facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Friture René

Friture René
Adres: Place de la Résistance 14 Verzetsplien 14 , Anderlecht 1070, BE
Telefoonnummer: 02 523 28 76
Stad: Anderlecht
Route: Place de la Résistance 14
Huisnummer: Verzetsplien 14
Postcode: 1070


Openingstijden

Maandag: 12:00-14:00
Woensdag: 12:00-22:00
Donderdag: 12:00-22:00
Vrijdag: 12:00-22:00
Zaterdag: 12:00-22:00
Zondag: 12:00-22:00


op zoek naar gerelateerd: friture rené openingstijden, friture rene menukaart, friture rené anderlecht menu, friture rene anderlecht openingsuren, frituur rene kaart, frituur anderlecht, friture rené horaire, friture rené brussels
Recensies
Het interieur mag op de monumentenlijst, mosselen en steak zijn goed, niet super. De frites is zo-zo. Garnaalkroketten zijn prima, maar dat er geen gefrituurde peterselie bij zit was het laatste wat ik bij een zaak van deze statuur verwachtte.
Kwaliteit erg achteruit gegaan laatste jaren. Porties alsmaar kleiner én duurder en saus bv béarnaise opgesteven en smaakloos, mini-slaatje vaak nog apart. Dranken duurder dan in Londen of Parijs. Tafels met flauwe papieren servetjes... En dit in een buurt waar je eens je buiten komt, men jouw fiets staat open te breken op klaarlichte dag. Het contrast prijs met de armoede van de wijk kan niet groter zijn. Vooral veel Vlamingen lijken nog in deze ´horecaflop´ te lopen.
Zeer vriendelijke bediening! Zowel de garnaalkroketten als die met kaas waren zeer lekker! En niet te vergeten hun steak! Het interieur... dat maakt het nog af, heel gezellig!
Had hoge verwachtingen maar dat viel erg tegen. Weinig liefde in de zaak en het eten te ondervinden…
Super lekker. Altijd moeilijk kiezen wat te eten want alles is top en vers bereid
Een echte Brusselse brasserie. Met lekkere steak maar ook andere suggesties. En bij de gerechten een slaatje zoals vroeger met een top vinaigrette! Evenals zeer lekkere frietjes!
Restaurant is sinds jaar en dag gekend op het verzetsplein in Anderlecht om zijn mosselen en rood vlees. Superlekkere gerechten.op de klassieke manier bereidt met veel aandacht voor smaak. Werkt met verse producten. Vriendelijke en vlotte bediening. Zeker een bezoek waard als je in de buurt bent.
Leuke sfeer, vriendelijke bediening, lekkere steak... maar een tafel met 4 personen washeel luidruchtig en met ons hadden andere gasten er wel last van... de mensen van het restaurant lieten begaan..
Belgische frituur op z'n puurst. Echte nostalgie en echt lekker eten. Aanrader.
Het is een rustige zaterdagmiddag als we plaatsnemen aan een tafel met een ouderwets rood wit geblokte toile cirée in restaurant <B>Friture René<B> in het centrum van Anderlecht. Het voelt aan alsof we door de teletijdmachine van professor Barabas zijn teruggeflitst in de tijd. Het eerste dat opvalt is de <I>joie de vivre<I> bij het personeel dat zich duidelijk amuseert, altijd een goed teken in de horeca. Friture René is het hele weekend open, hetgeen bijna een uitzondering is in Brussel. In 1932 werd de zaak als frituur opgestart door ene René. In 1967 namen de schoonouders van huidige chef Dirk Piolon de zaak over en maakten er een restaurant van. De specialiteit van het huis was steak provençal, een populair gerecht in de tijd dat de Provence toeristisch werd ontsloten. Het gerecht staat uit respect voor het verleden nog steeds op de kaart. Sinds 1989 nemen Dirk en zijn echtgenote de honneurs waar. Als voorgerecht nemen we een portie moules parquées €7,20 voor een dozijn. Hierbij drinken we een glas pretentieloze rinse witte huiswijn €2,9. Rauwe mosselen zijn de oesters van de kleine man zei Louis Paul Boon. Inderdaad, voor een derde van de prijs is het smaakpalet complexer en geconcentreerder. De mosselen zijn kraakvers, rijk aan sap en fris niet koud. Ze worden geserveerd met een royale portie zelfgemaakte mosterdvinaigrette. Je proeft alle smaken van de zee in één hap. Als de heimwee naar Frankrijk te groot wordt, heeft mijn <I>madame<I> nood aan een stevige entrecote. Dirk Piolon haalt zijn Belgische Witblauwe rundvlees bij een leverancier die het vlees een tweetal weken in de koelcel laat rijpen. Dat is aan de kolossale entrecote bearnaise €22,90 van 400 g ! te proeven. Het vlees heeft een zachte delicate smaak en is bovendien zeer mals. Het is perfect tussen saignant en à point gegrild. De bearnaise had echter wel luchtiger mogen zijn. Voor mij komt er een uit de kluiten gewassen filet americain €12,90 op tafel, smeuïg aangemaakt met een diepe nasmaak die niet begint te vervelen na twee happen. Het oog wil ook wat, vandaar dat er twee indrukwekkende stenen potten met augurken en uitjes op tafel worden gezet. Het originele recept van Joseph Niels uit 1925 wordt in grote lijnen gevolgd, maar hier is de filet americain in de keuken aangemaakt met eigeel, olie en azijn, terwijl dit eigenlijk bij een steak tartare behoort te gebeuren. In dit geval had het een mayonaise met fijngehakte piccalilly moeten zijn. De huisgemaakte dikke frieten zijn vanbuiten niet krokant genoeg. Ze hadden de tweede keer iets langer in het frietvet mogen liggen. Trouwens bij filet americain horen pommes allumettes te worden geserveerd. Bij deze hoofdgerechten drinken we een paar frisse pinten Bel pils €2,10 van brouwerij Moortgat. Deze pils is beter want hoppiger dan Vedett, het dure branché nakomertje uit Breendonk. Nog een koffie €2,3 om af te ronden en we klokken deze gezapige weekendlunch af op €66,90 en gaan een heerlijk middagdutje doen...
Reageer op deze plaats

Recensies, routebeschrijvingen en contactgegevens voor Friture René.

Anderlecht belgisch

openingstijden, locatie, vervoer. Place de la Résistance 14 anderlecht frituur kaart stadsplattegrond, satellietweergave. Friture René adres, telefoonnummer, straatzicht, postcode, hoe u zich verplaatst. Op deze pagina vindt u bedrijven die vergelijkbaar zijn met Friture René. Op deze website kunt u uw opmerkingen en ervaringen over Friture René delen met andere mensen.

Voeg deze kaart toe aan uw website;



Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Le Béguinage Le Béguinage 282 meter
Brasserie Belle Vue Brasserie Belle Vue 323 meter Fantastische authentieke stoemp met sauccise gegeten. Goeie service!
Le Pavillon Le Pavillon 373 meter Veel plaats, proper, vriendelijke bediening, goed adres als ge dorst hebt
Les Tréteaux Les Tréteaux 389 meter
Snack Attack Snack Attack 473 meter Zeer vriendelijk, lekkere broodjes. Deze zaak is al een tijdje gesloten
Friterie Chez le Grec Friterie Chez le Grec 933 meter Superlekkere frietjes en heel vriendelijke bediening. Een echte aanrader!
Greenpark Greenpark 994 meter Eten is lekker en verzorgd.
Manneke Frite Manneke Frite 1 km "Huur de mobiele frituur van Manneke Frite! Organiseert u binnenkort een eveneme...
Snack 4 You Snack 4 You 2 km Vertaald door Google Als je een lange reis naar het toilet wilt maken, eet daar dan. ...
L'escale L'escale 2 km Pluspunten: perfecte locatie. vriendelijk personeel. Goed, betaalbaar buffet sochten...
Osud Osud 3 km
Yeti Ski & Snowboard Yeti Ski & Snowboard 3 km Heel tof om hier nog eens terug zijn. Als kind heb ik hier leren skiën. Niet altijd m...
Joe's Grill Joe's Grill 3 km De beste gegrilde runderbrochettes met pepersaus die we op restaurant ooit aten. Sind...
In Den Appelboom In Den Appelboom 3 km Super locatie voor een heerlijke reünie met oude klas- en schoolgenoten
Innrgreen Innrgreen 5 km Leuke lokatie met een unieke sfeer. De kaart is uitgebreid en de porties royaal! Het ...
We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid