facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Falck Ambuce

"Ambuce is een Ambulance bedrijf dat oa dringend/niet-dringend ziekenvervoer, preventieve hulpverlening, repatriëring en opleidingen regelt over heel België.Tegemoet komen aan de noden van de patiënten vereist een zorgvuldige planning. Met geavanceerde vervoermiddelen is Ambuce® in staat het maximale aan veiligheid en comfort te bieden."
Adres: Bijkhoevelaan 8, 2110 Wijnegem
Telefoonnummer: 033530505
Stad: Wijnegem
Route: Bijkhoevelaan 8
Postcode: 2110



op zoek naar gerelateerd: niet dringend ziekenvervoer - ambuce, Ambuce vacatures, Ambumed Wijnegem, Ambuce tarieven, Ambuce telefoonnummer, Ambuce geplande evenementen, Ambuce Facebook, Niet-dringend ziekenvervoer Limburg
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Recensies
Ondanks dat ik een bevestigingsmail kreeg dat men mij ging ophalen om 08:00 was er nog steeds niemand om 08:10. Wanneer ik belde werd mij gezegd: ‘oei jah, er is waarschijnlijk iets fout gelopen’. Mijn afspraak lag al een jaar vast door een enorm lange wachtlijst dus ik moest er echt wel geraken. Toen ik dit duidelijk maakte vertelden ze mei: ‘jah, ik kan wel niemand sturen ze binnen tkwartier’. Uiteindelijk stelden ze voor naar de dienst in het ziekenhuis te belllen of het oké zou zijn dat ik wat later ben door hen. Nu zou je toch verwachten dat ze mij dan terugbellen dat het oké is of niet en of er een chauffeur onderweg is of niet. Dit is dus niet zo gegaan. Ik heb hier zelf opnieuw voor moeten bellen, compleet onder stress. Ik stond buiten te wachten op de chauffeur maar er kwam steeds niemand. Om 08:45 was er nog steeds niemand, ik besloot opnieuw te bellen. Ze verzekerden mij dat de chauffeur al in Waregem was. Toen dacht ik: ‘oef, tkan nu niet lang meer duren…’ Ik heb daar nog een kwartier gestaan! En toen hij er eindelijk was herkende ik hem van een vorige keer…. Twas toen ook al zo een misserie… Ik heb geen excuses gehad van de dame aan de telefoon of later bij de mail met mijn factuur… Ik had dit wel geapprecieerd. Want er is een reden dat ik ziekenvervoer moet gebruiken en extra stress bij een chronische ziekte is niet aan te raden.
Enige nadeel is dat ze je steeds een half uur later komen oppikken dan afgesproken wat voor stress zorgt. Ik moet er wel bij zeggen dat we steeds op tijd waren. 5* omdat ze op dit te laat komen na, echt een hele goede service leveren en tot het uiterste gaan. Bedankt hiervoor
Tijdens de interventie moest mijn zieke vrouw, misselijk van de pijn en een droge mond antwoorden op een spervuur van vragen door een ongeduldige, arrogante ambulancier. Hij droeg geen mondmasker wat ons een onveilig gevoel gaf, toen ik hem daarop wees kreeg ik een snauwend antwoord terug. Ik mocht mijn vrouw niet vergezellen naar de Spoed.
“Binnen 10 minuten zijn we daar” uiteindelijk meer dan 2 uur moeten wachten op vervoer dat meer dan op tijd geregeld werd. Personeel aan de telefoon is ook alles behalve vriendelijk, ambulancier was er niet beter op. Worden betaald om te wachten en gaan gewoon weg met bofte dat er meteen iemand anders kom, depot was juist naast waar wij waren. Uiteindelijk gingen ze ons daar weer een uur laten wachten. Geen goede service, te vermijden.
Ik kreeg geen factuur en kreeg dan ineens een aanmaning met 30€ extra kosten. Ik probeerde hun te bellen zoals vermeld op hun brief en het automatisch bandje zei dat zij maar 2 dagen in de week bereikbaar zijn. Ik bel hun dan op 1 van die 2 dagen, maar ik kon hun nog steeds niet bereiken. Dan ben ik gaan kijken op hun website. Daar stond ergens in klein op dat zij telefonisch niet bereikbaar zijn en enkel via mail. Ik stuur hun een mail over de aanmaning en met de vraag of het gaat over 1 factuur of 2 facturen want er werden 2 mensen samen vervoerd. Na een derde reminder mail te hebben verstuurd en nog steeds geen antwoord te hebben ontvangen, kreeg ik ineens een aangetekende brief van de deurwaarder. Ambuce had nog steeds niet gereageerd op mijn mails en had wel het lef om die factuur naar de deurwaarder te sturen, zonder mijn mails te beantwoorden. Via de deurwaarder kreeg ik dan wel een antwoord op mijn vragen. Ik was het zo kotsbeu dat ik uiteindelijk de factuur met 30€ extra kosten heb betaald om mezelf nog meer grijze haren te besparen. Nadat ik heb betaald, kreeg ik pas een e-mail van Ambuce met uitleg. Maar daar was ik dus niets mee, want zij zouden de 30€ extra kosten sowieso niet kwijtschelden, want zij denken dat zij gelijk hebben. Dus als een koppel wordt vervoerd met de ambulance naar 1 ziekenhuis, krijgt het koppel 2 facturen! Alsof de brandstof en personeelskosten dan ineens dubbel zijn. Schandalig dit en daarbovenop nog een heel slechte service. Je zou toch meer verwachten van een ambulancedienst.
Proberen gaat mee. Ze maken misbruik van de nieuwe facturatiewetten om schandalige kosten te rekenen bij een eerste rappel van een rekening die nota bene reeds betaald was. Hou bankafschriften goed bij, want proberen gaat mee voor hen. Factuur van 3/11/20 betaald op 16/11/20. Bedrag van 60,84 euro. Op 8 december een rappel ontvangen van 60,84 + 30,24 euro = 91,08 euro. Facturatiedienst niet telefonisch beschikbaar tijdens de openingsuren. Dan maar via mail. Blijkbaar zijn ze daar niet de vriendelijkste. Betalingsbewijs doorgestuurd en geen verontschuldigingen gekregen. Met andere woorden: let goed op met hun facturen en hou betalingsbewijzen bij. Hebt u een week na uw vervoer nog geen factuur, kijk het na. Verloren in de post zou een duur grapje kunnen worden. Hebt u betaald? Uittreksel goed bijhouden, want ze ruiken geld. Uittreksel doorgemaild, beweren ze dat er aan een verkeerde firma betaald is. We hebben met het originele overschrijvingspapier betaald, dus hebben we het nummer niet meer om na te kijken, sturen ze een ander via een zogezegde duplicaatfactuur.
Heb maanden geleden gesolliciteerd bij deze bedrijf. Door corona kon de sollicitatie gesprek niet doorgaan. Na maanden verder terug contact opgenomen om te vragen hoe of wat. Antwoord nog steeds geen werk door corona wat achteraf blijkt dat de vacature recent vernieuwd is en terug actief. Dank jullie als men menselijke vertrouwen en moed dat ik gedacht heb toch aan werk te kunnen geraken bij jullie in het firma als chauffeur. Mensen aan de lijn houden is ook een optie.
Tijdens gewoon rondrijden gelden er ook verkeersregels... Door het rode licht rijden, de pechstrook op en dan invoegen waar de pechstrook stopt met de nodige arrogantie.
Goede lesgevers prachtig team leuke sfeer goede koffie of chocomelk
Zeer teleurstellend!!
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid