facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Freeranger Canoe

Freeranger Canoe

Info

Freeranger Canoe bouwt houten kano’s die traditionele vormen en materialen combineren met moderne epoxy composiettechnologie.

Geschiedenis

Freeranger Canoe bouwt houten kano's gebaseerd op traditionele kanovormen en bouwtechnieken.

Lattenbouw is de bootbouwmethode waarbij lange smalle houten latjes samen worden gelijmd op een tijdelijke vorm. Vervolgens wordt de kano langs binnen en buiten bekleed met glasweefsel en epoxy. Dat laminaat maakt de houten kano sterk en waterdicht.

De combinatie van cederhout met glasweefsel-epoxie levert een zeer sterke, rigide en lichte constructie op. Houten kano’s zijn uitzonderlijk stijf waardoor er een zeer efficiënte energie-overdracht is. Bovendien zijn ze gemakkelijk te herstellen en quasi onverslijtbaar als ze op de juiste manier behandeld en onderhouden worden.

Met de hand gebouwde kano’s zijn helaas ook duurder dan hun in massa geproduceerde neven en nichten omdat ze erg bewerkelijk zijn om te bouwen. Gemiddeld werken wij een 3-tal maanden aan een boot.

Toch zal iedereen die ooit in een goed ontworpen houten kano gepeddeld heeft je vertellen dat er geen vergelijk mogelijk is. Ze hebben een elegantie op het water die ongeëvenaard is.

Once you’ve paddled it, you never look back!

Adres: Veldstraat 35, 2491 Olmen
Telefoonnummer: 0032475804302
Stad: Olmen
Route: Veldstraat 35
Postcode: 2491



op zoek naar gerelateerd: Malecite canoe
Recensies
Een sfeervol atelier waar je kano's en peddels kan leren bouwen. Kano's kunnen ook op maat gemaakt worden. Persoonlijke aanpak. partijdige maar eerlijke review van een vriend : zie instagram voor meer foto's @freerangercanoe
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid