facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Domaine De Berinzenne

Domaine De Berinzenne

Info

... au cœur de la forêt spadoise et en bordure de la Fagne de Malchamps, le domaine offre des espaces accessibles librement au public.

Geschiedenis

... au cœur de la forêt spadoise et en bordure de la Fagne de Malchamps, le domaine offre des espaces accessibles librement au public : tour panoramique, parc arboré avec étang, aires de pique-nique et barbecues.

Mais c’est aussi ...

Le Musée de la Forêt et des Eaux « P. Noé »
Ce vaste musée sur trois niveaux explore les mille et une facettes de la nature spadoise : fagnes, forêts, sources, rivières, contes,... Ses superbes fresques et photos, animaux naturalisés, jeux et sa sympathique mascotte en font un musée vivant et coloré ! Chaque année est rythmée de nouvelles expos temporaires tandis qu’une "chouette enquête" anime les enfants.
Plus d'infos sur

www.facebook.com/museedelaforetetdeseaux

Le départ de promenades balisées.
Plusieurs circuits didactiques.
La Rotonde : plaisir de partager un barbecue entre amis ou en famille.
Le Pavillon Lilien : centre de séminaires, réunions et fêtes (terrasse couverte, barbecue, cuisine).

La Maison de la Nature
Accessible en semaine, la Maison de la Nature dispose d’une boutique, d’une cafétéria et d’une salle polyvalente accueillant conférences et expositions temporaires.

Le CRIE (Centre Régional d'initiation à l'Environnement)
L’équipe pédagogique du CRIE propose diverses activités : animations scolaires, stages, formations pédagogiques pour adultes, expositions, ... sur l’eau, la forêt, le climat, la biodiversité, les gestes au quotidien, ... pour découvrir que chacun est acteur de l'environnement.



"Le Domaine de Bérinzenne vous offre la possibilité de profiter pleinement de la nature spadoise. Au menu: plusieurs promenades en fagne et en forêt, un superbe musée avec ses expositions et activités pour enfant, des animations nature avec Le CRIE de Spa et la possibilité de louer un barbecue et une salle de réception."
Adres: Bérinzenne 4, 4900 Spa (stad)
Telefoonnummer: 087776300
Stad: Spa
Route: Bérinzenne 4
Postcode: 4900



op zoek naar gerelateerd: berinzenne wandelingen, ninglinspo, domein van berinzenne, lac de warfaaz, spa, hoge venen, berinzenne spa barbecue, tripadvisor spa
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Musée de la Lessive de Spa Musée de la Lessive de Spa 4 km Schattig, klein museum. Met zorg onderhouden. Mooie collectie.Bezocht opWerkdagWachtt...
Recensies
Erg mooie wandeling op de vennen. Helaas is op veel plekken de houten vlonder slecht of ontbrekend. Dit moet je wel weten als je deze wandeling gaat doen. Voor ons was dit geen enkel probleem. Vanuit de uitkijktoren prachtig 360 graden uitzicht.
Leuk voor de uitkijktoren, slecht aangegeven. Loop vanaf de parkeerplaats rechtdoor en bij het bordje tour panoramic rechtdoor. Leuk uitzicht.
Eind januari is het museum nog niet open maar de omgeving en de uitkijktoren nodigen uit voor een adembenemend landschap.
Mooi plek om te wandelen. Je kunt verschillende routes lopen. De 'houten paden' zijn niet overal even stabiel. Sommige stukken misten, waardoor we de kinderwagen moesten tillen. Er is een uitzicht toren met prachtig ver uitzicht. Prima te wandelen voor niet ervaren wandelaars zonder wandelschoenen overigens :
De wandeling Spa12 is prachtig en heel afwisselend. Je kan er kiezen uit verschillende wandelingen zijn aangegeven op een informatiebord aan het einde van de parking. De wandelingen zijn goed bewegwijzerd, je kan onmogelijk verloren lopen
Zeer gezellige en leuke plek voor een picknick, wandeling, ontspanning,... meerdere duidelijk aangegeven wandelroutes, toffe en vlot bereikbare uitzicht toren, leuke plannen weggetjes voor de kids. Zeker een aanrader om er even makkelijk tussenuit te zijn!
Heel mooi natuurgebied, verschillende wandelingen staan ook duidelijk aangegeven met pijltjes! Het plankenpad door het veen is op sommige plaatsen wel in zeer slechte staat. Stevige schoenen zijn noodzakelijk!
In het hart van het woud van Spa en aan de rand van de Fagne de Malchamps biedt het Domaine de Bérinzenne ruimtes die vrij toegankelijk zijn voor het publiek: een panoramische toren, bewegwijzerde wandelingen, een bebost park met een vijver en picknickplaatsen. Het is ook de thuisbasis van het Bos- en Watermuseum en de CRIE de Spa. Hele mooie wandeling van 9 km over de Hoge Venen...
Wandeling 4 km, geweldig! Ook voor de kleine voetjes 4,5 jaar. Veel diertjes gespot: vlinders, hagedis/salamander, rupsen, sprinkhanen, vogels, ... ook de uitkijktoren is geweldig!
Groot domein waar je mooie wandelingen kan maken, ook een wandeling op vlonder paden. Op het domein ook een bos en water museum. Ook picknick tafels aanwezig op het domein en een cafetaria.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid