facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Elindus

Elindus

Info

Elindus is een Belgische energieleverancier voor de zakelijke en industriële markt.

Geschiedenis

U heeft weinig of geen tijd om zich grondig te verdiepen in energiecontracten, maar misschien betaalt U op deze manier wel een stuk teveel, of heeft u van een andere leverancier een tariefformule gekregen die niet bij u past. Zonder het soms te beseffen, zal u merken dat energie vaak een grotere impact heeft op uw activiteit dan U gedacht had.


Wat kan Elindus betekenen?

Wij proberen u op een zo efficiënt en snel mogelijke manier klaarheid te scheppen in hoe uw energiefactuur tot stand komt. U krijgt van ons concurrentiële prijzen en een persoonlijke opvolging.
Elindus bouwt als zakelijke leverancier aan een vertrouwensrelatie, waarin uw noden centraal staan, met contracten zonder stilzwijgende verlengingen.

Zo hoeft U zich enkel bezig te houden met waar U goed in bent. Wij leveren uw energie en zorgen dat U blijvend bespaart en altijd de beste en voordeligste oplossing heeft. Bovendien kan U tussentijds, zonder kosten, Uw energiecontract met ons opzeggen.



"Elindus is een Vlaamse energieleverancier gas en elektriciteit voor de zakelijke en industriële markt."
Adres: President Kennedypark 27B, 8500 Kortrijk
Telefoonnummer: 056494842
Stad: Kortrijk
Route: President Kennedypark 27B
Postcode: 8500


Openingstijden

Maandag: 08:30 - 18:00
Dinsdag: 08:30 - 18:00
Woensdag: 08:30 - 18:00
Donderdag: 08:30 - 18:00
Vrijdag: 08:30 - 17:00


op zoek naar gerelateerd: Elindus klachten, Elindus particulier, Elindus Opteco, Elindus review, Elindus Elion, Tarieven Elindus, Elindus algemene voorwaarden, Marktinformatie elindus
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Vlaskracht Vlaskracht 3 km Met Vlaskracht werken we samen aan duurzame energie in de Leie-regio! Als aandeelhou...
Smappee Smappee 3 km Smart energy management solutions.
Recensies
Zeer onbetrouwbare firma. Contract begonnen op 1 april. Voorschot van 390€. Heel de zomer te veel voorschotten betaald. Mail gestuurd met uitleg waarom mijn verbruik sterk gedaald is kleiner gezin, geen elektrische verwarming meer Vanaf oktober winterperiode overgeschakeld op variabele voorschotten, hoewel ik daar uitdrukkelijk niet mee instemde. 450€ 712kwh Meterstanden opgevraagd bij Fluvius Werkelijk verbruik: 189Kwh Werkelijk te betalen: 119.45€Weiger factuur te betalen. November: variabel voorschot: 355€ 954 Kwh Werkelijk verbruik in periode 1 tot en met 15 november: 178kwh. Alles met bewijzen opgestuurd op 16 november. 17 november aangetekend schrijven met 50€ kosten en de meededeling dat wordt gevraagd de meter te verzegelen! Gangsterpraktijken!
heb helaas dezelfde ervaring als onderstaande. Na bezoek van tussenpersoon zijn wij overgestapt aangezien wij 1 maand zouden uitsparen tegen over onze toenmalige leverancier op jaarbasis. Vandaag echter voorschotfacturen ontvangen en moet meer dan 1300 per maand nog eens extra betalen. Hun uitleg de prijzen zijn sinds overstap enorm gestegen. Ga nu vlug overstap in orde brengen want dit is niet betaalbaar. Geloof dus niet in de mooie praatjes van hun vertegenwoordigers!
Beste iedereen, In maart 2022 werd een reportage uitgezonden via Pano waarin ik deelnam als zelfstandig alleenstaande ondernemer. Ik heb toen gehuild maar ook acties ondernomen om geen extra kosten te moeten ondergaan en te overleven. Zeven maand later heb ik een nieuwe afrekening gekregen betreffende gasrekening weet dat ik een frituur heb waar 70% op gas gewerkt wordt en ik was aangenaam verrast. Ik moest slechts 600 euro opleggen op mijn voorschotfacturen waarvan vier maanden nog golden van de voorgaande facturen. Ik zie hier heel negatieve reacties die ik enerzijds kan begrijpen als ik hoor welke bedragen er moeten 'achter gedragen' worden. Ik heb me van meet af aan neergelegd bij deze en zitten huilen, dat geef ik grif toe. Meteen basis aangepast waar mogelijk met resultaat. Ik ben uiteindelijk supercontent met hetgeen ik slechts moet betalen ondanks de steeds stijgende prijzen. Met dank aan Kim van Elindus die me steeds te woord stond ook al was ik met momenten heel gefrustreerd! Willen of niet? Energie moet betaald worden... Laat je goed informeren en bekijk waar je kunt besparen. Dat bespaart je een hoop frustraties. Bel naar Kim is mijn tussenpersoon bij Elindus of een collega en die helpen je verder. Mag dit even een positieve noot zijn...
Zeer slechte ervaring. Voorschotfacturen waren dubbel zoveel als ons vorig contract. Betaling was zonder te verwittigen op 15 dagen bepaald, waar normaal 30 dagen zijn. Uit principe maar om de 30 dagen betaald. Deze firma heeft zelf de leveringen opgezegd. Ik kan anderen maar waarschuwen, word geen klant van deze firma!!!!!!!!!!!!!!!!!
tot hiertoe tevreden van, ik begrijp dat mensen niet graag hun voorschot verhoogd zien, maar de afrekening zal dan navenant zijn. Met mijn vertegenwoordiger bij Elindus kunnen wij samen bespreken op basis van mijn voorbije verbruik, maar ook op de besparingen die we ondertussen gedaan hebben wat het beste voorschot is, voor beide partijen...geen van beide dient een kredietgever te zijn. Deze manier van samenwerken vind ik bij geen enkele andere leverancier terug
Roekeloos rijden + verkeer tegenhouden??? Een job van een vertegenwoordiger???3
Heel dubieus bedrijf. Hun verkoper verzekerde me dat ze de goedkoopste zijn. Na telefonisch contact met Elindus, om de voorschotfactuur te bepalen bleek dat ze nog goedkoper waren dan de verkoper had gezegd. Hoera, geweldig !!! Echter, na de eerste afrekening bleek dat de prijs bijna 2x hoger was dan voorzien. Hun uitleg? De dag nadat mijn voorschotfactuur bepaald was, was de prijs opeens 2x gestegen.... Telefonisch zijn ze moeilijk te bereiken. Ze raden zelf aan om mails te sturen die ze echter nooit beantwoorden.
Omdat we door gepruts van een andere energieleverancier bijna van het energienetwerk werden afgesloten met ons feestzaaltje zijn we ten rade gegaan bij Thomas omdat we daar reeds voor een ander energiecontract goed waren geholpen. Thomas heeft nadat we ons verhaal deden ons contract direct in orde gebracht bij de andere partij waren we reeds één maand bezig en was er nog niets in orde. Daarom toch even deze extra bedanking naar Thomas Paeme om ons zo snel te helpen.
Altijd correct betaald met domicilie en zonder brief niks, geen verwittiging van Elindus!! Een brief In de bus van fluvius om te zeggen dat Elindus niet meer gaat leveren vanaf 4/12!! Was het eerste dat we ervan hoorden! Schandalig!
Ik ben het volledig mee eens met de reacties hier... Verkoper langs geweest, overtuigde ons.. Gestart met 250€..2 maand geleden.. Een herbereking ontvangen en nieuwe facturen naar 665€.. Gevraagd om wat aan te passen naar 400€ en Niet mogelijk!!
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid