De Voedingsbrug geeft wetenschappelijk onderbouwd voedingsadvies op maat, dat helpt uw doelstellingen te bereiken en uw quality of life te verhogen.
Over De Voedingsbrug
De Voedingsbrug is een nauwe samenwerking tussen diëtiste-diabeteseducatoren Sara Lauwers, Freke Huysmans, Anne-Sophie Derison, Janice Bosschaert en Ria Vanderstraeten. Zij bundelen al hun krachten om iedereen zo goed mogelijk verder te helpen, elk in hun eigen specialisatie. Ze zijn de ondersteunende brug tussen de cliënt en zijn voeding.
Met de voedingsbrug trachten ze de kloof tussen andere professionelen te overbruggen om zo de behandeling tot een succes te brengen.
Waarvoor kan je bij ons terecht?
Als diëtisten verstrekken wij voedingsadvies op maat. Of u nu wil vermageren, gezond wil leren eten, hulp nodig heeft bij een eetstoornis, op een verantwoorde manier aan topsport wil doen of een aangepast eetschema nodig heeft omwille van een aandoening (diabetes of suikerziekte, hart -en vaatziekten, allergie, hoge of lage bloeddruk, spijsverteringsmoeilijkheden, constipatie, diarree, zwangerschap, hoge cholesterolwaarden), we kunnen steeds samen bekijken wat we kunnen veranderen aan uw huidig voedingspatroon om, ofwel, op een gezonde manier gewicht te verliezen of op een gezonde manier met uw aandoening of sportprestaties om te leren gaan.
Bovendien kunnen wij door onze achtergrond als diabeteseducator aan diabetespatiënten ook informatie verstrekken die verder gaat dan het strikt voedingskundige. Door onze RIZIV-erkenning krijgen diabetespatiënten die beschikken over een diabetespas en een verwijsbrief van een arts bovendien twee maal per jaar een tegemoetkoming (15,32 euro) van de mutualiteit voor de hulp die ik hen verstrek
Verder kunnen scholen, bedrijven en verenigingen bij ons ook terecht voor lezingen en kooklessen over gezonde voeding, sportvoeding, diabetes, budgetvriendelijk en gezond koken,zwangerschap en voeding...
Wat kan je verwachten?
Om ons zo goed mogelijk te kunnen voorbereiden vragen we bij het plannen van uw intakegesprek steeds een korte reden te vermelden. In de eerste consultatie proberen we dan eerst een duidelijk beeld te schetsen van uw verwachtingen en vragen. Verder proberen we ook uw voorgeschiedenis te weten komen: heeft u ooit al een andere actie ondernomen om uw voedingspatroon te wijzigen? En, welke zijn de barrières die u nu of in het verleden bent tegengekomen? Daarnaast proberen we ook te weten te komen hoe uw huidige voedings- en bewegingspatroon eruit zien zodat we het behandelplan zo goed mogelijk kunnen afstellen op uw noden en gewoonten. Ten laatste verrichten we een aantal metingen, afhankelijk van uw profiel (gewicht, middelomtrek, meting van de vetmassa, berekening BMI). Met deze gegevens delen we uw hulpvraag in een aantal aandachtspunten in, waarvoor we telkens een doelstelling vooropstellen. Deze domeinen verdelen we dan samen over verschillende consultaties. Afhankelijk van de hulpvraag kunnen drie tot 15 sessies noodzakelijk zijn.
Tijdens de opvolgconsultaties worden steeds eerst uw ervaringen per aandachtspunt besproken. Wanneer er eventueel problemen ontstaan, zoeken we hiervoor een oplossing of stellen we de doelstellingen van het domein bij. Daarnaast geven we verdere tips en zoeken naar coping skills om uw doel tot een goed einde te brengen (weekmenu's, brochures, uitleg over etiketten op voedingsmiddelen, recepten,...).
Voeg deze kaart toe aan uw website;
We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid