facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Fnac

Info

Fnac is sinds 1981 op de Belgische markt aanwezig en is ‘the place to be’ voor alle liefhebbers van culturele, technologische en vrijetijdsproducten.



"Retrouvez dans votre magasin Fnac: LIVRES - MUSIQUE - VIDÉO - BILLETTERIE - HIGH-TECH - TV - PHOTO - MICRO - HIFI - BUREAUTIQUE - JEUX - JOUETS - PAPETERIE - TELEPHONES - SMARTPHONES"
Adres: Vital Decosterstraat 7 , Leuven 3000, BE
Telefoonnummer: 016 75 12 11
Stad: Leuven
Route: Vital Decosterstraat 7
Postcode: 3000


Openingstijden

Maandag: 10:00-18:30
Dinsdag: 10:00-18:30
Woensdag: 10:00-18:30
Donderdag: 10:00-20:00
Vrijdag: 10:00-19:00
Zaterdag: 10:00-18:30


op zoek naar gerelateerd: fnac online, fnac wijnegem, fnac online shop, fnac gent, fnac antwerpen, fnac brugge, fnac leuven, fnac contact
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
De Standaard De Standaard 207 meter
Ilabo Ilabo 245 meter Geweldig.... maar kan altijd beter.
Exousia Exousia 245 meter
Gobelijn Gobelijn 443 meter alles over strips en prentenboeken
Plato Plato 540 meter Absolute afrader als je nog niet zeker bent wat je wil kopen, of als je gewoon een be...
IMEC IMEC 2 km Imec is an international R&D and innovation hub, active in the fields of nanoelectron...
IMEC IMEC 2 km IMEC is het grootste onafhankelijke Europese onderzoekscentrum op het gebied van micr...
Recensies
Na 3,5 maanden breekt mijn gsm houder voor de fiets gewoon af, zonder enige aanleiding bij normaal gebruik. Wettelijke garantie geldt niet volgens de medewerker, omdat er geen productiefout is... Bij online concurrenten zouden ze de retour gewoon accepteren en terugbetalen. Stimuleren om fysiek te kopen doen ze niet... Vanaf nu dus online bestellen bij de concurrentie. 25 euro weggegooid geld... Laatste keer dat ik hier iets koop.
Nooit meer Fnac!!! Ik kocht de Microsoft presenter van 99 euro wat niet goedkoop is voor een pointer. Bij mijn eerste presentatie blijkt die niet altijd correct te werken. De dag na de aankoop ga ik dus met de pointer terug naar de winkel, toestel perfect in de verpakking en kassa ticket aanwezig. Maar ruilen of een nieuwe geven was allemaal geen optie, omdat het toestel volgens de winkelbediende wel correct werkte = momentopname. De winkelbediende zat er zelf wat verveeld mee, maar kon mij niet verder helpen. Ik was vaste klant en had een Fnac kaart en bovendien is Fnac niet de goedkoopste speler op de markt maar mij zullen ze er dus niet meer zien. Ander en beter!!!
De bedoeling was om snel wat schrijfgerief hier te kopen. Aan de kassa aangekomen, duurde het zeker 25minuten vooraleer het mijn beurt was. Toen ik wou betalen, liet de kassamedewerker mij weten dat enkel contante betalingen mogelijk was. Ik had geen contant op zak, dus met lege handen naar huis. Wat een tijdverspilling! Het is trouwens niet de eerste keer dat ik een heel lange tijd moet aanschuiven aan de kassa terwijl er maar enkele mensen voor mij staan. Focus meer op snellere service in plaats van onze tijd te verspillen en zo veel mogelijk winst uit de klant te proberen halen.
De jongen die me vandaag heeft geholpen met mijn screenprotector eraf te halen en me te helpen met advies voor een nieuw alternatief was buitengewoon vriendelijk. Bovendien merkte je goed dat hij wist waarom hij sprak en hielp me steeds met een glimlach! Topservice van de jongen met zijn brilletje
Na een probleem met met mijn pas aangekochte oortjes kreeg ik heel goed oplossing aangeboden.
8/4Gisteren een lader voor smartphones gekocht. Bleek met de verkeerde ingangspoort. Wat ik niet kon zien zonder de verpakking te openen. Toen ik dat aan de klantenservice melde konden ze me enkel zeggen dat als de zegel op de verpakking was verbroken ze het niet meer terug nemen. Waarschijnlijk staat dat ook wel ergens vermeld dat ze dit zo doen. Wel ik vind dit geen service, ben voor 25€ in het zak gezet. Ik was jarenlang een goede klant, wel mij zien ze daar nooit meer! 11/4 Na ook een mail gestuurd te hebben naar klantendienst Fnac om mijn ervaring van die dag te delen. kreeg ik vrij snel antwoord dat ze dit wilden rechtzetten. Ik werd vandaag in een bon terug betaald. Blijven wel bij hun punt dit normaal niet te doen en vragen verkopers aan te spreken als je van iets niet zeker bent.
Helaas bleek mijn nieuw gekocht product defect te zijn reeds bij het eerste gebruik. Bijna een half jaar later is dit probleem nog steeds niet opgelost, ondanks meerdere pogingen tot herstel van de Fnac. De klantenservice is daarbij ook nog eens ondermaats, aangezien ze mij meermaals foutieve informatie bijbrachten i.v.m. het product, wat de herstelling alsmaar langer op zich laat wachten.
Wat een waardeloze klantenservice! Bestelling na 10 dagen nog steeds niet geleverd in de winkel. Klantendienst kan me niet doorverbinden met de winkel in Leuven want ze communiceren intern enkel via e-mail ?!. Niemand kan me vertellen waar de bestelling zich bevindt en de informatie op de website wordt niet aangepast. Wat een amateurisme. Nooit meer Fnac.
Verzeker nooit je electronica hier, gewoonweg schandalig!!!! in 2019 mijn gsm verzekerd langs fnac, in 2021 werd mijn gsm gestolen. 2 jaar is mijn dossier al bezig met de verzekering. nu later blijkt dat de verzekering een grote fraude is. Gewoon schandalig meer dan 1000 euro aan verzekering betaald voor een gsm van 800 euro en daarbij krijg je te horen van fnac 'Sorry wij werken niet meer samen met dit verzekeringsbedrijf'. Dit is schande, zo veel geld verloren voor wat?
E hebben minder en minder game technologie van hoge qualiteid dan ze vroeger hadden . prijzen voor gsms en apple producten / enorm veel boeken zijn wel oke . maar persoonllijk voor de dingen waar ik voor ging zoals vroeger, is het een teleur stelling. ook prijsgewijs is het veel te veel tegen over andere winkels of online websites.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid