facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Dhamma Pajjota

Dhamma Pajjota

Info

Dhamma Pajjota (Light -or Torch- of Dhamma). Offering courses in Vipassana meditation as taught by S.N. Goenka in the tradition of Sayagi U Ba Khin.

Geschiedenis

What is Vipassana Meditation?
Vipassana, which means to see things as they really are, is one of India's most ancient techniques of meditation. It was taught in India more than 2500 years ago as a universal remedy for universal ills, i.e., an Art of Living. For those who are not familiar with Vipassana Meditation, an Introduction to Vipassana by Mr. Goenka is available (http://www.dhamma.org/en/vipassana.shtml).

Adres: Driepaal 3, 3650 Dilsen, Limburg, Belgium
Telefoonnummer: +32 (0)89 518 230
Stad: Dilsen
Route: Driepaal 3
Postcode: 3650



op zoek naar gerelateerd: Vipassana meditatie 10 dagen, Vipassana Gent, Vipassana meditatie oefeningen, Vipassana Nederland, Wat is Vipassana meditatie, Dhamma Dvara, Vipassana Meditation, Vipassana Kosten
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Vasco Group Vasco Group 2 km We hebben in een nieuwbouw een Vasco DX5 ventilatiebox geplaatst. Deze is erg ongebru...
Smart Offices Smart Offices 3 km Mooie kantoren en vergaderruimtes. Wel ontbreekt er een lift.
Thilesna, Dilsen vroeger en nu Thilesna, Dilsen vroeger en nu 4 km Passie, te proeven van de eerste tot de laatste slok! Heerlijk streekproduct en voora...
Kienen Kienen 4 km Prettige locatie en vriendelijk personeel om gezellig avondje te kienen
Recensies
Langgezochte rundvlees salade op een half broodje tussen de baarddelen, na een vurig verlangde plas. Gevaarlijk kruispunt dus het gesprek had een helm op. Mogen we zeggen dat echte stilte alleen in lawaai te vinden is? In het wit in kleermakerszit ligt het er zo dik bovenop. De slagroom spuit van de innerlijke rust gaat helemaal leeg met zo'n naam. Afvalbakken gaven hoop, net als Ramon's manie
Begin van dit jaar heb ik 10 daagse Vipassana cursus gedaan. Een zeer waardevolle ervaring. Ik kijk met dankbaarheid terug naar al diegene die dit vrijwillig hebben mogelijk gemaakt. Twijfel je om mee te doen? Denk niet te lang na en ga gewoon. Ik vond het zwaar maar kijk er met veel voldoening op terug.
Vipassana is levens veranderend en hier in België is het een hele fijne plek om je 10-daagse te doen!
Het beste dat mij is overkomen. Buiten mijn partner dan. Goënka, de stichter, was een hele bijzondere man. Ik kan iedereen aanraden deze ontwikkeling te kiezen. Ik hoop dat de hele mensheid zal kunnen bereiken.
Prima basis voor Vipassana meditatie. Ruime, schone accomodatie, rustige natuur, afgestemde mensen.
Deze 2 sterren staan voor al het goede dat deze techniek me heeft gebracht ik heb meerdere 10-daagse cursussen gezeten en een cursus als manager gedaan. De andere 3 van de 5 sterren staan voor de dingen die je wellicht moet weten voordat je aan een cursus begint. Inmiddels mediteer ik zelf, en soms bij een andere groep in een meer persoonlijke setting, met een leraar i.p.v. een assistent leraar, met de heer Goenka als leraar op tape, zoals in deze traditie gangbaar is. Zoek eerst goed uit wat je wilt bereiken met de cursus. Kijk ook eens naar kritiek op internet alvorens je aan een cursus begint. Blijf ten alle tijde respectvol, maar kritisch. Geloof niets blind. Realiseer je dat de begeleiding minimaal is, en dat je nadat je klaar bent er geen enkele begeleiding meer is. De stilte en de setting kunnen erg mooi zijn, zoals veel reviews laten zien, maar kan voor sommige mensen ook erg confronterend en “unsettling” zijn. Er bestaat geen template voor geluk. Meditatie kan helpen, maar er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Just my 2 cents. Good luck to you!
Geweldige ervaring. Geweldig personeel en heerlijk eten alsook goede matrassen. Verder is het hard werken maar je krijgt er goud voor terug en dat gaat niet in de koude kleren zitten. De weg naar geluk is duidelijk: stoppen met toegeven aan verlangens en afkeer en geef onvoorwaardelijke liefde zonder er iets voor terug te verwachten. Ik kom er zeker nog eens terug.
Jaren geleden een 10-daagse meditatie gedaan. Tot op de dag van vandaag is het een techniek dat ik kan toepassen om rustiger te worden.
Vipassana Meditatie is een eenvoudige en doeltreffende techniek. Veel mensen denken dat meditatie een bepaald 'geloof' nodig heeft. Dit is echter niet het geval. Als de techniek goed wordt beoefend werkt het. Daar is geen geloof voor nodig. De faciliteiten in dit Centrum zijn erg goed.
Het was een super ervaring om de omgeving te zien en de sfeer op te snuiven op de opendeurdag, voor ik er op stiltemeditatie zal gaan!
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid