facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor De Laermolen

De Laermolen

Info

In de Molenstraat, aan de brug over de Mark, vindt u de prachtig gerestaureerde Laermolen. Deze is in werking en vrij toegankelijk elke 2e en 4e zondag van de maand van 14u tot 16u en de daaropvolgende dinsdagavonden van 19u30 tot 21u30 of op afspraak.



"De molen is open de 2de en 4de zondag van de maand van 13.30 tot 16.30 uur, en op afspraak zie www.laermolen.be."
Adres: Molenstraat 21, Hoogstraten, Antwerpen, Belgium
Telefoonnummer: +32476907249
Stad: Hoogstraten
Route: Molenstraat 21



op zoek naar gerelateerd: Praktijk De Molen Hoogstraten
Recensies
Bij de watermolen kijken was interessant.
Wanneer je langs de Mark fietst, kom je de prachtig gerestaureerde Laermolen tegen 'Het Laer' = een onbebouwd, drassig weiland. Stop zeker eens op het bruggetje over de Mark en kom tot rust bij het draaien van het rad. De Laermolen is in werking en vrij toegankelijk elke tweede en vierde zondag van de maand. Meer info: laermolen.be
Prachtige omgeving. Hele mooie watermolen. Brugleuning mag wel een likje verf gebruiken.
Deze molen wordt nog altijd gebruikt. Je kan binnen bezoeken maar alleen op zondag..wel interessant om te zien hoe zo een watermolen werkt. De molenaars werkt hier elke dag.
Prachtige 14-eeuwse watermolen. Oorspronkelijk was de Laermolen enkel een graanmolen maar werd later ook gebruikt voor het pletten van oliehoudende zaden. Zelfs nu nog wordt er vier keer per jaar smout geslagen, maar ook walnoten- en lijnolie horen tot de productie.
Onverwacht bezocht en supervriendelijk uitleg gekregen van de vrijwilligers die walnotenolie aan het verdelen waren in vaten. Bezoeken meer dan waard. Spijtig wel dat je niet van de ter plaatse geperste oliën kan kopen.
Zomerbar, leuke buitenlocatie met live entertainment ''s avonds. Achter de historische watermolen. Gewoon ergens gaan zitten en bestellen via een app.
Zeer mooi stukje erfgoed van hoogstraten. Hier is ook regelmatig iets te doen, of kan je de gerestaureerde watermolen in werking zien. Altijd gezellig vertoeven hier aan de molen.
Mooi stukje, met leuke paadjes om te wandelen of te fietsen
Was vandaag monumentendag.Dus uitleg door vrijwilliger, en hoe het daar werkt, interessant om te zien.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid