facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor De Jonkman

De Jonkman

Info

Bij De Jonkman geniet u van fijne gastronomie in een rustig en gezellig kader net buiten het historisch centrum, in de groene rand rond Brugge. Schitterende klassiekers met een frisse en eigentijdse twist tot originele creaties.

Geschiedenis

Filip Claeys kookte jarenlang aan de zijde van Sergio Herman van Oud Sluis algemeen erkend als een van de creatiefste koks ter wereld. Zijn echtgenote Sandra werkte er verscheidene jaren in de zaal. Beiden beslisten om een eethuis over te nemen: De Jonkman, een vertrouwd adres in Brugge en omgeving.

Niet alleen de omgeving is er prachtig, ook de eigen tuin is een juweeltje. Deze groene oase brengt de gastronoom meteen in de juiste stemming, zodra hij de private parking oprijdt.

In de zomer zijn de tuin en de buitenterrassen een gedroomde plek om in alle rust te genieten van het aperitief en de maaltijd.

In de eigentijdse keuken primeert het produkt en de natuurlijke smaak . Dat versheid hierbij een must is, spreekt voor zich en dus wordt er enkel met seizoensproducten gewerkt uit eigen streek.



"Bij De Jonkman geniet u van eerlijke en fijne gastronomie in een rustig en gezellig kader net buiten het historische stadscentrum, in de groene rand rond Brugge. Het restaurant beschikt over een aparte ruimte waar groepen kunnen worden ontvangen tot 20 personen. Bij mooi weer kunt u van onze keuken genieten op het zonnige terras.Honden zijn NIET TOEGELATEN in het restaurant!"
Adres: Maalsesteenweg 438 , Bruges 8310, BE
Telefoonnummer: 050 36 07 67
Stad: Bruges
Route: Maalsesteenweg 438
Postcode: 8310



op zoek naar gerelateerd: de jonkman openingstijden, de jonkman tripadvisor, de jonkman facebook, sommelier de jonkman, de jonkman gault millau, sterrenrestaurants brugge, de jonkman brugg, sans cravate
Recensies
Een heerlijke ervaring om in een rustige sfeer een trouwverjaardag te vieren. Gezellig en klassevol, maar niet te elitair. Erg vriendelijke bediening, de jonge obers maken het gebrek aan ervaring meer dan goed met hun liefde voor het vak en hun toewijding. Chef Filip komt het menu zelf presenteren en is duidelijk een meester in de kunst. Wij gaan zeker terug!
De ontvangst en bediening is aller hartelijkst. Ik ben wel wat gewend maar het is toch even schrikken als je de prijzen op de menukaart ziet. Gerechten van tussen de 100 en 150 euro voor zowel voor als hoofdgerecht. Dan verwacht je wel wat. Het voorgerecht de Langoustine in drie bereidingen was voortreffelijk. De verschillende aangeboden amuses waren in het begin ook erg goed. Het hoofdgerecht de Kalfszwezerik viel erg tegen. De zwezerik was dik gepaneerd en leek daardoor meer op een schnitzel van B kwaliteit en was erg machtig. Het door mij gekozen toetje de Sabayon had wat mij betreft meer weg van vanillevla met Tova saus een regelrechte tegenvaller. Dat ik 3 sterren geef in plaats van 2 is toch omdat mijn tafelgenoot het beter trof. Je kunt hier prima eten in vrij formele sfeer maar ik had er eerlijk gezegd zeker voor deze prijs iets meer van verwacht. Je krijgt wel veel extra's maar naar mijn idee iets te veel extra's aan hapjes waardoor je op het laatst echt vol zit.
Wij gingen eten in De Jonkman op een zonnige vrijdagmiddag. We kozen voor de lunch menu. Het was een zalige belevenis. Het eten was enorm verfijnd, smaken die je nog nooit gesmaakt hebt. In tegenstelling tot sommige sterrenzaken, zeer mooie porties en zeer veel tussengerechten extra. De bediening was zeer professioneel en aangenaam. Je wordt als het ware als een koningin behandeld. Wat ook een aangenaam pluspunt is, is dat er ook een alcoholvrij drank arrangement is. Wij komen zeker nog terug! Doe zo verder.
We hebben genoten van de lunch in de jonkman. We kozen het voorgestelde menu van de chef. Bediening was goed en vriendelijk. Chef kwam zijn menu zelf voorstellen aan tafel. Enig minpuntje die we kunnen geven is dat de eindrekening in vergelijking met andere restaurants van dezelfde klasse de jonkman toch gevoelig duurder uitvalt ...
Toch wat teleurstellend voor deze prijs € 650,-. Het eten was goed, maar niet beter dan ik van 1-ster restaurants gewend ben. De bediening was matig, timing en aandacht miste volledig. Die leken vooral uit te gaan naar een man die bijzonder dure flessen wijn wilde bestellen.
Van de ontvangst tot het einde een culinaire beleving ... het was top zowel de overheerlijke gerechten met uitstekende aangepaste wijnen, als de supervriendelijke bediening! Dank aan Filip Claeys en vrouw Sandra Meirlevede & hun volledige team om ons een topavond te bezorgen
Die avond was puur gastrotechnisch gezien qua keuken perfect. Maar het menu werd gewoon tot aan het einde door- en afgewerkt. Het ontbrak de ziel, de sfeer en het belevens van een gastronomische reis, waarin ons keuken EN service begleiden. De verschillende wisselnde jonge lui die aan tafel kwamen, deden hun best, maar ze waren geen gastheren en/of -vrouwen. Wij gaan niet meer terug.
Een absolute topervaring op alle vlakken. We hebben van fantastische gerechten met ingrediënten uit onze wateren mogen genieten, hebben enkele heerlijke atypische niet-Franse wijnen mogen ontdekken en zijn als echte gaste ontvangen. Je maakt het nog zelden mee dat een chef zijn menu aan je komt voorstellen en vooral trots zijn ingrediënten komt tonen, top! Maar het summum van deze avond was absoluut dit kranigerecht! Alleen hiervoor zou je al willen terugkomen en vrienden naar hier sturen...
Top avond! Perfecte sfeer, eten was 10+, smaak explosies Staff was vriendelijk en zeer bekwaam.en Filip een top chef. Daarnaast een zeer vriendelijke man Dank voor deze beleving en tor de volgende keer
Heerlijke lunch hier gehad, heel erg vriendelijk personeel en verassende gerechten. Echt een aanrader als je van een culinaire verrassing houdt.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid