facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor De Berenboot

De Berenboot

Info

De pagina van de bereleuke ouderraad, kleuterschool De Berenboot te Landegem!

Geschiedenis

Wie we zijn en wat we doen…
De ouderraad is een groep geëngageerde ouders die zich inzet voor de school. We dragen als ouders ons steentje bij tot een aangenaam en kwalitatief onderwijsaanbod van kleuterschool ‘De Berenboot’.
Als leden van de ouderraad zijn we op vele manieren betrokken op ‘De Berenboot’.

1. Financieel.
De ouderraad organiseert jaarlijks in samenspraak met de school enkele activiteiten (pannenkoekenslag, kerstbomenverkoop, eetfestijn,…). Met de opbrengsten geven wij de school financieel een duwtje in de rug. Dit uiteindelijk ten voordele van alle kleuters!
Ten eerste: elke juf en de turnleerkracht krijgt jaarlijks een klasbudget, we financieren elk jaar de Sinterklaasgeschenken, het kermisbezoek, een ijsje op de schoolreis,…
Ten tweede realiseren we jaarlijks een grotere aankoop. Zo kochten we in juni 2012 voor het zesde en laatste klasje ergonomisch aangepaste meubeltjes. Dankzij de ouderraad maken alle kleuters nu gebruik van aangepaste stoelen en bankjes! Ook dit schooljaar zullen we in overleg met de school een nieuw financieel engagement bepalen.
Tot slot ondersteunen wij de afbetaling van de lening van het schoolgebouw met een jaarlijkse bijdrage van 1240 euro (sinds 2002 en dit gedurende 20 jaar).

2. Helpende handen
We steken de handen uit de mouwen op het grootouderfeest, het schoolfeest, de opendeurdag en informatiemomenten voor ouders. Op onze eerste klusjesdag gaven we in oktober 2011 de speelplaats en speeltuigen een ‘groot onderhoud’. Binnenkort geven we alles opnieuw een ‘onderhoudsbeurt’ en verfraaien we zaken waar zinvol.

3. Open dialoog
We willen de school mee vormgeven en ondersteunen door mee te denken en nieuwe ideeën aan te reiken in een open dialoog. Reeds vele jaren vertegenwoordigen we de stem van ‘alle’ ouders bij de juffen, directie, schoolraad en schoolbestuur. Wanneer nodig, laten wij ‘van ons (allemaal) horen’… We willen in de toekomst meer uitdrukkelijk ook op deze manier ons engagement voor de kleuters, ouders en de school opnemen.

4. Verkeersveiligheid.
Sinds september 2011 dragen we ons steentje bij tot meer verkeersveiligheid rondom de kleuterschool. Alle nieuwe kleuters krijgen een persoonlijk fluohesje. Via dialoog en (ludieke) acties houden we het thema ‘verkeer’ warm zowel bij de kleuters, (groot)ouders, de school als de gemeente Nevele.

Wil je een meehelpende ouder of lid van de ouderraad worden?
Laat het ons weten!

Adres: Kerkstraat 43, 9850 Landegem, Oost-Vlaanderen, Belgium
Telefoonnummer: 093715472
Stad: Landegem
Route: Kerkstraat 43
Postcode: 9850



op zoek naar gerelateerd: Berenboot Landegem telefoonnummer, Blog Juf Evelien Berenboot, Berenboot Landegem Juf Evelien, Wilgennest Landegem, Facebook Landegem, Don Bosco De berenboot, Facebook Berenboot
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid