facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Ganzeveld

Info

Wij zijn een natuur- en milieuvereniging met ruim 500 leden.

Geschiedenis

Natuurpunt Aalter heeft een natuurgebied gekocht aan de Ganzeplas in Aalter en we zijn trots het aan je voor te stellen. Het “Ganzeveld”, zoals we het hebben gedoopt, omvat 28 ha bos en 5 ha grasland. Door het Ganzeveld goed te beheren willen we er een goede thuis van maken voor planten en dieren. Een deel van het bos is permanent open voor het publiek. Er is een wandellus van 2 km met verschillende infoborden.

Kansen voor meer natuur
We hebben in enkele maanden tijd al heel wat zeldzame planten en dieren opgemerkt in het Ganzeveld. Er wonen enkele reeën in het bos. De buizerd en de zwarte specht broeden er en we vinden er typische soorten van voedselarmere bossen zoals hulst, wilde kamperfoelie, struikheide en brem. Maar we kunnen de natuur nog meer kansen geven. Het bos bestaat deels uit naaldbos, en we willen het omvormen tot een natuurlijk bos met een rijkere en meer gemengde begroeiing. Door hier en daar open plaatsen in het bos te maken, hopen we dat er op termijn weer heide verschijnt. Dus door een doordacht beheer van het Ganzeveld willen we de biodiversiteit in onze gemeente verhogen.

Jouw steun is welkom
De financiering van de aankoop is nog niet helemaal rond. Zoals het de gewoonte is, moeten we als lokale afdeling een deel van de aankoopsom zelf betalen. Daarvoor vragen we jouw steun. We willen op korte termijn 1000 x 50 euro verzamelen voor het Ganzeveld. Het zou fantastisch zijn dat we ook van jou een gift mochten ontvangen! Met een gift draag je bij aan het behoud van een stukje unieke natuur in onze gemeente. Voor een gift vanaf 40 euro ontvang je een fiscaal attest. Stort uw gift op het rekeningnummer 293-0212075-88 van Natuurpunt vzw, Coxiestraat 11, 2800 Mechelen, met vermelding van Gift project Aalter Ganzeveld nr. 6687.

Natuur voor iedereen
Momenteel is het bos nog niet open voor het publiek. We hopen daar snel verandering in te brengen. Zondag 30 september houden we alvast open deur. We nodigen je uit om die dag het Ganzeveld te ontdekken. Het programma voor die dag vind je op www.natuurpunt.be/aalter. Tot dan?!

Adres:
Telefoonnummer: +32476760516
Stad: Aalter



op zoek naar gerelateerd: Natuurpunt wandeling Ursel, Wandelen Aalter Bellem, Kanaalbermen Aalter, Wandeling Aalter-Brug, Natuurwandeling Aalter, Natuurpunt wandelingen, Natuurpunt Aalter, Wandeling Aalter
Recensies
Prachtig stukje natuur, mede dankzij Natuurpunt!
Zeer mooi, rustig stukje natuur in hartje Aalter.
Een erg aangenaam stuk rustig bos aan een drukke snelweg. Je kan hier eekhoorns en ander wild spotten.
Hoe trager je wandelt, hoe meer je mag zien. Pas op van je voeten. De grond is hier nog een stuk heilig.
Een wandeling waard
Vertaald door Google Het valt wel mee. Origineel It's not too bad.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid