facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Dernier QG de Napoléon

Dernier QG de Napoléon

Info

Suivez Napoléon et ses officiers durant les heures qui ont précédé la bataille de Waterloo !

Geschiedenis

Suivez Napoléon et ses officiers durant les heures qui ont précédé la bataille !

Situé à 4 km de la Butte du Lion, c'est dans cette ancienne ferme que Napoléon a imaginé sa stratégie et ses plans de bataille.

Ce musée appartient à la Province du Brabant wallon. Entièrement rénové, il abrite une multitude d'objets provenant de l'armée française, dont le lit de camp de l'Empereur.

Un parcours ludique est proposé aux enfants et une attention particulière est réservée aux personnes à mobilité réduite, malvoyantes et malentendantes.



"Suivez Napoléon et ses officiers durant les heures qui ont précédé l'ultime bataille de l'Empereur !Situé à 4 km de la Butte du Lion, c'est dans cette ancienne ferme que Napoléon a imaginé sa stratégie et ses plans de bataille le 17 juin 1815.Ce musée appartient à la Province du Brabant wallon. Entièrement rénové, il abrite une multitude d'objets provenant de l'armée française, dont le lit de camp de l'Empereur.Un parcours ludique est proposé aux enfants et une attention particulière est réservée aux personnes à mobilité réduite, malvoyantes et malentendantes."
Adres: Chaussée de Bruxelles 66, 1472 Vieux-Genappe, Brabant, Belgium
Telefoonnummer: 023842424
Stad: Vieux-Genappe
Route: Chaussée de Bruxelles 66
Postcode: 1472


Openingstijden

Maandag: 10:00 - 17:00
Dinsdag: 10:00 - 17:00
Woensdag: 10:00 - 17:00
Donderdag: 10:00 - 17:00
Vrijdag: 10:00 - 17:00
Zaterdag: 10:00 - 17:00
Zondag: 10:00 - 17:00

Recensies
De naam zegt het zelf de museum was Napoléon laatste hoofdkwartier. Hij Nam deze klein boerderij in beslag voor zich en van hier uit bereid hij zijn plan voor voor de slagveld. De museum zelf is klein maar intéressant zeker het bezoek waard
Klein museum met beperkte gratis parkeergelegenheid. Hier wordt de situatie vanuit Frans perspectief goed weergegeven en krijg je een aardig beeld van het onderkomen van een commandant ter velde. Kleine museumwinkel.Bezocht opWerkdagWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenNee
Interessante musea over de slag bij Waterloo. Deze locatie was de laatste hoofdkwartier van Napoleon. Mooi geconserveerd en interessante verhalen.
Klein eenvoudig museum in Genappe, op enkele km van Waterloo, vlakbij de Chaussée de Bruxelles. In de rand van de grote gebeurtenissen in Waterloo is dit de plaats waar Napoleon verbleef de nacht voor de slag, de plaats ook waar zijn garde kampeerde. Het veldbed van Napoleon is de grootste attractie. Maar er zijn veel memorabilia en tentoongestelde wapens, en papieren die een goed idee geven hoe die laatste dag en nacht moeten geweest, zeker in de kamer waar de laatste krijgsraad werd gehouden. Pakkend is ook het kleine ossuarium in de tuin. Eenvoudig museum, toch de moeite
Mooi klein museum. Mooie opstelling binnenin, duidelijke omschrijvingen. Mooie tuin en ruime parking. We werden vriendelijk ontvangen. We hadden dit genomen in een combiticket samen met de leeuw van waterloo en nog andere musea. Zeker een aanrader na de leeuw van Waterloo als je interesse hebt in de geschiedenis van Napoleon.
Bijzonder om deze plek met zoveel historie te kunnen bezoeken. Het museum geeft een mooi beeld van het verblijf van Napoleon en de voorbereiding op zijn laatste veldslag. Je wordt door de audiogids meegenomen naar de avond voor en de ochtend van de slag bij Waterloo. Leuk stuk is zeker het campagne bed van Napoleon.
Klein museum, maar heel erg boeiend! Toplocatie!
Leuke tentoonstelling. Kort maar krachtig. Leuk om daar een biertje te drinken.
Klein maar interessant. Wel fijn dat ze 5 euro korting gaven omdat ze in het museum van waterloo het verkeerde ticket gegeven hadden.
Leuk museum in het hoofdkwartier van Napoléon Bonaparte tijdens de slag om Waterloo. Orgineel tafelkleed en nog wat leuke details binnen. Ommuurde tuin is mooi met een griezelig knekelhuis, en tijdens ons bezoek hingen er prachtige illustraties van Alain Poncelet.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid