facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Cuvée Verhaeren

Info

Een koppig biertje!
Gebrouwen volgens uniek recept, met traditionele en eerlijke grondstoffen en met de karakteristieken van oude Belgische bieren.

Geschiedenis

De Cuvée verhaeren is een bier voor de fijnproever. Het heeft een volle moutsmaak met daarin een lichte carameltoets. De gebruikte Europese hop zorgt voor een zacht aroma. De gist geeft het bier een fruitige smaak en een licht zure afdronk. De zurige toets in het bier maakt dat het ook uitermate geschikt is voor gebruik in de keuken.

Een biertje voor Emile Verhaeren!
In 2016 was het 100 jaar geleden dat de gekende dichter Emile Verhaeren overleed. Speciaal voor dit feestelijk jaar brouwde Sint-Amandsenaar Frederik Jurriens de ‘Cuvée Verhaeren’. De Cuvée Verhaeren is een ambachtelijk gebrouwen bier, gebrouwen met grondstoffen die ook ten tijde van Verhaeren voorhanden waren.

In Verhaerens tijd maakten de meeste brouwerijtjes streekbieren. De industriële revolutie bracht grote veranderingen en er kwam ‘pils’ op de markt. Bier kon bewaard worden en over grote afstand vervoerd. De Belgische brouwers kregen concurrentie uit het buitenland. De klassieke lokale bovengistingsbieren werden veredeld om de concurrentie met pilsbieren en Britse Ales aan te kunnen. De brouwer maakte met de Cuvée Verhaeren een origineel bier geïnspireerd en gebaseerd op deze bieren. Het brouwen van het bier laat hij over aan Brouwerij Eutropius.



Adres: Livien Van der Looystraat 18, 2890 Sint-Amands
Telefoonnummer: 0498 63 18 95
Stad: Sint-Amands
Route: Livien Van der Looystraat 18
Postcode: 2890


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Foodtruck Aroma Foodtruck Aroma 673 meter Tasty, fresh & delicious streetfood. Homemade burgers, taco's, wraps en pasta's.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid