van prachtig beeldwerk door moeder natuur. Zeker de moeite waard. Even wat mindere zaken aan ons bezoek: je kan op voorhand tickets reserveren, maar omdat er geen onderscheid is bij het aanschuiven aan de kassa sta je dus gewoon tussen iedereen die nog een ticket moet kopen. Wij hebben 50-60min mee aan staan schuiven. Waarbij wij werden voorgestoken door 2 gezinnen die zomaar langs de rij liepen. De medewerker stond er dan ook alleen voor. In de grotten zelf is er geen controle op het gedrag van de bezoekers. Dit zorgt op zijn beurt voor luidruchtige mensen die het nodig vinden te roepen in een grot.
Zeker doen als je in de buurt bent. Ook met kinderen een aanrader. Wij gingen met z'n vieren waarvan 2 kinderen.7/9 jaar Wij hadden online gereserveerd maar het tijdslot ivm de behoorlijke rij voor de kassa niet gehaald. De enige medewerker deed z'n best maar kan ook geen ijzer met handen buigen Echter heb ik niet het idee dat iemand daar op let want we konden gewoon de grot is lopen. De wandeling zelf is erg mooi en bijzonder. Onderweg wordt alles dmv infoborden duidelijk uitgelegd. De formaties zijn indrukwekkend net als de omvang van sommige kamers en rotsen. De gehele route is erg mooi uitgelicht en prima te begaan. Soms even opletten want natte stenen kunnen natuurlijk gladder zijn. Onze kinderen vonden het voorafgaand een beetje spannend om een grot in te wandelen maar door de brede route en de belichting gaf de spanning al snel toe aan nieuwsgierigheid. Halverwege de route kan je kiezen tussen al in de boot terug stappen of over de brug naar de gigantische "Kathedraal". Vergeet die niet! De terugweg gaat zoals gezegd via een boot door de ondiepe rivier. Soms ruim, soms krap bukken! maar het zeker waard. Een andere beleving van de grotten. Goed te weten dat de grotten minder geschikt zijn voor mensen die moeilijker te been zijn ivm geplaatste wenteltrappen en gladde paden. Niet onmogelijk, maar goed om van tevoren te weten. Parkeren kan een probleem zijn dus bereid je van te voren goed voor. Mooie belevenis en het geld waard.
Zeer aan te raden voor bezoek aan jong en oud. De info borden vertellen je meer omtrent de grotten en het ontstaan ervan dat dateert van de ijstijd. Op sommige plaatsen kan het glad zijn. De gemiddelde temperatuur is ongeveer 12°C, dus een extra jas op pull zelfs in de zomertijd is niet overbodig. De boottocht op het einde van iets meer dan 1 km maakt het bezoek helemaal af!
Hele mooie grotten, mooi om er doorheen te lopen en dan terug de boottocht. De gids op de boot praatte ook Nederlands. Er zijn duidelijke informatieborden die meer vertellen over de grot. Totaal is het ongeveer een kilometer lopen en dan 700m varen. De wandeltocht gaat wat omhoog en naar beneden door middel van trappen. Totale bezoek duurde 5 kwartier. Wij hadden vooraf gereserveerd maar we waren wat eerder. Dat was geen probleem zonder wachttijd konden we zo naar binnen rond 11 uur. Toen we eruit kwamen stond er wel een langere rij.
Je hoeft niet op een gids te wachten om de grotten door te lopen, dus lekker in je eigen tempo. Stevige schoenen zijn sterk aan te raden, want het kan flink glad zijn. Wel echt heel mooi om te zien. Erg leuk dat de terugweg met een bootje is en daar wel gids, die van alles vertelt. Heel leuk uitje!!! ps het is er rond de 11 graden, dus lekker koel in de zomer
Op onze laatste vakantiedag wilden we eigenlijk heel graag speleologie doen. Maar helaas vanwege Covid19 is dit nog niet mogelijk. Daarom besloten om langs te gaan bij Grottes de Remouchamps. We waren hier vrij vroeg dus waren de eerste mensen die vandaag de grot in gingen. Helaas is er ook nog geen geleide rondleiding op dit moment. Dus wij hup zelf de grot in. Onderweg staan her en der bordjes met een verhaaltje op. Vind dit echt wel heel jammer. Hoe goed ze ook hun best gedaan hebben een rondleiding met een gids geeft altijd een andere kijk op de grot. Ons tochtje terug met de boot was een leuke ervaring. Goed opletten voor je hoofd want het is wel echt heel laag op sommige plekken. Maar al met al een mooie ervaring
Zeer mooie plaats om te bezoeken als je een uitje zoekt in de Belgische Ardennen. Aan het einde van de loop route doe je nog een tocht met een bootje over de ondergrondse rivier erg leuk om mee te maken. De gidsen spreken diverse talen. De toegangsprijs vond ik zelf wat aan de hoge kant met €18,- p.p.. Helaas was het winkeltje gesloten wat erbij hoort.
Super mooi. Na een wandeling door de grotten kom je bij een plateau waar je "op de bootjes" kunt stappen waarna je 700m door de grotten vaart. Als je in de buurt bent moet je hier echt naartoe gaan. Voor +/- €15 pp volwassenen ben je een prachtige ervaring rijker.
Datum bezoek: 3 augustus 2022 Online ticket kopen heeft geen enkele zin. Je moet toch nog in de rij staan om je “echte ticket” te halen zelfde rij als voor mensen zonder ticket. Geen aparte ingang voor online aangekochte tickets met QR code. Daarnaast laten ze iedereen binnen ook zonder online ticket. Gevolg dat er veel te veel mensen in de grot zijn voor de terugtoch met het bootje. Op het eind hebben ze twee bootjes zonder motor, toen ze zagen dat het te druk werd kwamen er een stuk of 6 bootjes bij. Voor het aantal mensen was dat zelfs nog te weinig. Kapaciteit per bootje is 20. Kortom, leuke grot maar slecht georganiseerd bij grote drukte.
Leuke mooie grot. De boot tocht was het hoogte punt echter wel jammer dat mensen voordringen in de rij. Je staat lang in rij voor bootjes en dan kan je nog naar een andere ruimte deze hebben wij overgeslagen omdat je dan achter aan moest sluiten voor het bootje. Daar liep het ook vast omdat de mensen die daar weg kwamen niet achteraan wouden sluiten in de rij. Hier door onstond er soms ook discusie onderling omdat ze aan voordringen waren. Er sloten ook mensen wel netjes achter aan weer maar meeste die wouden even voor dringen want o ze hadden al zo lang in de rij gestaan en wouden die andere kamer ook zien. Allemaal smoesjes waarom ze mochten voordringen. Het was vrijwillige keuze of je nog die laaste kamet wou zien of dat je in rijbleef voor bootje. helaas zei de gids die bij bootjes stond te wachten niks tegen voordringers. Voor rest was het erg leuke grot en mooie boot tocht :.
Reageer op deze plaats

Routebeschrijving naar Grottes de Remouchamps met het openbaar vervoer


Grottes 20 meter
362
64
Grottes 30 meter
362
64
Grottes 50 meter
142
465
65
Grottes 100 meter
142
465
65
Route de la Gare 290 meter
142

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid