facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Druivenfestival Hoeilaart

Druivenfestival Hoeilaart

Info

Het laatste zomerfestival van het jaar

Geschiedenis

We zijn toe aan het 70ste Druivenfestival, een Hoeilaartse traditie die begon in 1948.

Oorspronkelijk waren de feesten bedoeld om de Belgische druif te promoten. Omdat wij die traditie in ere willen houden, worden de druiven nog steeds tentoongesteld in het gemeentehuis, tijdens het festival. Sinds 2008, het jaar waarin onze tafeldruif erkend werd als streekproduct, krijgen ook hobbyserristen de kans om hun druiven tentoon te stellen.

In de loop der jaren groeide het Druivenfestival uit tot een echt dorpsfeest. De klemtoon ligt dan ook voornamelijk op het verenigingsleven, cultuur, samenzijn en ontspannen.

Muziekliefhebbers komen aan hun trekken op de Openingsavond, Intiem Klassiek, de kioskconcerten, de Jazzdag, het maandagnamiddagconcert en Nerorock.

Je dansbenen kan je strekken in het Scoutsdorp, op de Nacht van de Jeugd, de Nacht van den Doender en in Jeugdhuis Phobos.

Maar het Druivenfestival betekent vooral gezelligheid: rondkuieren op de rommelmarkt, de ambachtenmarkt of de jaarmarkt, genieten van het straatanimatiefestival en proeven van de lekkere dingen des levens, zoals de kaastaarten op het kaastaartenfestival. Ook de kleinsten onder ons kunnen zich laten verrassen door de vele animatie op kindermaat.

En laten we zeker toppers als de lichtstoet, de steegjesrace en het vuurwerk niet vergeten.

De verenigingen zijn de spil van het Druivenfestival. Stuk voor stuk zorgen zij ervoor dat Hoeilaart het derde weekend van september op zijn kop staat.

Het organiserend comité bestaat uit vrijwilligers die een jaar lang in de weer zijn om het geheel in goede banen te leiden. Het comité is een mengelmoes van rotsvaste waarden die al enkele jaren meedraaien en een aantal nieuwe krachten. Sinds het festival van 2007 neemt Erwin Gysens de rol van voorzitter waar.

Adres: Gemeenteplein 39, 1560 Hoeilaart
Stad: Hoeilaart
Route: Gemeenteplein 39
Postcode: 1560



op zoek naar gerelateerd: Druivenfeesten Hoeilaart, Programma Druivenfestival Hoeilaart, Foto's druivenfeesten Hoeilaart, Winnaar lichtstoet Hoeilaart, Programma Druivenfestival Hoeilaart 2022, Steegjesrace Hoeilaart, Winnaar lichtstoet Hoeilaart 2022, Rommelmarkt Hoeilaart 2022
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Festivaltent Druivenfestival Hoeilaart Festivaltent Druivenfestival Hoeilaart 298 meter De festivaltent staat bekend voor muziek, dans en vooral uit de bol gaan. vrijdag: D...
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid