facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor De Witte Leeuw

De Witte Leeuw

Info

De Witte Leeuw is een gezellig Bourgondisch restaurant gelegen in het historisch centrum van Gent aan de prachtige Graslei.

Geschiedenis

Dit is een zeer druk bezocht restaurant, vooral befaamd om de Gentse specialiteiten, grillgerechten en marktverse salades. Het ruime terras grenst aan de oevers van de Leie en laat je genieten van een sprookjesachtig panorama waar men zich meteen in de middeleeuwen waant. De ridderzaal op de bovenverdieping is uitermate geschikt voor wie gent in groep bezoekt en wil genieten van een groepsmenu's. Kortom, wenst u een heerlijke maaltijd voor een eerlijke prijs op een adembenemende locatie, breng dan eens een bezoekje aan De Witte Leeuw.

Adres: Graslei 6, 9000 Gent
Telefoonnummer: 09 / 223.48.58
Stad: Gent
Route: Graslei 6
Postcode: 9000


Openingstijden

Maandag: 11:00 - 23:00
Dinsdag: 11:00 - 23:00
Woensdag: 11:00 - 23:00
Donderdag: 11:00 - 23:00
Vrijdag: 11:00 - 23:00
Zaterdag: 11:00 - 23:00
Zondag: 11:00 - 23:00


op zoek naar gerelateerd: de witte leeuw openingstijden, de witte leeuw 9000 gent, de witte leeuw gent menu, de witte leeuw gent bvba, menukaart de witte leeuw, de witte leeuw raamsdonksveer menukaart, de witte leeuw gent tripadvisor, witte leeuw dier
Recensies
Op een erg mooi gelegen locatie restaurant. Zijn hier naartoe gegaan omdat we niet hadden gereserveerd en hier was nog plaats. Was best druk binnen maar we konden toch rustig praten. Inrichting is niet mijn smaak maar wel gezellig. De pasta met zalm was niet bijzonder lekker en bovendien weinig zalm. De lasagne was iets beter maar ook niet bijzonder.
Wij hebben hier vrijdagavond tijdens de Gentse feesten op het terras gegeten. Op moment van aankomst zat het terras vol en werd ons gevraagd heel even binnen te wachten. Nog geen 5 minuten later konden we op het terras plaatsnemen. Bediening was vriendelijk. Ruime menukaart en ondanks de A-locatie waren de prijzen netjes. Zelf heb ik gekozen voor de Gentse stoverij. Op de hoeveelheid frites werd niet bezuinigd. Eten was heerlijk. De negatieve reviews herken ik niet. Wel 1 tip: de tafels op het terras zijn te hoog of de stoelen zijn te laag. Voor mij net geen 5 sterren, maar kom zeker nog eens terug.
Heerlijke stoverij en lekkere scampi's pesto. Terras met mooi uitzicht over de Graslei en +- €20 per gerecht met wat brood bij! Drankjes aan de dure kant frisdrank €3,5 en ook wat lang moeten wachten op de rekening na 2x vragen, voor de was de bediening oké.
Mooie locatie in Gent aan het water. Bediening is vriendelijk, maar dat wordt ook het enige positieve aan deze recensie. Eten smaakte alsof het uit de magnetron kwam en was tegen het koude aan. Het geen wat koud moest zijn, was warm: de mojito. Mojito had slechts een klein laagje ijs waar een goede mojito vol ijs zit. Na het melden was de reden dat het glas uit de vaatwasser kwam en daarom warm was. Ze gingen een nieuwe halen zeiden ze, maar wat ze eigenlijk bedoelde is dat ze er een schep ijs bovenop ging gooien. Niks meer gezegd, opgegeten en afgerekend. Bij afrekenen alles nog een keer gemeld, en toen was de reden dat het druk was en dat ze zich wil excuseren. Al met al, geen aanrader. Kies liever een ander restaurant op deze top locatie.
De bediening kwam als eerste het diner vragen inplaats van het drinken. Daarna maar alles in één keer bij deze goed heer besteld. Een 20 minuten later kwam het drinken en 2 minuten later het eten. De spiesjes waren rauw en de zalm was veel te hard gebakken. Verder heeft het bier al een 20 minuten op de bar staan wachten, waardoor het schuim er al ondertussen af was gegaan. De witte wijn was aangelengd met water…. Kortom geen aanrader wanneer je in Gent bent.
Ober bij de deur was beleefd, kregen echter krap plekje aangeboden. Begonnen met een voorgerecht die redelijk snel werd geserveerd. Dit was prima. Hierbij werd ook brood van het huis aangeboden, kwam echter zeer goedkoop over doordat de boter geserveerd was in kleine plastickuipjea. Vervolgens hebben wij ruim een half uur gewacht totdat ze eindelijk de tafel kwamen opruimen zodat wij de rest van de bestelling konden opnemen. Nadat wij dit hebben opgenomen en geserveerd hadden gekregen was het eten ook een teleurstelling. Kip was droog en taai en het vlees was eigenlijk het zelfde verhaal. Erg zonde, de beesten hadden dan beter nu nog kunnen leven. Toen wij wilde afrekenen werden we gek aangekeken dat we geen nagerecht wilde, dit werd alsnog 3 maal aangeboden, klant zijn wens wordt dus ook niet gerespecteerd. Bij weggaan werden we wel netjes uitgezwaaid.
Lekkere wijn, eten kon ermee door. Het personeel moet dringend iets doen aan de okselhygiëne. Je kon ze al van ver ruiken... De geur bleef nog even nazinderen. De toiletten waren ook allesbehalve proper. Werk aan de winkel wat hygiëne betreft! Jammer voor de mooie locatie. Ik kom niet terug.
Volle zaak maar toch steeds ergens een tafeltje vrij. Welgemeend vriendelijk. Hartelijk gezellig. Gemoedelijk familiaal. Netjes. Super lekker hammetje met mosterdsaus en alles voor een héél mooie prijs. Tot nogges ⁵Eten: 5/5
Vandaag De Witte Leeuw bezocht. Vriendelijke bediening. Gevraagd of kabeljauw gebakken of gekookt is, volgens bediening was het gebakken, hetgene ik gekregen heb was wel degelijk gekookt en niet lekker. Mooie terras voor een koffie, eten niet aan te raden.
Vriendelijke bediening, lekkere croque en Irish coffee. Last but not least de prijs viel ook goed mee.
Reageer op deze plaats

Routebeschrijving naar De Witte Leeuw met het openbaar vervoer


Gent Korenmarkt perron 2 bis 150 meter
Gent Korenmarkt perron 2 160 meter
17
18
3
38
39
N17
N3
Gent Korenmarkt 180 meter
Gent Gravensteen 180 meter
Gent Gravensteen 180 meter
1
N1

Recensies, routebeschrijvingen en contactgegevens voor De Witte Leeuw.

Gent belgisch restaurant

openingstijden, locatie, vervoer. Graslei 6 gent bar & grill kaart stadsplattegrond, satellietweergave. De Witte Leeuw adres, telefoonnummer, straatzicht, postcode, hoe u zich verplaatst. Op deze pagina vindt u bedrijven die vergelijkbaar zijn met De Witte Leeuw. Op deze website kunt u uw opmerkingen en ervaringen over De Witte Leeuw delen met andere mensen.

Voeg deze kaart toe aan uw website;



Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Amadeus Gent 1 Amadeus Gent 1 326 meter Mooi sfeervol restaurant. Loopt als een geoliede machine, mooi om te zien. Eten komt ...
Restaurant Cassis Restaurant Cassis 376 meter Afgelopen vrijdag hier opnieuw geboekt omdat ik mij de heerlijke varkenswangen van he...
Brasserie Fou d'O Brasserie Fou d'O 3 km Fou d'O is al jaren een vaste stek voor mij en heeft me nog nooit teleurgesteld! Afg...
We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid