facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Dao Centrum

Info

DAO CENTRUM, Centrum voor groei en ontwikkeling
Yoga, Meditatie, Zwangerschaps- en moederschapslessen, EHBO kinderen, Familieopstellingen, Reiki,...
(naast Algemeen Centrum Voor Osteopathie)

Geschiedenis

Dao of Tao is een metafysisch ("natuuroverstijgend") concept dat wordt gebruikt in het taoïsme, confucianisme en meer algemeen in de klassieke Chinese filosofie. Het vormt een wezenlijk onderdeel van de oosterse filosofie.
Als filosofisch begrip is het de alomvattende, uit zichzelf bestaande, oneindige, tijdloze kosmische eenheid. De bron van alles én de bestemming van alles zonder begin en zonder einde. Het wordt hierbij gebruikt om de fundamentele of de werkelijke natuur van de wereld te benadrukken. Dao vormt in tegenstelling tot de Westerse ontologie een actieve en holistische weergave van de wereld, in plaats van een statische die is opgebouwd uit atomen.
Het begrip Dao staat centraal in het taoïsme.
Men kan Dao alleen bij benadering leren begrijpen. In de tekst van de Daodejing/Tao Te Ching wordt geschreven: "De essentie van Dao is dat het niet uitgedrukt kan worden. Als men denkt het wel te kunnen uitdrukken, dan is het niet Dao." Dao is immers vormloos en niet gebonden aan een vorm.
Dao voedt alles. Het creëert de gewenste ordelijke patronen in de chaos. Maar de wens naar ordelijke patronen zal nooit vervuld worden. Men kan alleen maar op het pad blijven van de zoektocht. In de Taoïstische leer is Tao of Dao de kwaliteit van die zoektocht. Een (levens)kunstenaar is iemand die de nadruk legt op het bewandelen van de weg in plaats van op de bestemming.
http://www.dao-centrum.be

Adres: Turnhoutsebaan 30 - 34, 2390 Oostmalle, Antwerpen, Belgium
Stad: Oostmalle
Route: Turnhoutsebaan 30 - 34
Postcode: 2390



op zoek naar gerelateerd: Dao Yoga, Acupunctuur Oostmalle, Psycholoog Oostmalle, Zwangerschapsyoga malle, ACVO malle
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
ZenCura ZenCura 434 meter ZenCura is een onderdeel van gezondheidscentrum IMPROVE voor alternatieve behandeling...
Recensies
We zijn zo blij dat we Anja zijn tegengekomen met haar cursus 'liefdevol zelfstandig slapen'! Anja gaf echt onze rust en zelfvertrouwen terug. Nadat we de cursus hadden afgerond zagen we bij het eerste dutje een immens verschil. We leerden echt ons zoontje van 6 maand beter verstaan, hoe wij echt zijn rust konden geven. We kwamen écht van ver! Enkel op mijn borst slapen naar uren rondrijden in de wagen, naar meer dan 40 minuten rondwandelen naar nu, een kleine 10 minuten met zacht gestreel op zijn rug in zijn eigen bedje. Een halve maand geleden konden we ons zelfs niet voorstellen dat zo iets mogelijk was! We kunnen Anja écht niet genoeg aanbevelen!
Mijn dochter is na 4 lange jaren eindelijk van haar allergie verlost ! Op restaurant gaan is eindelijk terug genieten We raden iedereen Monique Caers aan ,sta ervoor open ,en probeer het !
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid