facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Daoust Interim

"Een Belgische familiale onderneming met sterke waarden. Daoust werd opgericht in 1954 door Albert Daoust. Het is het Belgische HR-bedrijf met de meeste ervaring. Na het bedrijf meer dan 30 jaar te hebben geleid, gaf Jean-Claude Daoust de leiding van het bedrijf begin 2015 door aan zijn zoon Giles. Een toekomstvisie, waarden en continuïteit zijn de kernwoorden van deze geslaagde overdracht die wordt uitgewerkt rond de slogans “Welcome to the Family” en “We Love Solutions”"
Adres: Grote Markt 36 , Sint-niklaas 9100, BE
Telefoonnummer: 03 780 78 00
Stad: Sint-niklaas
Route: Grote Markt 36
Postcode: 9100



op zoek naar gerelateerd: daoust interim antwerpen, daoust interim kortrijk, daoust interim gent, daoust interim antwerpen email, daoust interim vacatures, daoust interim inschrijven, daoust interim leuven, daoust antwerpen
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Unique Interim Unique Interim 103 meter Je word van de kast naar de muur gestuurd. Als je belt sta je een half uur in de wach...
Recensies
De mensen in Sint-Niklaas weten zeer goed met wat ze bezig zijn. Ik ben door hun zelf opgebeld geweest, een afspraak gemaakt. Ik ben in de voormiddag op gesprek geweest bij hun in Sint-Niklaas, diezelfde dag mocht ik al op sollicitatie-gesprek en ben direct aangenomen! Ik ben dit team zeer dankbaar daarvoor! Papierwerk allemaal zeer snel geregeld. Danku!
Daoust Sint-Niklaas reageert NIET op emails dit is systematisch en ze zijn telefonisch niet bereikbaar. Bovendien sturen ze foutieve betalingsherinneringen en reageren uiteraard niet op antwoord hierop, ze blijven reminders sturen. Wat een slechte klantenervaring.
Helaas kan ik dit niet aanraden. Ondertussen betalen we bovenop de kost van een cheque ook een administratieve kost elk kwartaal voor een ‘betere’ dienstverlening. Deze houdt in: onbereikbare onthaalmedewerkers, geen vervangingen, geen communicatie over al dan niet komen, weinig zorg voor hun eigen personeel,…. Wel jammer want al heel vaak aangekaart maar geen verbetering.
Wat is er gebeurd met dienstenchequebureau? Tot 2017 had ik een poetshulp via Daoust nooit problemen altijd correct geholpen. Sinds september 2022 terug een poetshulp, bureau trekt op niks. Antwoorden nooit op mail, aan telefoon weten ze niks, of ze gaan terugbellen maar doen dit nooit Ik heb tot 3x onterechte aanmaning gehad, omdat ik zogezegd niet betaald had. Ik heb hiervoor 3 maanden gemaild en gebeld, zonder een antwoord te krijgen. Tot ik uiteindelijk eentje aan de lijn had, die moeite deed om te kijken en ze waren mijn contract vergeten koppelen aan mijn dienstencheques???? Maar ze konden ze wel van mijn rekening halen???? Je vraagt om vervanging in vakantie, ze gaan het “opschrijven”, daarna hoor je ze niet meer. Dan willen ze vanaf januari 2023 administratiekosten aanrekenen, dus ik zeg mijn contract hiervoor op. Ik moet een opzegtermijn doen en geen kosten betalen. Hoe lang de opzegtermijn was konden ze niet zeggen, in contract stond 1 maand, wat correct bleek, aangezien poetshulp deze week niet meer kwam volgens de dame aan de telefoon kwam ze zeker nog tot eind maart en stopte dan mijn contract. 2 weken terug krijg ik factuur voor deze admin, als ik dan een aan de telefoon krijgt, mag ik de factuur negeren. Nu terug een rappel, terwijl ik deze kost niet moest betalen??? Hoe lang gaat dit aanslepen…. Slechtste communicatie eigenlijk geen van bureau van Daoust en continu fouten. Over mijn poetshulp kan ik niks zeggen, ze was een superdame, had haar graag nog bedankt voor haar geleverde werk, jammer genoeg is dit nu niet meer gelukt.
Mijn ouders en ik zijn al een paar keer niet verwittigd geweest dat de poetshulp niet kon komen terwijl die dat wel had door gegeven, ze vragen ook niet of je dan vervanging nodig hebt...ah nee, want ze nemen geen contact op met de klanten! Al weken probeert de PAB begeleidster binnen te geraken om de papieren in orde te krijgen...lukt niet. Er wordt niet op haar mails geantwoord. Mijn vader had gebeld waarom ze alweer niet hadden verwittigd en kreeg als antwoord dat zijn naam niet op de lijst stond. Voilà, afgehandeld. Schandalig gewoon! Communicatie : 0/10, klantvriendelijkheid : 0/10 !!
Goeie aardige. Mensen echt nog nooit zo mee gemaakt dat mensen voor je klaar staan. Ik geef hun echt 5 sterren
Heel goed mensen , professional dienst , echt social en helpful 10 op 10
Medewerkers Sakina en co volgen hun dossiers niet op. We hadden een zeer bekwame poetshulp die telkens met de bus naar on toe kwam. Door een heel jammere gebeurtenis moest zij het land verlaten. Zij heeft ons hiervan zelf op de hoogte moeten stellen want Daoust nam zelf pas 4 weken nadat de poetshulp weg was het initiatief om ons hiervan op de hoogte te brengen. Jammer want volgens mij wordt je hier als onderbetaalde dienstencheque niet vergoed om de administratie te doen. Deze taak zou moeten gebeuren door de administratief medewerkers die lui achter hun bureau koffie’tjes zitten te drinken en onbeleefd zijn aan de lijn. Sakina zelf vond het nodig om verwijten naar ons te gooien door te vragen of we een ochtend humeur hadden. Dit omdat we zoals afgesproken de poetshulp om 8u verwacht hebben en om 8.30 zelf moesten bellen naar de dienstencheques voor duidelijkheid. Waarop de werknemer Sakina vliegende dienstencheques ons alles behalve goed heeft geholpen. Als dit hetgene is waardoor jullie fier worden op jullie werknemers, doe zeker voort. Mochten jullie toch iets of wat professioneel zijn zou ik ingrijpen aangezien Sint-Niklaas het niet goed doet en dit schadelijk is voor jullie naam. Uiteindelijk kost dit jullie geld zonder dat het jullie iets opbrengt.
Uitbetalingen verlopen niet correct en je word afgewimpelt… wil je in ‘t zak gezet worden?? Daoust is way too go xoxo
Niet bereikbaar! Mails 2 worden niet beantwoord, berichten 2 op antwoordapparaat krijgen evenmin gevolg, telefonische pogingen 5 slaan over op antwoordapparaat en dus terug naar begin.....
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid