facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Futon Design

Futon Design
Adres: Avenue Pirmez 2A Pirmezlaan 2A , Brussel 1040, BE
Telefoonnummer: 02 644 67 65
Stad: Brussel
Route: Avenue Pirmez 2A
Huisnummer: Pirmezlaan 2A
Postcode: 1040


Openingstijden

Donderdag: 10:30-18:00
Vrijdag: 10:30-18:00
Zaterdag: 10:30-18:00

Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
BoConcept BoConcept 2 km Mooie en betaalbare design meubelen! Top service incl. Levering en installatie aan hu...
Vitrapoint Dominique Rigo Vitrapoint Dominique Rigo 2 km Vriendelijke bediening, behulpzaam, heel mooi aanbod.
Hopono Hopono 2 km Zeer slechte service wanneer u een online bestelling plaatst. Ook toont de foto grote...
Bensimon Bensimon 2 km Vertaald door Google Thuiskoelmiddel Origineel Accueil réfrigérant
Urban Outfitters Urban Outfitters 2 km De zaak is zeer in orde! Een mooi gebouw en de kledij die je er vindt is ook zeer tof...
Lulu Home Interior & Café Lulu Home Interior & Café 3 km 850 m² dédiés à votre intérieur situés au cœur du quartier du Châtelain à Ixelles....
Ma Maison de Papier Ma Maison de Papier 3 km Vertaald door Google Uitstekende winkel Origineel Excelent shop
Flamant Flamant 3 km Vele jaren dat ik hier kom. En het personeel is er erg lief.
Nakaseso Nakaseso 3 km <span class="f5axBf"
Baden Baden Baden Baden 3 km Altijd leuke originele combinaties!
L'Atelier en Ville L'Atelier en Ville 3 km Gave lokatie met meerdere disciplines. Lekkere bagels en verse sappen.
Kausynoe Kausynoe 3 km
Mirror Mirror 3 km Nous vous offrons : - Choix - Conseils - Stock disponible - Tous les styles - Diverse...
Dplusdesign Dplusdesign 3 km Veel afwisseling en aangename zaakvoerder
Heyday Heyday 3 km Leukste posters ooit en mooie kaartjes!
C'est Léa C'est Léa 3 km Leuke zaak van tapijt tot juwelen !!!
ATAT Store ATAT Store 3 km Vertaald door Google Dromerige Ali Baba's grot tegen zeer fatsoenlijke prijzen - hiel...
Recensies
Prima kwaliteit, na meer dan 10 jaar en meerdere verhuizingen wordt het "sake"bed nog even snel en vlot gemonteerd of uit elkaar gehaald.
Fijne ervaring
Vreselijke service. Ik kreeg te horen dat ik 6 weken moest wachten op het bestellen van een slaapbank. De tijd verstreek zonder nieuws, ik was het altijd die voor nieuws moest komen, ze zouden me nooit pro actief updaten. Eindelijk arriveerde de slaapbank, 3 en een halve maand later, en ik vroeg om een ​​gratis bezorging om het wachten te compenseren. We spraken telefonisch af voor een levering op de 2e verdieping. Toen de chauffeur arriveerde, had hij de instructie gekregen om het alleen op de begane grond achter te laten. Ik zal deze winkel nooit meer gebruiken
Ik heb bij hen een matras gekocht omdat ik een natuurlatexmatras wilde… na een eerste nacht bleek het te hard. Het is onmogelijk om het terug te sturen en een terugbetaling te krijgen, zelfs na een paar nachten besteed te hebben. Alleen was omruilen mogelijk met een matras van hetzelfde merk wat zachter, maar die nog steeds niet past. Een prijsverschil tussen de twee matrassen wat niet werd terugbetaald. Een matras van natuurlijk materiaal is goed, maar als het je rug breekt…. Mijn conclusie: het is beter om te kiezen voor een matras met proefavonden en een verkoper die weet te adviseren over het gewicht en de rugklachten van de persoon. Eindelijk slaap ik nog op mijn oude matras.
Sinds ik mijn matras bij hen heb gekocht, heb ik alleen rugklachten vrij ernstig, bevestigd door MRI, waardoor ik momenteel fysio moet doen! Ik werd zeer slecht geadviseerd, de service is onder alles. Ik heb lang moeten wachten op mijn matrassen en het was een gedoe om te ruilen tegenstrijdige informatie van de twee verkopers. Deze winkel is als niets anders kijk maar naar het rommelige kantoor om het te begrijpen. Ik heb spijt van mijn oude matras! Vandaag moet ik een andere matras vinden die meer zal lijken op wat ik eerder had, want wat ik verkocht heb, lijkt er helemaal niet op! Een ecologisch matras is goed, maar niet als het je rug beschadigt!
Echt een geweldige service! De verkoopster Michelle heeft niet alleen heel veel aandacht voor de klant - en ik heb haar geen details bespaard over mijn rugpijn ;-p - maar bovenal heeft ze mij kunnen begeleiden bij de daaruit voortvloeiende keuze die dit merk biedt, ik heb het kunnen proberen en probeer opnieuw de verschillende modellen in de winkel, vriendelijkheid, competentie en uitstekend advies, ik vertrok met een futon en twee weken later waren mijn rugklachten al veel beter! Ik ging terug voor de 100% biologische ergonomische kussens en de glimlach van de verkoopster, heel erg bedankt!!
Kwaliteitsprodukten!!! Het futon design Brussels team beide winkels is attent, responsief en geeft je advies op maat. Wat is belangrijker?!!! Vooral als het gaat om je slaap... Zeer goed adres!
Absoluut rampzalige service. Na veel wachten en roeien om te horen van onze bestelling, en dan eindelijk ontvangen, hebben we een maand nadat we alles hebben betaald nog steeds geen factuur en reageert niemand op onze verzoeken. We hadden al problemen met het krijgen van feedback voordat we betaalden, nu we voor alles hebben betaald, is het radiostilte!
Zeer slechte ervaring met Futon-ontwerp. Communicatie 0/10. Na het plaatsen van een bestelling kregen wij een mail dat wij onze Futon en Tatami's kunnen komen ophalen. We hadden een plan gemaakt en een busje gehuurd omdat de vrouw aan de telefoon ons de juiste prijs voor transport niet kon vertellen. Dus gingen we hem ophalen bij Futon.be Etterbeek. Bij terugkomst in de winkel vertelde de vrouw die in de winkel werkt ons dat het niet in deze winkel in Mollenbeek is. In een winkel met een andere naam. Wat nergens in de e-mail, aan de telefoon of op de website werd gecommuniceerd. We verloren ruim 30 minuten om terug te keren naar Mollembeek. Daarna zal nog eens 30 minuten worden toegevoegd om een ​​parkeerplaats voor deze parkeerplaats te zoeken. In klantenservice 1/10 Toen we de winkel binnenkwamen zeiden we dat we onze bestelling kwamen ophalen en dat we door hun communicatie voor niets naar Etterbeek zijn vertrokken, de vrouw ontwijkt direct de opmerking en laat ons onze bestelling zien. Ik vroeg haar of Ellen geen karretje had. Ze vertelt mij niets. Wat ik nu al raar vind. En dan vertelt ze ons dat onze tatamimatten allemaal hierboven staan. We moesten aan het werk en 10N Futon verplaatsen zodat we onze tatamimatten konden meenemen. Mijn vrouw vertelt haar dat dat niet zo is en zij antwoordt dat het voor hulp geld kost. Bij het afrekenen moesten we de rest van de prijs betalen en moesten we erop aandringen dat we een aankoopbewijs/factuur zouden krijgen. Alsof we €700,- in het zwart zouden betalen. DIT NOG NOOIT GEZIEN!!!!
Het grote nadeel van deze winkel: de verkopers geven tegenstrijdige informatie en er wordt geen moeite gedaan richting de klant om dit grote gebrek aan professionaliteit, transparantie en goede trouw recht te zetten. Mijn ervaring : Ik was naar de winkel gegaan voor een consult over de aanschaf van een futonmatras. De verkoopster had me uitgelegd dat het basiskatoenen futonmatras van € 499 maar heel weinig zou bewegen, met een levensduur van ongeveer 15-20 jaar. Bovenal stelde ze voor dat ik terug zou komen tijdens de zomeruitverkoop om te profiteren van een korting van 25%, of zelfs meer. Ik heb dus meer dan 2 maanden gewacht met de aankoop. Vandaag legde een andere verkoopster me uit dat de persoon die mij adviseerde niet meer in de winkel werkt omdat ze verkeerde informatie aan klanten verstrekte. Ik heb geleerd dat de futon die ik overwoog om te kopen, behoorlijk moeilijk bezinkt en al na 1 jaar moeilijker wordt. De levensduur is slechts ongeveer 10-15 jaar, meer als 10 jaar. Bovenal biedt de winkel een korting van slechts 10% voor aankopen onder de 1000€. Ik kreeg een futon met latexlagen geadviseerd, die zijn oorspronkelijke vorm beter behoudt. Met de kleine korting van 10% komt het nog steeds op 689€. Dus in plaats van een futon te kopen voor ongeveer € 375, zoals ik had verwacht dankzij het advies dat ik aanvankelijk had gekregen, kreeg ik een product aangeboden voor bijna € 700. Bovendien, toen ik uitlegde dat ik, tegen mijn bedoeling in, niet onmiddellijk kon kopen dat ik met al deze belangrijke veranderingen tijd nodig had om na te denken en de mogelijkheid om een ​​studie van de markt opnieuw te doen, kreeg ik te horen dat ik zou geen recht op de minikorting die vanaf 1 augustus wordt aangeboden. Ondanks al deze ongemakken. Ook om te weten dat het verkopers zijn, geen fabrikanten. Hierdoor zijn ze afhankelijk van leveringen en kunnen ze geen min of meer precieze leverdatum geven. Als laatste zijn de showkussens een beetje vies. Niet al te serieus, maar ook niet erg smakelijk. Te vermijden dus. Kopen bij een echte futonwerkplaats die goedkopere handgemaakte producten aanbiedt of zelfs online lijkt interessanter dan langs deze inconsequente tussenhandel gaan.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid