facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Fonske

Fonske
Adres: Muntstr. 25 , Leuven 3000, BE
Telefoonnummer: 016 20 55 46
Stad: Leuven
Route: Muntstr. 25
Postcode: 3000



op zoek naar gerelateerd: fonske kopen, standbeelden leuven, fons sapientiae, kotmadam leuven, leuvense fonskes te koop, fiere margriet, leuvens fonske
Recensies
Het bekendste en meest typerende standbeeld van Leuven is Fons Sapientiae , in de volksmond "Fonske" genoemd. Het bestempelt Leuven niet alleen als een wijze universiteitsstad, maar ook als een aangename studentenstad. Fons Sapientiae betekent letterlijk " bron der wijsheid ". Hij heeft een boek in de ene hand en met de andere giet hij de nodige wijsheid in zijn hoofd. Dat gieten wordt ook wel eens anders geïnterpreteerd , het zou gaan om een glas bier dat het studentenleven aangenaam maakt.
Het bekende standbeeld aan de Grote Markt. De volledige naam luidt Fons Sapientiae, wat Latijn is voor Bron der Wijsheid.Bezocht opWeekendWachttijdGeen wachttijd
Grote banken om op te zitten langs het standbeeld
Dit is een gekend standbeeld in Leuven. Het wordt soms aangekleed door studentesclubs in het kader van evenementen en er bestaan ook reeds pralines met de naam Fonske. De ligging van het beeld met fontein is uniek , vlak in het drukke historische centrum. In 1975 werd dit beeld van kunstenaar Jef Claerhout geschonken aan de stad ter gelegenheid van het 550 jarig bestaan van de universiteit. Er bestaat nogal wat verwarring over de juiste betekenis van het beeldje. Vast staat dat het om een student gaat die leest , wijsheid vergaart en drinkt.
De bron der wijsheid. Fonske laat de wijsheid in de vorm van water in zich lopen. Tof standbeeld, mooi gelegen in het centrum van Leuven. Typisch voor de studentenstad.
Mooi om foto's te nemen, maar ik persoonlijk dan wel, vind dat ze hem ook mogen kleden zoals Manneken Pis in Brussel. Dan zal hij nog meer volk lokken. Daaag!
Toffe plaats in Leuven! Fijn om zien hoe allerlei mensen daar foto's nemen en Fonske heeft een rijke geschiedenis
Blij dat hij na de renovatie van het Fochplein nog een plaats kreeg. Heel grappig wanneer er schuim terecht komt in de fontein.
Hét icoon van de stad. Staat voor de student die wijsheid in zijn hersenen giet.. Of is het bier? ;
Krijgt passende kleren aan bij feestdagen, heel leuk!
Reageer op deze plaats

Recensies, routebeschrijvingen en contactgegevens voor Fonske.

Leuven fastfood

openingstijden, locatie, vervoer. Muntstr. 25 kaart stadsplattegrond, satellietweergave. Fonske adres, telefoonnummer, straatzicht, postcode, hoe u zich verplaatst. Op deze pagina vindt u bedrijven die vergelijkbaar zijn met Fonske. Op deze website kunt u uw opmerkingen en ervaringen over Fonske delen met andere mensen.

Voeg deze kaart toe aan uw website;



Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Frituur Vlinder Frituur Vlinder 150 meter
McDonalds McDonalds 214 meter
Frituur Bim Bam Frituur Bim Bam 283 meter
CheeKofte & Wraps CheeKofte & Wraps 519 meter
Pasha leuven Pasha leuven 898 meter
We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid