facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Drankencentrale Maes

Drankencentrale Maes

Info

Drankencentrale Maes is een familiale KMO actief in de distributie en verkoop van dranken zowel naar particulieren als naar bedrijven en naar Horeca.

Geschiedenis

Drankencentrale Maes is een familiale KMO actief in de distributie en verkoop van dranken zowel naar particulieren als naar bedrijven en naar Horeca.
Gustaaf Maes, de vader van Etienne Maes start in 1935 brouwerij MAES - VAN OOSTENRIJCK op te Sint-Gillis Dendermonde. Er werden tafelbieren & limo's geproduceerd om met paard en kar rond te voeren bij zijn klanten in de regio.

Het bedrijf werd opgericht door Etienne Maes in 1972 en was aanvankelijk gevestigd in de Koning Albertstraat te St.-Gillis Dendermonde. Echtgenote Mariette Lerno werkte sinds het prille de hele tijd mee als helpende echtgenote in de zaak. Aanvankelijk bestond de zaak uit een winkelruimte voor afhalingen van dranken. Daarnaast werd er door Etienne Maes en enkele werknemers bier uitgevoerd. Deze ‘tournée’ beleverde zowel cafés als particulieren. Destijds werd er nog aan huis besteld.

In 1977 verhuisde het bedrijf naar een nieuw gebouwde locatie op het Industrieterrein Hoogveld 29 te Dendermonde. Op dit adres gebeurt nog steeds de uitbating van de zaak. De vestiging bestaat uit een 1440 m2 grote winkelruimte toegankelijk voor particulieren, een stockage- en leeggoedruimte en de burelen van het bedrijf.

Eerst vervoegde zoon Bart Maes het bedrijf. Later werd ook dochter Els Maes actief in het bedrijf.

Om zich nog sterker te profileren, werden wij lid van aankoopcentrale DISTRICO in 1979. Deze groepering met 145 leden waarvan 75 drankenhandels heeft een omzet van 65 miljoen euro. In België zijn er dan ook 2 distributieplatformen één in Gullegem en één in Genk. Ze zijn o.a. ook de nr. 3 in aankoop van AB-INBEV dranken in België, een zeer sterke troef dus.
In 2009 lanceerde DISTRICO samen met hun leden project "DRINXIT", is de gezamelijke naam, een winkelformule voor drinkcenters die gegroeid is in de schoot van de aankoopgroepering.

De bedrijvigheid is inmiddels sterk uitgebreid, maar bestaat nog steeds uit het beleveren van Horeca-klanten (dagdagelijks vertrekken er volgeladen vrachtwagens). Ook bedrijfscliënteel maakt graag gebruik van de service ‘aan huis/bedrijf geleverd‘. In het voorjaar en de zomerperiode belevert Drankencentrale Maes ook heel wat feestgelegenheden. De service omvat leveren van dranken maar ook het verhuren van materialen zoals tapinstallatie, frigo, toog, glazen, bekers enz.

Met thuisleveringen aan particulieren werd in 1980 gestopt. De drankencentrale daarintegen werd jaar na jaar fors uitgebreid zodanig dat deze intussen in Groot-Dendermonde een stevige reputatie opbouwde als zijnde een speciaalzaak voor dranken. Met zijn 450 soorten bier, 120 watersoorten, 185 frisdranken, 15 siropen, 70 fruitsappen, 25 melkproducten, 100 aperitieven, 65 likeuren, 57 porto's, 12 sherry's, 45 armagnacs en calvados, 160-tal whisky's op stock (200tal whisky's op bestelling), 18 soorten gin& groot assortiment tonic's. 30 wodka’s, gins, rums en tequila’s, 95 genevers, 16 koffielikeuren, 350 wijnen, 20 schuimwijnen, 65 champagnes, en 200-tal horecabenodigdheden (zoals chips, koffiekoekjes, koffie, glazen spoelmiddel, enz), alle soorten bierglazen … is dit een unicum in de ruime omgeving.

Klantvriendelijkheid is ons absolute uitgangspunt naast het heel diepe en brede assortiment dat zij voeren.
Niet alleen de familie Maes, maar ook de winkelbediendes, chauffeurs en andere magazijnpersoneel dat zij tewerkstellen, staan steeds paraat voor hun cliënteel.

In 2001 werd de winkel uitgebreid met een degustatieruimte waar geregeld bier-, whisky, maar vooral wijncursussen worden gegeven. In het voorjaar, evenals in het najaar worden hier maandelijks open-wijn-flessen-dagen gehouden met telkens een bepaald wijnthema. Zowel de cursussen als de degustaties worden gegeven door en begeleid door Sommelier Conseil Els Maes. Bij haar kan u steeds terecht voor wijnadvies.

Adres: Hoogveld 29, 9200 Dendermonde
Telefoonnummer: 052/21 53 69
Stad: Dendermonde
Route: Hoogveld 29
Postcode: 9200


Openingstijden

Maandag: 08:00 - 18:00
Dinsdag: 08:00 - 18:00
Woensdag: 08:00 - 18:00
Donderdag: 08:00 - 18:00
Vrijdag: 08:00 - 18:00
Zaterdag: 08:30 - 18:00


op zoek naar gerelateerd: Drankencentrale Verhelst, Drankgigant Dendermonde, Drankencentrale Verhelst folder, Drankencentrale Vilvoorde, Drankencentrale Lebbeke, Drankencentrale Sint-Niklaas, Dranken van Eetvelde Dendermonde, Drankencentrale Zele
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Dranken Verhelst Dranken Verhelst 602 meter Een drankencentrale zoals er zoveel zijn. Ik kom er uitsluitend voor Spa blauw wat in...
Haarspelden.be Haarspelden.be 685 meter Zit egt goet even uit zoeken goe persis moet super bij met zo mooi bes...
Daisy Shop BVBA - ECOlogische Textielverzorging Daisy Shop BVBA - ECOlogische Textielverzorg... 993 meter 3 Generaties ECOlogische Textielverzorging.
Bakkerij Benth Lutterzele Bakkerij Benth Lutterzele 1 km Een vriendelijke bakkerij met lekker brood en gebak
Slagerij - traiteur tros beiaard Slagerij - traiteur tros beiaard 1 km Een vriendin van me betaalde 16 euro voor DRIE sandwiches met garnaalssalade?! En het...
Colora Dendermonde Colora Dendermonde 2 km Top winkel heel klantvriendelijk. Ze zijn altijd bereid je te helpen bij kleur advies...
Tuinfeestverhuur Tuinfeestverhuur 2 km Terraswarmer gehuurd voor de eindejaarsperiode. Degelijk materiaal met goede uitleg e...
Delhaize Delhaize 2 km De voorverpakte rauwkost die ik hier vandaag kocht smaakte enorm naar chloor. Blijkt ...
Ambachtelijke Schoenmakerij De Rouck Ambachtelijke Schoenmakerij De Rouck 3 km Heel vriendelijke familie. Hebben ons uit de nood geholpen. Wie een ambachtelijke kwa...
Caroline B.L.O.O.M Caroline B.L.O.O.M 3 km Leuke zaak met héél goed gerief. Ik passeer er geregeld voor een bloemetje of plantje...
Caroline BLOOM Caroline BLOOM 3 km Uitgebreide keuze aan bloemen en planten. Heel vriendelijk!
Novakleding Novakleding 3 km Heel vriendelijke verkoopster, dringt niks op, prijsklasse ligt iets hoger maar prac...
Bakkerij Benth ‘T hemelke Bakkerij Benth ‘T hemelke 3 km Een vriendelijke bakkerij met lekker brood en gebak
Van Hoyweghen-De Ridder  -  Dendermonde Van Hoyweghen-De Ridder - Dendermonde 3 km Enorm vriendelijke mensen, staan altijd te hulp. Het kan soms een beetje tijd kosten,...
Khan Payel Belgium Khan Payel Belgium 3 km Mini market with gift items and food
Action Action 4 km Het was de action dendermonde zeer vriendelijk en behulpzaam bij het maken van afspra...
Recensies
Veel keuze, vriendelijke mensen, ook tastings van allerlei brouwerijen.
Je vindt er echt bijna alles van drank. Ze hebben heel veel staan en er is altijd nog stock ook. De bediening is heel vriendelijk en hulpzaam. En dit altijd met de glimlach.
Fijne winkel Veel keus en prijselijk Vriendelijke bediening
Ruime keuze, Vriendelijke bediening.
Veel keuze en de prijzen zijn zeker competitief
Heel behulpzaam personeel, steeds vriendelijk en met het nodige gevoel voor humor. Maar het belangrijkste is uiteraard de ruime keuze aan bieren, wijnen, frisdranken en de uitgebreide geschenkafdeling. Mijn favoriete drankencentrale.
Zeer vriendelijke mensen en ze kennen hun vak. Ze weten waarover ze praten als je een vraag hebt.
Super vriendelijk en vlotte bediening
Al jaren mijn vaste stek voor verschillende bieren, enorm veel keuze ook veel lokale en kleinschalige biersoorten die je hier wel kan vinden. Vriendelijk en behulpzaam personeel. Achteraan waar de bieren staan kan je echt tussen de bakken snuisteren wat voor mij echt een charme heeft. Verder pluspunt dat je ook per 1 flesje kan kopen om te zien of het je bevalt.
Heel groot assortiment.heel vriendelijk personeel!
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid