facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Eigen-wijze Vzw Page

Eigen-wijze Vzw Page

Info

Voor iedereen die naar eigen kunnen een bijdrage wil leveren om samen "De Oeterse Vallei" op te bouwen, te laten draaien en iets bijzonders neer te zetten!

Geschiedenis

Het ontstaan van het idee
Het idee van het starten van deze onderneming is ontstaan doordat onze oudste zoon ASS heeft ook wel autisme genoemd. Als gezin hebben we al een hele zoektocht afgelegd zoals vele ouders van kinderen met deze psychische aandoening. Omdat we ons zorgen maakten over zijn toekomst op de regulieren arbeidsmarkt in een maatschappij waar het werktempo en de druk van presteren vaak hoog ligt zijn we begonnen naar een oplossing te zoeken. Een leuke baan passend bij de mogelijkheden en het kunnen van onze zoon. Voor vele "gewone jongeren" al een lastige taak om werk te vinden maar voor deze doelgroep nog net even lastiger. Al snel bleek dat wij als ouders niet de enigste zijn die deze zorg hebben.
Wat wij willen voorkomen is dat jongeren na hun schoolcarrière uiteindelijk na tal van sollicitaties en afwijzingen thuis op de bank zullen belanden. Vele van deze jongeren hebben veel in hun mars en willen maar al te graag werken.
In een maatschappij waarbij het werktempo vaak hoog ligt en er veel van de beginnende werkers wordt verwacht lopen deze jongeren vaak vast. Na heel wat brainstormen kwamen we op het idee van een verblijfspark.
Een sector waarin vele facetten ondergebracht zijn om werkervaring op te doen.

Nadeel van een verblijfspark is dat er reeds vele zijn en het zeer moeilijk is in deze sector onderscheidend te zijn. Een traditioneel verblijfspark van stacaravans met vaste jaarplaatsen een zwembad en een speeltuin past niet bij ons. Na het zien van voormalig camping Bergerven met zijn schitterende ligging zijn we na gaan denken over een verblijfspark dat dicht tegen de natuur aanligt en dit in combinatie met de mogelijkheid om jongeren werkervaring op te laten doen.

Doelstellingen
Hoofddoel:
Jong volwassenen met een licht verstandelijke beperking, met een psychische aandoening uit het autismespectrum of een combinatie van beide, werk op maat aanbieden. Denkt u hierbij aan:
Groenvoorziening
Planning
Schoonmaak
Horeca
Receptie
Administratief
Kindervermaak
Onderhoud
… en eigenlijk alles wat hierbij komt kijken.
Ze kunnen door deze werkwijze vertrouwen en werkervaring opdoen, om vervolgens door te kunnen stromen naar een passende baan binnen de reguliere arbeidsmarkt.

Adres: Ketelstraat 76, 3680 Neeroeteren, Limburg, Belgium
Telefoonnummer: +32 479 44 78 46
Stad: Neeroeteren
Route: Ketelstraat 76
Postcode: 3680


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
vzw Heifieste vzw Heifieste 1 km Laatste nieuwtjes over het beste feest van de Maaskant!
Recensies
Bij het binnenrijden van de camping waan je je in een sprookjesbos. Eenmaal door de oprijlaan in het bos kom je op het terrein. Het terrein heeft in het begin vaste chalets en op het einde van het terrein nog enkele stacaravans. Een heel rustige camping waar je echt kan genieten van de natuur en van de stilte. Ben je met kindjes dan kan je op het grote plein spelen op een mooi grasveld met tal van speeltuigen. Voor de echte atleten onder ons is er ook een petanqueplein die de gasten vrij kunnen gebruiken. Er wordt 's avonds al eens een balleken gesmeten elk jaar komt er wel iets nieuw bij op deze camping. Keep on the good work!
Rustige camping, ideaal om tot rust te komen in de mooie natuur ,leuke uitbaters, de opbouw wordt leuk
Rustig, ideaal om wandelingen en fietstochten te starten. Aan de rand van het natuurdomeon Berger en.
Slechte camping
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid