facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Duinengordel

Geschiedenis

Het gebied de Duinengordel is een unieke natuurkern gelegen in het hart van de Limburgse Kempen op het Kempens Plateau. De landduinen in het gebied hebben een uitzonderlijk reliëf door hun uitgestrekte lengte en hoogte. Het gevarieerde en uitgestrekte heide-, bos- en duinenlandschap (3000 ha) omvat natuurwaarden van internationaal belang, waardevol erfgoed en veel toeristisch en recreatief potentieel.LiggingHet natuurgebied ligt in de provincie Limburg op het grondgebied van de gemeenten Meeuwen-Gruitrode, Opglabbeek, Maaseik en Bree. Het omvat drie omvangrijke wandelgebieden: Oudsberg (gelegen in het Gruitroderbos), Donderslag en Solterheide. Centraal in het gebied ligt het Vlaamse natuurreservaat Oudsberg: de hoogste en grootste open stuifduin van Vlaanderen. In de Duinengordel liggen daarnaast ook fiets- en ruiter- en menroutes voor toeristen en recreanten. Het gebied grenst aan het militaire schietveld Pampa Range, waaronder ook het Domein Masy valt.GeschiedenisIn de Vroegmoderne Tijd maakte de huidige "Duinengordel" deel uit van een uitgestrekte heidegebied. Dit heidegebied bestond uit verschillende aaneengesloten deelgebieden. In het zuidwesten lag de uitgestrekte Donderslagse Heide, die naar het noordoosten via de zogeheten Gruitroodse Heide tot aan Waterloos reikte.



"2 routes:- 750m via verhard pad - makkelijk toegankelijk voor buggy en rolstoel- 2,5km via verhard en onverhard pad - moeilijker toegankelijk voor buggy - af te raden voor rolstoel"
Adres: Opglabbeek
Stad: Opglabbeek



op zoek naar gerelateerd: Wandelen Oudsbergen, Wandelknooppunten Opglabbeek, Leemkuilstraat Opglabbeek, Kaart Duinengordel, Duinengordel gpx, Looproutes Oudsbergen, Kleuren wandelroutes, Joekelbos
Recensies
Het Joekelbos, het perfecte speelbos voor jong en oud. Het verharde pad is rolstoel, rollator en buggy vriendelijk. Wil je meer avontuurlijk gaan, ga je niet meer met deze voorwerpen kunnen gaan. Over de verschillende routes vind meerdere speeltuigen en verstopte dieren voor jouw te vinden! Het speelbos is hond vriendelijk aan de leiband en zolang je het poepje opruimt. Er zijn meerdere picknick tafels beschikbaar voor een lekkere picknick. Enige wat mist, is een vuilbak aan de picknick tafels. Want hierdoor word er vaker afval achter gelaten. Heb de bouw van het Joekelbos helemaal gevolgt gehad en ervoor ging ik erook veel heen. Tijdelijk is er een rook verbod, vanwege de hitte! Speeltuin: Je mag van de padden afgaan en het bos betreden, je mag hutten maken van takken en bladeren. Toiletten: Een groot toilet is beschikbaar, man en vrouw delen deze. Er is meestal geen wc-papier beschikbaar. Geschiktheid voor honden: Honden zijn welkom aan de leiband. Picknickgebied: Er zijn meerdere picknick plaatsen doorheen de routes.
Heel mooi speelbos. Er zijn ook een aantal speelhoekjes met water, leuk bij warm weer. Bostoilet aanwezig. Makkelijk bereikbaar. On de zomer heb je op de hoek, aan de ingang een zomerbar waar het leuk vertoeven is.
Wij hebben het Joekelbos bezocht in November. Het begin oogt mooi, goede parkeermogelijkheden, goede uitleg op pancarte. Er zijn 2 routes, een kort verharde van 0.8km en een lang onverharde van 2km. De speeltuigen zijn echter niet zo speciaal. Onze kinderen van 6 en 8 hebben hooguit 5 minuten op de 5 grootste toestellen doorgebracht. Alles was nat, dus glad. De 5 andere hielden weinig in. Ik ben wel overtuigd als je in de zomer komt het plezanter is. Er zijn wel voldoende banken aanwezig om te picknicken. Er is ook een openbaar toilet aanwezig. Voor mijzelf was het wat teleurstellend om speciaal tot hier te komen. Wijzelf hebben hier 3 kwartier doorgebracht in het bos en de grote lus bewandeld.
Parkeren op de Reyndersstraat is not done, er is parking voorzien bij Sentower! Als mooimaker zijnde heb ik nog de volgende opmerking: Voorts zien we vaak dumpingen rond het joekelbos en zijn er vuilbakken voorzien in het bos, houd het aub proper zodat wij ook minder schoonmaakwerk hebben en het voor iedereen tof blijft! Vaak zijn het snoep papiertjes, drankbussen, bestek e.d. Verder fijn om zo kort bij het bos te wonen en toch bijna geen last te hebben van het vele volk dat hier komt.
Zalig. Kinderen hebben de tijd van hun leven. Met buggy's en bolderkarren iets moeilijker, dus best gewoon een rugzak meebrengen. Er zijn verschillende picknicktafels. Aan de duin staat een hele lange. Ideaal voor een feestje!
Leuk speelbos voor kinderen. Deels toegankelijk met kinderwagen.
Fijn speelbos! We hebben er het verjaardagsfeestje van ons zoontje gevierd aan de hoge zandberg, aanrader!
Erg leuk voor de kleine alleen wat onderhoud zou niet verkeerd zijn
Eigenlijk vrij rustig bis met een fijne wandelibg waar de kids om de 100 meter een ander speeltuintje vinden. Met als klapstuk een grote duin met boven een waterpomp. Heerlijk voor de kids en sport voor de papa's . Tip: geen zondagse kledij aan doen....
Leuk, maar enorm druk. We zijn ook erg snel terug vertrokken, met de corona epidemie vertrouwen we het niet zo.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid