facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Gempemolen

Gempemolen

Info

Het jonge Gempeteam verwelkomt u in het prachtig authentiek maar recent opgefrist decor van de eeuwenoude watermolen!

Geschiedenis

Heerlijk onthaasten, midden in het groen

Brasserie De Gempemolen dateert uit de 12e-13e eeuw. De boeiende geschiedenis over de 9 dochters van Reinier van Udekem (inderdaad, voorvader van …) alsook de verhalen over monniken, nonnekes en molenaars nodigen uit tot veel fantasie!
Na de opstart vorig jaar van een tweede zaak (Bistro Julia & Elias in Leuven) nam Hans Meus dit prachtig stukje erfgoed sinds april dit jaar –opnieuw- onder handen, en blaast er weer een frisse wind in dit huis.

Vlotte service op een idyllische locatie
Het jonge Gempeteam verwelkomt u in het prachtig authentiek maar recent opgefrist decor van de eeuwenoude watermolen, dat nog steeds die gezelligheid en gastvrijheid uitstraalt die een mens zich vandaag de dag voorstelt bij een eethuis met een stokoude geschiedenis! De molen ligt pal in het midden van het Hageland en is een aanrader voor iedereen! Amper een kwartiertje van Leuven, Aarschot, Tienen of Diest, met privéparking voor de deur… Je bent er sneller dan je denkt!

Voor ieder wat wils
Gelegen aan verschillende wandel- en fietsroutes, is de Gempemolen niet alleen een rustpunt voor heel wat recreanten, ook de zakenman kan hier volop genieten van een ontspannend moment met het ruisende geluid van de kabbelende Molenbeek op de achtergrond ...
Overdag kan je hier zowel terecht voor een kleinere hap, als voor de verzorgde klassiekers; ’s avonds is de kaart wat verfijnder. De menu’s veranderen elke maand en familiefeestjes worden met plezier op maat uitgewerkt.
Voor bedrijven of groepen werden er recent ook een aantal insentive-pakketten ontwikkeld om een dagje te ‘Gempen’ en bijvoorbeeld af te sluiten met een ontspannende barbecue!

Start je zondagmorgen met een glimlach en kom genieten van het ontbijtbuffet, dat doorheen de jaren stilaan legendarisch werd. Kortom, de Gempemolen is meer dan een bezoekje waard!

Levende molen
Het molenrad werd dit jaar opnieuw gerestaureerd. Elke eerste zondag van de maand wordt er in de namiddag gemalen. De sympathieke molenaars van Gempe brengen het rad van de molen in beweging en zorgen ervoor dat je een mooi beeld krijgt van het vakmanschap van weleer. Een leuke bezienswaardigheid voor jong en oud!
Zo’n bezoek aan de levende molen kan ook op afspraak, voor groepen vanaf 20 personen

Adres: Gempstr. 56 , Sint-joris-winge 3390, BE
Telefoonnummer: 016 48 73 07
eb.nelomepmeg@ofni
Stad: Sint-joris-winge
Route: Gempstr. 56
Postcode: 3390


Openingstijden

Woensdag: 12:00-14:30
Donderdag: 12:00-14:30
Donderdag: 18:00-21:00
Vrijdag: 12:00-14:30
Vrijdag: 18:00-21:00
Zaterdag: 12:00-14:30
Zaterdag: 18:00-21:00


op zoek naar gerelateerd: gempemolen menukaart, gempemolen reserveren, gempemolen openingstijden, gempemolen wandeling, gempemolen kaart, gempemolen social deal, gempemolen moorddiner, platte portemonnee gempemolen
Recensies
Reservatie via social deals. We mochten a la carte bestellen 3 gangen. Super vriendelijke bediening. Steak pepersaus vond ikzelf nogal straf maar dat is een persoonlijke smaak. Wordt duidelijk gecommuniceerd dat sommige drank/voeding extra betalen zijn. Dat nemen we er met pmezke bij. Hier komen we zeker terug.
Wat een lekkere ervaring! Nog nooit zo lekker stoofvlees gegeten! De moelleux was perfect en lekker smeuïg. Het gezellige restaurantje is naast de Gempemolen gelegen en zorgt dus voor een rustige sfeer. Perfect om na de wandeling even te rusten. De bediening is vriendelijk en snel. Een aanrader!Aanbevolen gerechtenWarme Appeltaart Met Vanilleijs Slagroom En Kopje Cappuccino, Zeer Lekker Stoofvlees, Biefstuk en Huisbereide Vol-au-vent
Heel lekker gegeten stoofvlees, flammkuchen, panna cotta. Vriendelijke bediening. Grote parking.Eten: 5/5
Fantastische brasserie gelegen in een mooie, en met respect voor het verleden, opgeknapte oude watermolen. Bij de inrichting van het interieur heeft de Gempemolen verschillende aspecten van de vroegere molen intact gelaten. De brasserie heeft twee terrassen: eentje waar je kan picknicken en een drankje uit een automaat kan halen en eentje waar je kan genieten van de kookkunsten van de chefkok van de Gempemolen. Uiteraard waren mijn gezelschap en ik terug te vinden op dat laatste terras. Het is zeer aangenaam zitten bij de Gempemolen, een plek volledig omringd door groen. Makkelijk bereikbaar met de fiets, maar er is ook een grote parking voor mensen die liever met de wagen komen. De brasserie serveert gerechten gebaseerd op grootmoeder's keuken. Alle gerechten zijn kwaliteitsvol en zeer verzorgd afgewerkt. Ik genoot van een heerlijke tonijncarpaccio al denk ik niet dan mijn grootmoeder dit ooit zou serveren en een zalig lekkere steak tartaar. Het dessert: lauwwarme rijstpap met kinnekessuiker was de kers op de taart. Een dikke aanrader en ideaal om iets te eten voor of na een mooie wandeling in het groen.
Gelieve je sluitingsdagen op je website te vermelden, jullie zouden vandaag geopend zijn wat niet zo is. Een wandelgroep had jullie locatie gekozen voor het nuttigen van drank en eten. We hebben een groep ouderen en mindervalide die niet kunnen wandelen maar wel genieten van streekgerechten. Dit vind ik jammer, dat we dit beide moeten mis nieten. Wat een onverantwoord gedrag
Zo mooi pittoreske hoeve naast een kabbelend beekje midden in de natuur. Alleen daarom al.
Gezellig terras in de typisch locale hoevestijl. Vriendelijke bediening met geweldige, discrete humor. Lekker fris eigen biertje. We waren met de wagen, maar lijkt me zeker een topper voor fietsers, als ik die faciliteiten zie.
Mooie locatie bij mooi weer maar eerder leuke stop om iets te drinken. Eten is lekker maar zeer duur voor wat je krijgt. Vol au vent voor 26,7€ maar het was precies een kinderportie en 1,50€ voor een potje mayonaise of ketchup dat na 5 frieten in doppen, leeg is. Jammer van de prijs, want is verder wel een leuke plek.
Gezellige zaak met oud interieur van de molen , groot terras achter en voor de zaak , grote parking naast de zaak. Lekker gegeten , enig minpuntje was de hoeveelheid fritjes , was maar weinig , we hebben direct 3 porties bijgevraagd voor 3 personen. Het eten was wel lekker. Dessert was ook super. Al bij al een toffe avond gehad met lekker eten
Losse sfeer. Vlotte bediening.Eten: 5/5
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid