facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Eskimofabriek

Eskimofabriek

Info

De Eskimofabriek te Gent is een 19de eeuwse textielfabriek die intussen volledig gerenoveerd werd en als evenementenlocatie gedroomde moderne faciliteiten

Geschiedenis

De oudste gebouwen van de Eskimofabriek, waaronder de Grote Fabriek, de Kleine Fabriek en de Promenade dateren van het einde van de negentiende eeuw. De gebouwen die van de straat zichtbaar zijn, maakten voorheen eveneens deel uit van een fabriek - 'Usines Cotonnières Indienneries Belges' - die zich uitstrekte tot aan de prachtig gerestaureerde historische torens aan de Vynckier fabrieken.
De fabriek werd gefragmenteerd bij het faillissement van de Usines Cotonnières, maar het gebouw van de huidige Eskimofabriek werd gered, opgeknapt en aangepast rond 1970 voor de activiteiten van de Firma De Groote met haar bekende Eskimo.

In 1996 verhuisde Eskimo naar Melle, waardoor de gebouwen een tijdje leeg stonden. De organisatoren van de Eskimo-fuiven zagen hun kans om het historisch pand enkele malen per jaar om te vormen tot een succesvolle evenementenhal. Begin 2000 was 'Eskimo' uitgegroeid tot een megafestival bekend tot ver buiten de landsgrenzen. Van de bekende Gentenaars "the brothers Dewael" tot internationale vedettes als Saint Germain traden er op.

Begin 2005, na het indienen van de nodige vergunningen, is de restauratie van de Eskimofabriek aangevat, opdat deze zou voldoen aan de wettelijke normen inzake brandveiligheid en milieu. De intense samenwerking tussen Eskimofabriek en de Stad Gent resulteren in de omvorming tot een uitzonderlijke locatie voor uw uniek evenement.

Kortom, een bewaard gebleven stukje geschiedenis in de negentiende-eeuwse gordel, waarvan we hopen dat ze zal bijdragen tot de verdere uitbouw en uitstraling van onze mooie Gentse stad.

Adres: Wiedauwkaai 25, 9000 Gent
Telefoonnummer: 0483 22 27 78
Stad: Gent
Route: Wiedauwkaai 25
Postcode: 9000



op zoek naar gerelateerd: eskimofabriek verkoop, eskimofabriek stoffenverkoop, eskimofabriek melle, eskimofabriek parkeren, eskimofabriek prijs, eskimofabriek oudejaar, agenda eskimofabriek, eskimofabriek huren
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
TOPstart TOPstart 3 km
Recensies
Oude fabriekssite waar nu vele kleine firma's zitten, kan nog wel een opfrisbeurt gebruiken
Een ruim, proper en praktisch gebouw met mogelijkheid om rondjes te lopen dankzij een brede gang naast drie grote zalen. Ideaal voor tijdens corona en op de PUP plantenexpo heeft me dat geen windeieren gelegd.
Mooi feest op aardige locatie
Prachtige ruime zaal. Parking en akoestiek zijn iets minder.
Julie's house werd 10 jaar en voorbijgangers mochten komen genieten van het dessertbuffet!
Prachtige locatie voor een fuif.
Veel ruimte en tof ingericht. Ideaal voor grote bedrijfsfeesten
Bij bvb georganiseerde fabrieksverkoop dient de organisator zelf voor extra verlichting te voorzien. De verlichting die voorzien is, is niet voldoende.
Geweldige locatie voor evenementen
Was in het kader van event. Fourchette 2018 Prachtig.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid