facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor De Vuurtoren Drongen

Info

De Vuurtoren is een actieve en inspirerende basisschool in het centrum Drongen. Alle kinderen vanaf 2,5 jaar zijn bij ons welkom! Leuk dat jullie meekijken op onze facebook pagina.

Geschiedenis

Het is tof dat jullie willen kennis maken met onze school.

In onze school streven wij naar een degelijk en samenhangend onderwijskundig aanbod dat gericht is op de ontwikkeling van ieder kind om als mens sterk in het leven te staan.
Door de kinderen te stimuleren zich te ontwikkelen en zelfstandig te zijn, leren ze een beeld vormen van zichzelf, de anderen en de wereld.
Dit helpt de kinderen om te gaan met hun mogelijkheden en beperkingen.

We besteden bijvoorbeeld veel aandacht aan de zelfredzaamheid van de kleuters. Wij leren hen technieken aan voor het aandoen van hun jas, het strikken van hun schoenen, naar het toilet te gaan, hygiëne, ...

En vanaf het eerste leerjaar scherpen we de verantwoordelijkheidszin van de kinderen aan.
Zo werken de kinderen in het vijfde en zesde leerjaar zelf projecten uit in PowerPoint. In een leesproject krijgen kinderen van het tweede en derde leerjaar de kans om samen begrijpend te lezen met kinderen van het vijfde en zesde leerjaar, d.i. ‘peer tutoring’.
Zo leren ze samen werken, van elkaars ervaring te leren en hun talenten ten dienste stellen van anderen.

Zichzelf ontwikkelen, zelfstandig worden en echt “leren”, is echter alleen mogelijk in een aangename omgeving. Wij werken dan ook voortdurend aan een klimaat waar kinderen zich thuis voelen. De kinderen kunnen op verschillende manieren hun wensen, ideeën en zorgen kwijt bv. in de brievenbus van Toeka en tijdens de leerlingenraad.
Er zijn zeer veel mogelijkheden voor spel en ontspanning, zoals een kindvriendelijke speelplaats, aangepaste en veilige speeltuigen, speelkoffers, een groene speeltuin…

Het is onze bedoeling de kinderen zo veel mogelijk “bruikbare” kennis, vaardigheden en attitudes bij te brengen die ze nu én later kunnen aanwenden. Onze lessen en activiteiten helpen de totale persoon van elk kind te vormen en belichten de meest uiteenlopende onderwerpen, zoals taal, cijfers, feiten, techniek, verleden, heden, zingeving, creativiteit...
Ter ondersteuning worden regelmatig culturele uitstappen en sportevenementen gepland, en worden computerlessen, openluchtklassen en peer-tutoring gegeven. Er is vanzelfsprekend ook veel aandacht voor welzijnszorg en voor sociale initiatieven zoals Broederlijk Delen.
De kinderen krijgen alle kansen om actief en op een aan het kind aangepast tempo de wereld in al zijn veelzijdigheid te verkennen. Verscheidenheid beschouwen wij als een culturele rijkdom. Wij besteden dan ook veel aandacht aan de diversiteit binnen de klas én in onze maatschappij.

Adres: Oude Abdijstraat 11, 9031 Drongen
Telefoonnummer: 092262538
Stad: Drongen
Route: Oude Abdijstraat 11
Postcode: 9031


Openingstijden

Maandag: 07:00 - 18:00
Dinsdag: 07:00 - 18:00
Woensdag: 07:00 - 18:00
Donderdag: 07:00 - 18:00
Vrijdag: 07:00 - 18:00


op zoek naar gerelateerd: School Drongen, De Vuurtoren Drongen eerste leerjaar, De vuurtoren drongen kalender, De Vuurtoren Julekesklas, De vuurtoren drongen 3de leerjaar, De vuurtoren Drongen 5de leerjaar, Mijlpaal Drongen, Klaverdries Drongen
Recensies
Een super goeie school ,,ze helpen je met alles wat ze kunnen,,echt een aanrader daar voel je kind zich thuis en de ouders ook.
Vertaald door Google Mijn zoon, die geen Nederlands spreekt, werd zeer goed ontvangen, begeleid en super blij tijdens zijn verblijf van een jaar. Dankjewel Juf Nikie de beste leraar voor het leven, de directeur en degenen die verantwoordelijk zijn voor de kinderen in de tuin. Origineel Mon fils, ne parlant pas le néerlandais a été super bien accueilli, encadré, et super heureux lors de son séjour d'un an. Merci Juf Nikie meilleure prof à vie, à la directrice, et aux responsables des enfants dans la cour.
Reageer op deze plaats

Routebeschrijving naar De Vuurtoren Drongen met het openbaar vervoer


Drongen Klaverdries 130 meter
Drongen Klaverdries 180 meter
14
15
16
17
18
Drongen Klaverdries 180 meter
930
Drongen Klaverdries 190 meter
14
15
16
17
18
N17
Drongen Klaverdries 190 meter
930

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid