facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor FAM - Famenne & Art Museum

FAM - Famenne & Art Museum

Info

Famenne & Art Museum

Geschiedenis

Ringard le musée de la Famenne? Les chiffres de fréquentation indiquent
tout le contraire! Le nombre de visiteurs à presque doublé en trois ans.
La jeune et dynamique équipe veille à faire bouger le musée et facebook
est là pour le refléter.



"Bienvenue au Famenne and art muséum!Le FAM est un musée aux nombreux visages. Il présente à la fois la région naturelle de la « Famenne » et l’art moderne et contemporain, à travers l’œuvre de Remy Van den Abeele Deux expériences de visites opposées, mais complémentaires, pour un parcours inattendu !Venez visiter l’une de nos expositions temporaires, ou participer à l’une de nos conférences !Participez également à nos nombreux événements familiaux ! Tout au cours de l’année : journée d’archerie, chasse aux œufs de pâques, soirée pyjama : il y a toujours quelque chose à voir, ou à faire !Idéal aussi pour les visites scolaires, le FAM propose de nombreuses formules de visites pédagogiques !"
Adres: 17 Rue du commerce, 6900 Marche-en-Famenne
Telefoonnummer: 084/32.70.60
Stad: Marche-en-Famenne
Route: 17 Rue du commerce
Postcode: 6900



op zoek naar gerelateerd: agenda marche-en-famenne, Musée en Piconrue, Musée des Celtes
Recensies
Op een regenachtige dag 12/10/2021 bezocht ik dit museum en het viel goed mee. Onverwachte voorwerpen, zoals Merovingische sieraden, kunst van de meester van Waha en oude foto's van begin 20e eeuw. Ook de filmen die men er kan zien zijn de moeite. Reken op ca. 75 tot 90 minuten tijd.
Wat een belevenis! Op de nationale feestdag ontdekten we dit fijne museum. De tentoonstelling over 'stenen' Brique un jour, briques toujours was erg toepasselijk voor ons Belgen. Ook de vaste collectie is een aanrader met prachtige schilderijen van oa Mercédès Legrand en met julelen van de Merowingers! Met de conservator hadden we een interessant gesprek en hij gaf ons de ultieme tip om het kerkje van WAHA te bezoeken drie km van het centrum. Ook al een ontdekking. Mijn tip: ga zo snel als je kan naar dit fijne museum en ja, ook naar het kerkje van WAHA.
Op 1 oktober 19 waren we tijdens de voormiddag de enige bezoekers. Het museum is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Het museum is een mengelmoes van heel verschillende onderwerpen die in Marche en omgeving gevonden zijn of er een band mee hebben. Alles samen toch een bezoek waard. Het personeelslid dat wij troffen, had er duidelijk geen zin in. Zelfs een simpele goeden dag kon er niet af. Alle toelichtingen zijn ook in het Nederlands en het Engels beschikbaar. De korte filmpjes zijn ondertiteld.
Verrassend mooi museum, bijzonder leerrijk, heel gevarieerd, boeiende thema's, dit wil je niet missen als je op reis bent in de Fammenne.
Het museum was onverwacht mooi, een goede mix van oude en nieuwe werken. Gewoon prachtig om te zien.
Interessant museum met zowel klassieke items tot videoreportages. Ook leerzaam is de maquette van de oude stad met vergelijking aan de hand van foto's met de huidige toestand. Aanrader als je win Marche-en-Famenne bent om meer over dit stadje te leren.
Zeer fijne collectie, heel goedkoop. Tijdens ons bezoek was er een fijn spel.
Heel leuk museum, de moeite waard en vriendelijke conservator!!
Heel mooi en prachtig om te zien
Niet voor mij. Geen goede lnformatie.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid